Teraz jest 07 wrz 2025, 00:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 76  Następna strona
Uwagi do forum 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:12

POSTY        457
Post Uwagi do forum
To rzeczywiście nie jest wielkim problemem. Po prostu nie działa odnośnik hipertekstowy. Trzeba go ręcznie przepisać jak chce się z niego skorzystać.

26 cze 2009, 17:49
Zaawansowany

REJESTRACJA15 maja 2007, 06:32

POSTY        55
Post Uwagi do forum
A co się stało z postami Elsigniore z tej strony? Zostały usunięte? :unsure:

28 cze 2009, 11:40
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Post Uwagi do forum
Drago                    

A z tymi literówkami bym nie przesadzał, przesiadamy sie na forum z ogromnymi możliwościami i takie drobne przejściowe niegodności nie mogą nam przesłaniać całości planu.

to nie jest kwestia nowego forum tylko ręcznego zadania odpowiedniego parametru.. ;)

30 cze 2009, 15:20
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Uwagi do forum
mozeanglia                    

Drago                    

A z tymi literówkami bym nie przesadzał, przesiadamy sie na forum z ogromnymi możliwościami i takie drobne przejściowe niegodności nie mogą nam przesłaniać całości planu.

to nie jest kwestia nowego forum tylko ręcznego zadania odpowiedniego parametru.. ;)

A ja powtórnie a propos literówek:
Pkt  10 Regulaminu: Bezwzględnie należy unikać ?literówek? oraz błędów ortograficznych i stylistycznych. Pamiętaj o sprawdzeniu polskich znaków diaktrycznych!

Od dłuższego czasu poprawiam co drugiego posta. Od czasu do czasu wysyłam priva treści:
Narażasz się na ostrzeżenie! :nonono:
Tutaj cyt. pkt 10 oraz: Ja tam staram się ich nie dawać, ale Admini są bardzo wrażliwi na punkcie regulaminu ...

Każdy kto się rejestruje "odptaszkowuje "zapoznanie się z Regulaminem. Ale czy każdy go czytał?

Posłużę się dwoma świeżymi przykładami. Przepraszam, że publicznie, ale funkcja "korektora" i wysyłanie indywidualnych privów  już mnie trochę "nudzi"...  
Przepraszam, że padło akurat na woicki66 i warszafka, ale na kogoś musiało ;)

Świeżynka: dwa ostatnie posty w "Nagrody 3% za I kwartał 2009"
viewtopic.php?f=6&t=1328&p=50576#p50576

woicki66                    

23 Lip 2009 08:48 am
nie żebym się skarżył..broń B., w ZUS-ach od kwietnia normalnie płacą, przykład? ZUS w byłym mieście wojew.na południu PRL 500-600 osobowa załoga = 430-470 netto w lipcu, w kwietniu 380; wypłacono. podobnie w oddziale ościennym, różnice nie przekraczają 50zeta na kwartał.

warszafka                    

23 Lip 2009 09:44 am
a ile w Sejmie sobie płacą...tam to jest dopiero urwanie głowy!!! ich chyba kryzys nie dotyczy. a gdyby te fajfusy od siebie zaczęły prowadzić oszczędności w celu załatania dziury budżetowej, to my nie dostalibyśmy tak do du*sku!!!  jak budżetówka to po całości obcinać nagrody, a nie tylko w US i to nie wszystkich. A NUS, który jest jako p.o. to nie już spier**la, czas minął na rządzenie!! tylko o właśną du*ę się troszczy zamiast o swoich pracownikach pomyśleć! choć w małym stopniu, inni jakoś mogą!!

A troszkę wcześniej:
22 Lip 2009 01:11 pm gregepi
Ostatnio edytowany przez Nadir, 22 Lip 2009 04:02 pm, edytowano w sumie 1 raz
Powód edycji: literówki

Przyznacie, że nie wygląda to na przestrzeganie Regulaminu.
Tutaj akurat literówek nie ma wiele, jest co innego - początki zdań małymi literami, ale bywają osoby, które w swoich postach  klawisza "alt"  (polskie znaki diaktryczne) w ogóle nie używają. Zdarzają się też całe posty pisane z włączonym CAPSLOCK'iem.

