|  |  |
 | viewtopic.php?p=52400#p52400 Do Yennifeer .Z tego co piszesz wynika ,że Ty już dostałaś trzyprocentówkę .Pozazdrościć nagrody i wypoczynku.Ja do tego mam jeszcze daleko. życzę miłego wypoczynku. Do Nadira-jestem bardzo ciekawy ,kto uczynił Ciebie moderatorem i dlaczego zwracasz wszystkim uwagę na błędy literowe .Powstaje pytanie, czy w dokumentach które tworzysz ,nie ma błędów literowych i rachunkowych .Nigdy kolego nie pisałeś postanowienia o sprostowaniu oczywistej pomyłki pisarskiej ?Jesteś taki idealny ?Osobiście nie wierzę. |  |
 |  |  |
Takie pytania powinny być zadawane w priv, nie na forum ogólnym.Ale skoro mój apel w topiku "Uwagi do forum"
viewtopic.php?p=50583#p50583 - jak widzę - nie był czytany przez niektórych, więc moja odpowiedź Tobie na forum będzie, przy okazji, przeczytana i przez innych.
1 - Moderatorem uczynił mnie prezes Rady Ministrów na wniosek Administratora Portalu

2 - Nie poprawiam błędów złośliwie ani z żadnych innych niskich pobudek, a dla dobra "błądzącego". Nie tylko Tobie poprawiam.
Gdybyś przeczytał regulamin, to zauważyłbyś punkt 8:
Bezwzględnie należy unikać ?literówek? oraz błędów ortograficznych i stylistycznych. Pamiętaj o sprawdzeniu i stosowaniu polskich znaków diaktrycznych! Nadmieniam, że autorami Regulaminu są Administratorzy.
Jest jeszcze punkt 23:
Dyskusja NA FORUM z Administratorem i Moderatorami na temat Regulaminu, zasad funkcjonowania serwisu oraz dokonywanych na nim zmian jest niedopuszczalna. Jeżeli masz jakieś uwagi na ten temat - wyślij je przez PW lub e-mail.A gdybyś był dłużej na forum, to wiedziałbyś, że gdybym nie poprawiał Ci błędów, to miałbyś już co najmniej 3 ostrzeżenia od Adminów. A co się z tym wiąże, to już się domyśl.
Nie rozumiem dlaczego niektórzy np. zaczynają zdania z małej litery albo nie używają spacji do oddzielania zdań? Pisząc posta kierujesz swój tekst do ogółu. Pisząc chaotycznie okazujesz brak szacunku dla czytających go. Ładnie to tak? Tak trudno napisać parę zdań poprawnie?
Nie rozumiem też dlaczego Ciebie tak to "obraża". Inni przyjęli moje uwagi ze zrozumieniem. Patrz posty wyżej.
Błędy rażą nie tylko administrację forum, ale i "zwykłych użytkowników"
Vide Zielonka:
viewtopic.php?p=52337#p52337Z czego wynika, że nie jestem tak bardzo czepliwy

Summa summarum: zamiast mieć do mnie pretensje powinieneś być mi wdzięczny.
W dokumentach, które tworzę zdarzają się oczywiście - jak każdemu - błędy literowe (a nawet, o zgrozo, rachunkowe!), ale wtedy obrywam od osoby podpisującej dokument. I muszę go poprawić. Na forum do celu celu jest opcja "edytuj". Staram się, poza tym, drugi raz takiego błędu nie powtarzać.
Postanowienie o sprostowaniu oczywistej pomyłki pisarskiej pisałem. Raz. Dość dawno temu. Kiedy jeszcze nie byłem moderatorem...
A jeszcze wcześniej, na lekcjach języka polskiego po prostu uważałem

Czy jestem taki idealny? Zależy w czym....
Nie poprawiam dlatego, że jestem "taki idealny", tylko dlatego, że ktoś musi robić tę czarną, niewdzięczną robotę

Chcesz być moderatorem? To najpierw się wykaż