Aż przykro czytać co za głupoty związkowcy tu wypisują, niedługo słoneczną pogodę do swych zasług przypiszą. Naprawde lepiej jest wziąść się do normalnej, uczciwej pracy.
Każdy ma prawo do zdrowego marketingu- nawet POBORCA...
Tranqilo - postaraj się zrozumieć Poborcę. Poborcy to są twardziele, co to nie pękają z byle powodu
Poborco - postaraj się zrozumieć, że w skarbówce pracuje zdecydowana większość przedstawicielek płci pięknej, ale "płci słabej". A jednym z mocniejszych oręży, który kruszy nawet stalowe męskie serca, są łzy...
Ale co myśleć o sytuacji, kiedy owe łzy zaczyna wylewać również płeć "silniejsza"?
24 sie 2009, 12:24
takie czasy...
pablo8019
Ale co myśleć o sytuacji, kiedy owe łzy zaczyna wylewać również płeć "silniejsza"?
Ta sytuacja oznacza, że dzisiaj mamy takie czasy, kiedy kobiety mężnieją (vide MŚ w Berlinie), a mężczyźni niewieścieją
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
24 sie 2009, 12:49
Nagrody 3% za I kwartał 2009
Zaczęłam urlop- gorąco na dworze i gorące dyskusje tu... Pozdrawiam i jadę tracić 3% ... Buźka.
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
24 sie 2009, 17:52
skorpion
Proszę Koleżanko lub Kolego wskaż konkretnie urząd, w którym dzięki działalności ZZ wypłacono 3%. Myślę, że tu się dyskusja skończy.
Owszem można pisać do Prokuratury, jak i na Berdyczów, bo co Prokuratura rzekła na pismo ZZ. Brak podstaw wszczęcia postępowania przeciw osobie!!!
Dzięki związkom wypłacili w wielu urzędach - Ci co dostali to tylko dzięki związkom!!!![/quote] Nie tylko -dostali również dzięki cyklistom!
____________________________________ jan
24 sie 2009, 22:15
Po 160 zł za każdy kwartał, US blisko W-wy, pracownik z ponad 20-letnim stażem... jestem zażenowany, wydawało mi się, że moja praca jest więcej warta. Widać tylko mi się wydawało...
25 sie 2009, 20:35
Do Yennifeer.Z tego co piszesz wynika,że Ty już dostałaś trzyprocentówkę.Pozazdrościć nagrody i wypoczynku.Ja do tego mam jeszcze daleko.życzę miłego wypoczynku. Do Nadira-jestem bardzo ciekawy,kto uczynił Ciebie moderatorem i dlaczego zwracasz wszystkim uwagę na błędy literowe.Powstaje pytanie, czy w dokumentach które tworzysz,nie ma błędów literowych i rachunkowych.Nigdy kolego nie pisałeś postanowienia o sprostowaniu oczywistej pomyłki pisarskiej?Jesteś taki idealny?Osobiście nie wierzę.
Dodano: Czw Sie 27, 2009 6:27 am Dodano: Czw Sie 27, 2009 6:27 am Witam Forumowiczów.Co słychać z nagrodą 3%-ową i oszczędnościówką ?U nas coś wróble ćwierkają, ale dopókikaski nie ma na koncie,nie wierzę. Poza tym, chciałbym przeprosić wszystkich za błędy literowe w moich postach, za obraźliwe określenia i pisanie na forum publicznym o kolegach.To są tematy tylko do prywatnych maili. Pozdrowienia ze Środkowego Pomorza.
26 sie 2009, 08:06
jesteś taki idealny?
Piodar14
...Do Nadira-jestem bardzo ciekawy,kto uczynił Ciebie moderatorem i dlaczego zwracasz wszystkim uwagę na błędy literowe.Powstaje pytanie, czy w dokumentach które tworzysz,nie ma błędów literowych i rachunkowych.Nigdy kolego nie pisałeś postanowienia o sprostowaniu oczywistej pomyłki pisarskiej?Jesteś taki idealny?Osobiście nie wierzę.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
27 sie 2009, 18:14
Witaj Nadir.Po przeczytaniu Twojego maila, jedyne co mogę napisać, to to,że istotnie miałeś rację.W regulaminie jest zapis mówiący o tym,żeby nie popełniać błędów w postach i nie obrażać innych uczestników forum.Skoro jesteś wyznaczony przez wyższe instancje na moderatora, to należy się Tobie szacunek. Dlatego przepraszam i obiecuję sprawdzać treść wysyłanych postów, pod względem poprawności ortograficznej, stylistycznej i gramatycznej.No i nie będę obrażać innych uczestników forum. Ps.A co z twoją oszczędnościówką? Dostałeś? To nie złośliwość, tylko ciekawość ( ta zdrowa). Pozdrawiam Piodar
28 sie 2009, 06:33
W Małopolsce luxus
PROSZE MODERATORA O ZGASZENIE TEGO WĄTKU, przeradza się powolutku acz nieuchronnie w pierduły. Od 31.10. wątek "III-kwartałowy" poproszę. W Małopolsce 28stC - luxsus!!
28 sie 2009, 11:04
Na Środkowym Pomorzu upał,ciężko się pracuje w takich warunkach, nawet wentylatorek nie pomaga.Czas pomyśleć o urlopie, za przelaną na konto kaskę.
28 sie 2009, 13:20
Martiska
tributarius
Myślę, że nie bez kozery jak mówił ongiś Zenon Laskowik odwłano Gdańskiego - tegoż samego upoważnionego autora, który poprosił o przygotowanie planów oszczędnościwych. I po tym piśmie niemalże jak na wiecu 1 - majowym licytowano się szeroko zakrojonymi cięciami. I co ty wtedy powiesz niedowiarku lub niedowiarko Ha!?
Skoro staracie się mnie przekonać, że to dzięki ZZ płacą 3%, to proszę sprawcie, aby wypłacili wszędzie, m.in. w UKS-ach.
Pozdrawiam Wszystkich Skarbowców !!!
Również w tym uks-iku w którym działa kolega Tributarius a w którym oszczędnościówka jest włączona do 3% funduszu nagród. Rozumiem ,że to też jest sukces zz.
28 sie 2009, 20:32
W Małopolsce luxus
woicki66
proszę MODERATORA O ZGASZENIE TEGO WĄTKU, przeradza się powolutku acz nieuchronnie w pierduły. Od 31.10. wątek "III-kwartałowy" poproszę. W Małopolsce 28stC - luxsus!!
Myślę, że nie można wygasić tego wątku. Dopiero dzisiaj UKS Wrocław wypłacił pieniążki. Może są jeszcze Urzędy w których nie wypłacono pieniążków z tego tytułu. Poczekajmy, nie mam pewności czy UKS Wrocław rzeczywiście jest ostatni. Fakt, wątek powolutku się przeradza w pierduły, no ale cóż, tacy jesteśmy. Poczekajmy na tego ostatniego, może da nam znać i wówczas Moderator podejmie decyzję.
28 sie 2009, 22:19
A w US Łódź-Widzew nadal cisza jak makiem zasiał. O pieniążkach słuch zaginąl.
29 sie 2009, 12:18
Ł-Widzew kasa będzie, i to już niedługo (tak słyszałam)