Być może komuś, kto nie odpowiada za działanie forum, wyda się to czepianiem się d*perel, ale chyba lepsze to niż dawanie ostrzeżeń. Prawda? A ja jak już za coś odpowiadam, to staram się wykonywać swoje obowiązki rzetelnie. Tak już mam ;)

Mnie też denerwuje pisanie z tymi "ogonkami" i poprawianie pisowni przed wysłaniem posta, ale... ja staram się szanować osoby czytające moje posty :D
Bierzcie ze mnie przykład  :piwo:

23 lip 2009, 09:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 cze 2009, 13:18

POSTY        30
Post Uwagi do forum
Oooopssss. Przepraszam. Poprawię się  :(

23 lip 2009, 10:35
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Uwagi do forum
warszafka                    

Oooopssss. Przepraszam. Poprawię się  :(

Errare humanum est  :piwo:

Najważniejsze to
1 - rachunek sumienia
2 - żal za grzechy
3 - mocne postanowienie poprawy  :brawa:
4 - spowiedź szczera
Zadośćuczynienie o pokutę odpuszczam  :D

23 lip 2009, 11:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:27

POSTY        25
Post Uwagi do forum
Ja też postanawiam poprawę i proszę o wybaczenie. Jako zadośćuczynienie i pokutę nakazuję sobie odmówienie 10 razy Litanii do Słońca Peru...  :zeby:

23 lip 2009, 11:26
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Uwagi do forum
gregepi                    

Ja też postanawiam poprawę i proszę o wybaczenie. Jako zadośćuczynienie i pokutę nakazuję sobie odmówienie 10 razy Litanii do Słońca Peru...  :zeby:

To stanowczo za duża pokuta!
Dewotyzm to też przesada.
Jeden raz wystarczy  :zeby:

23 lip 2009, 11:33
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post jesteś taki idealny?
Piodar14                    

viewtopic.php?p=52400#p52400
:piwo: Do Yennifeer.Z tego co piszesz wynikae Ty już dostałaś trzyprocentówkę.Pozazdrościć nagrody i wypoczynku.Ja do tego mam jeszcze daleko.życzę miłego wypoczynku.
Do Nadira-jestem bardzo ciekawy,kto uczynił Ciebie moderatorem i dlaczego zwracasz wszystkim uwagę na błędy literowe.Powstaje pytanie, czy w dokumentach które tworzysz,nie ma błędów literowych i rachunkowych.Nigdy kolego nie pisałeś postanowienia o sprostowaniu oczywistej pomyłki pisarskiej?Jesteś taki idealny?Osobiście nie wierzę. :nonono:

Takie pytania powinny być zadawane w priv, nie na forum ogólnym.
Ale skoro mój apel w topiku "Uwagi do forum"
viewtopic.php?p=50583#p50583
- jak widzę - nie był czytany przez niektórych, więc moja odpowiedź Tobie na forum będzie, przy okazji, przeczytana i przez innych.

1 - Moderatorem uczynił mnie prezes Rady Ministrów na wniosek Administratora Portalu :lol:
2 - Nie poprawiam błędów złośliwie ani z żadnych innych niskich pobudek, a dla dobra "błądzącego". Nie tylko Tobie poprawiam.
Gdybyś przeczytał regulamin, to zauważyłbyś punkt 8:
Bezwzględnie należy unikać ?literówek? oraz błędów ortograficznych i stylistycznych. Pamiętaj o sprawdzeniu i stosowaniu polskich znaków diaktrycznych!
Nadmieniam, że autorami Regulaminu są Administratorzy.
Jest jeszcze punkt 23:
Dyskusja NA FORUM z Administratorem i Moderatorami na temat Regulaminu, zasad funkcjonowania serwisu oraz dokonywanych na nim zmian jest niedopuszczalna. Jeżeli masz jakieś uwagi na ten temat - wyślij je przez PW lub e-mail.

