Re: Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
W Wałczu były już trzy konkursy obecny p.o. NUS za każdym razem odpadł, ale dalej pełni funkcję. W dodatku rzekomo ma obiecane, że i tak zostanie Naczelnikiem, bowiem już pracuje 5 lat jako p.o. Czyżby MF stosowało metodę zasiedzenia? A co na to pracownicy? Jak są stosowane zalecenia DIS odnośnie poprawy relacji NUS z pracownikami i Związkami? Czy naprawdę w Wałczu źle się dzieje, a nikt nie reaguje z nadzoru? Czy osoba bez predyspozycji zarządzania zasobem ludzkim, dalej będzie ośmieszać ten Urząd? Czy kompromitacja będzie dalej domeną NUS.
22 mar 2012, 17:00
apasko
W Wałczu były już trzy konkursy obecny p.o. NUS za każdym razem odpadł, ale dalej pełni funkcję. W dodatku rzekomo ma obiecane, że i tak zostanie Naczelnikiem, bowiem już pracuje 5 lat jako p.o. Czyżby MF stosowało metodę zasiedzenia? A co na to pracownicy? Jak są stosowane zalecenia DIS odnośnie poprawy relacji NUS z pracownikami i Związkami? Czy naprawdę w Wałczu źle się dzieje, a nikt nie reaguje z nadzoru? Czy osoba bez predyspozycji zarządzania zasobem ludzkim, dalej będzie ośmieszać ten Urząd? Czy kompromitacja będzie dalej domeną NUS.
Takich us jest wiele i wiecie kogo to obchodzi oprócz Was? NIKOGO! Zła sytuacja w us zostanie stwierdzona jak wątek dotyczący Romana będzie trwał do końca roku dzień w dzień
22 mar 2012, 20:11
I w końcu mamy ogłoszonych nowych kandydatów!
Teraz tylko czekać na kolejny konkurs i nowych naczelników !!!
25 kwi 2012, 08:34
agusiach31
I w końcu mamy ogłoszonych nowych kandydatów!
Teraz tylko czekać na kolejny konkurs i nowych naczelników !! :D
Długo to trwało... Jak widać jeden z Czechowic, jeden z Bielska w konkursie na NUS w Żywcu
25 kwi 2012, 17:23
A Myszków opanowały Katowice ....
25 kwi 2012, 18:08
I po konkursie, jeżeli chodzi o woj. śląskie. Naczelnikiem US w Żywcu został zastępca naczelnika US w Żywcu
27 kwi 2012, 19:07
A jest to gdzieś oficjalnie ogłoszone? czy to jakaś plotka?
27 kwi 2012, 19:12
Qbek
A jest to gdzieś oficjalnie ogłoszone? czy to jakaś plotka?
To nie plotka, oficjalna informacja została podana na stronie internetowej IS w Katowicach
28 kwi 2012, 06:58
W Żywcu powołano p.o. Naczelnika. On nawet nie startuje w konkursie. Wiem, że konkursy są jakie są, ale osobiście obstawiam, że po konkursie nowym NUS-em w Żywcu zostanie aktualny NUS Czechowice-Dziedzice. Nie znam go co prawda osobiście, ale jestem ze Śląska i myślę, że intuicja mnie nie myli. Jak spełnią się moje przewidywania-pójdę na piwko. Żal mi tylko trochę pracowników z Czechowice - często im się szef zmienia ostatnimi laty. Ledwo zdążą się przyzwyczaić do jednego, a tu już ktoś inny... Jednym słowem Jednostka Eksperymentalna. Przydało by im się trochę stabilizacji... Ciekawe czy pójdę na to piwo?
28 kwi 2012, 23:14
Piotrek99
W Żywcu powołano p.o. Naczelnika. On nawet nie startuje w konkursie. Wiem, że konkursy są jakie są, ale osobiście obstawiam, że po konkursie nowym NUS-em w Żywcu zostanie aktualny NUS Czechowice-Dziedzice. Nie znam go co prawda osobiście, ale jestem ze Śląska i myślę, że intuicja mnie nie myli. Jak spełnią się moje przewidywania-pójdę na piwko. Żal mi tylko trochę pracowników z Czechowice - często im się szef zmienia ostatnimi laty. Ledwo zdążą się przyzwyczaić do jednego, a tu już ktoś inny... Jednym słowem Jednostka Eksperymentalna. Przydało by im się trochę stabilizacji... Ciekawe czy pójdę na to piwo?
Z tym p.o Naczelnika masz racje. Patrząc z boku to faktycznie Czechowice taki eksperymentalny urząd, odskocznia do kariery ... Zobaczymy czy Pan z Czechowic zostanie, ale takie skakanie ze stanowiska na stanowisko no nie wiem...
29 kwi 2012, 05:45
Piotrek99
W Żywcu powołano p.o. Naczelnika. On nawet nie startuje w konkursie. Wiem, że konkursy są jakie są, ale (...). Przydało by im się trochę stabilizacji...
PO ( z koalicjantem )nie przjmujesię wymogami ustawy tylko na potęgę nominuje kolejnych p.o. NUS, DIS e.t.c.PATRZ MAŁOPOLSKA ! PiS(i co mniejsz opozycja ) nie bardzo protestuje bo jak dojdzie to też by chciała dla swoich p.o. i KÓŁKO SIĘ ZAMYKA !
____________________________________ jan
01 maja 2012, 06:58
grzechm83
Piotrek99
Z tym p.o Naczelnika masz racje. Patrząc z boku to faktycznie Czechowice taki eksperymentalny urząd, odskocznia do kariery ... Zobaczymy czy Pan z Czechowic zostanie, ale takie skakanie ze stanowiska na stanowisko no nie wiem...
Słuchy chodzą, że kolejny etap konkursu 21.05.2012r.
16 maja 2012, 17:50