A gdybyś był dłużej na forum, to wiedziałbyś, że gdybym nie poprawiał Ci błędów, to miałbyś już co najmniej 3 ostrzeżenia od Adminów. A co się z tym wiąże, to już się domyśl.

Nie rozumiem dlaczego niektórzy np. zaczynają zdania z małej litery albo nie używają spacji do oddzielania zdań? Pisząc posta kierujesz swój tekst do ogółu. Pisząc chaotycznie okazujesz brak szacunku dla czytających go. Ładnie to tak? Tak trudno napisać parę zdań poprawnie?
Nie rozumiem też dlaczego Ciebie tak to "obraża". Inni  przyjęli moje uwagi ze zrozumieniem. Patrz posty wyżej.
Błędy rażą nie tylko administrację forum, ale i "zwykłych użytkowników"
Vide Zielonka:
viewtopic.php?p=52337#p52337
Z czego wynika, że nie jestem tak bardzo czepliwy :D
Summa summarum: zamiast mieć do mnie pretensje powinieneś być mi wdzięczny.

W dokumentach, które tworzę zdarzają się  oczywiście - jak każdemu - błędy literowe (a nawet, o zgrozo, rachunkowe!), ale wtedy obrywam od osoby podpisującej dokument. I muszę go poprawić. Na forum do celu celu jest opcja "edytuj". Staram się, poza tym, drugi raz takiego błędu nie powtarzać.
Postanowienie o sprostowaniu oczywistej pomyłki pisarskiej pisałem. Raz. Dość dawno temu. Kiedy jeszcze nie byłem moderatorem...
A jeszcze wcześniej, na lekcjach języka polskiego po prostu uważałem  :)

Czy jestem taki idealny? Zależy w czym.... :rolleyes:
Nie poprawiam dlatego, że jestem "taki idealny", tylko dlatego, że ktoś musi robić tę czarną, niewdzięczną robotę :lol:
Chcesz być moderatorem? To najpierw się wykaż ;)

27 sie 2009, 18:11
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Post Uwagi do forum
Chyba wszyscy są przeczuleni na punkcie literówek. Przecież większość z nas ukończyła inne studia niż polonistyka (chyba że się mylę). Małe błędy każdemu mogą się zdarzyć.

28 sie 2009, 05:34
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Regulamin to regulamin..
Zed77                    

Chyba wszyscy są przeczuleni na punkcie literówek. Przecież większość z nas ukończyła inne studia niż polonistyka (chyba że się mylę). Małe błędy każdemu mogą się zdarzyć.

Dlatego za małe nikt nie karze ostrzeżeniami, a za duże i permanentne.
Najczęściej nie jest to kwestia braku wykształcenia polonistycznego, a niedbałości pisania.
A poza tym regulamin is regulamin...
A i ordnung musi być :D

28 sie 2009, 05:39
Specjalista

POSTY        597
Post Uwagi do forum
Trochę nieciekawe jest blokowanie IP z zagranicy... Byłem w delegacji, w wolnej chwili chciałem poczytać forum a IP zostało zbanowane... Oczywiście logowałem się na swoich danych.

14 wrz 2009, 15:44
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Granica granicy nierówna
mozeanglia                    

Trochę nieciekawe jest blokowanie IP z zagranicy... Byłem w delegacji, w wolnej chwili chciałem poczytać forum a IP zostało zbanowane... Oczywiście logowałem się na swoich danych.

A która to była granica?
Zapewne wschodnia.... ;)

14 wrz 2009, 17:13
Specjalista

POSTY        597
Post Uwagi do forum
daleko wschodnia... azjatycka.

14 wrz 2009, 19:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 76  Następna strona