Teraz jest 09 wrz 2025, 11:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2012, 12:10

POSTY        22
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Prosta rzecz! Dać sobie spokój z tym zdawaniem!

14 maja 2012, 14:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2009, 06:32

POSTY        14
Nie ma jak życzliwi:-)))

14 maja 2012, 15:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
mam takie pytanie do osób, które wysłały już zgłoszenie do KSAP: ile czekaliście na potwierdzenie, że wasze zgłoszenie wpłynęło i wszystko jest ok?? bo ja wysłałem tydzień temu i jak na razie zero informacja, a do Warszawy raptem 200 km  :mellow:

14 maja 2012, 15:58
Znawca

REJESTRACJA04 lut 2010, 18:49

POSTY        253
Ja bym tam chętnie się już pomęczyła i pobiadoliła tutaj z resztą kandydatów, że czasu mało, a nauki dużo  :D
Niestety, z uwagi na pewne kwestie, muszę czekać jeszcze cały rok, żeby móc podejść do tego egzaminu. Ale, jak to mówią, co ma wisieć nie utonie :lol:
Życzę pomyślności wszystkim zdającym w tym roku :)

14 maja 2012, 16:01
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
kasienka1268                    

Witajcie w klubie! Na początku również próbowałam metody "tygodniowej" ale dość szybko zorientowałam się, że do końca czerwca tych tygodni mi nie wystarczy
[....] Może macie lepsze pomysły? Chętnie zrewiduję swoją metodę jeśli inna byłaby efektywniejsza  :zeby:
Póki co wymiękam przy finansach publicznych  :blink:  Wyławiacie z niej najistotniejsze rzeczy czy próbujecie opanować bardziej szczegółowo?

Wyławiałem najistotniejsze szczegóły.
aksa00                    

Ciekawi mnie wasz system nauki.
[...]nie wiem, co robić, czy jednoczesnie dać sobie np. godzinę dziennie ustawy i godzinę na test umiej, czy jakoś właśnie tygodniami? Poza tym mam takie wrażenie, że jak skonczyłam czytanie jakiejś ustaw np. 2 tyg temu i potem już nie mam z nią styczności, to i tak dużo z niej nie pamiętam. Jak to sensownie połączyć?

Wyławiaj najistotniejsze szczegóły. :)

ang72                    

Mam identyczny harmonogram (no może z małym poślizgiem czasowym). Ten tydzień konstytucja. Następny SC, potem FP i PZP, i też nie wiem jak to zrobić żeby do egzaminu wszystko zapamięta

Przeczytaj wszystko wyławiając najistotniejsze szczegóły - zaznaczaj je w tekście - i później powtórz je jeszcze raz.
sami                    

Ja - przyznam szczerze - nie wyobrażam sobie jak będzie na egzaminie. Podziwiam wszystkich, którzy zdali.
U mnie jest tak: po godzinie od przeczytania ustawy jeszcze jako tako pamiętam szczegóły, ale na drugi dzień muszę maglować ją od początku. W końcu po kilku próbach biorę się za coś innego. 7 lat od ukończenia studiów, a nauka sprawia taki problem....

Każdy ma swój sposób na naukę. Ja na dobre zacząłem od długiego majowego weekendu w 2009 roku. 10 lat od ukończenia studiów i aż (uwaga!) 35 lat od matury!...
POWODZENIA!  :piwo:

14 maja 2012, 18:31
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2010, 11:59

POSTY        58

LOKALIZACJAGdańsk
Dzięki Nadir! Wniosek jest jeden: popracować nad metodą wyławiania  :D  i powinno być dobrze. Mnie generalne gubi utrudnianie sobie życia przez próbę rozkładania przepisów na czynniki pierwsze ale to już chyba takie "zboczenie zawodowe"  ;) Powodzenia wszystkim zmagającym się ze studiowaniem.

"Mimo wszystko spróbuj" - powiedziało serce.

14 maja 2012, 18:48
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
kasienka1268                    

Dzięki Nadir! Wniosek jest jeden: popracować nad metodą wyławiania  :D  i powinno być dobrze.

Zapomniałem dodać, że moje przygotowania do egzaminu "od długiego majowego weekendu w 2009 roku" już się zakończyły! W 2009 roku :D

14 maja 2012, 19:08
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2010, 11:59

POSTY        58

LOKALIZACJAGdańsk
Nadir                    

kasienka1268                    

Dzięki Nadir! Wniosek jest jeden: popracować nad metodą wyławiania  :D  i powinno być dobrze.

Zapomniałem dodać, że moje przygotowania do egzaminu "od długiego majowego weekendu w 2009 roku" już się zakończyły! W 2009 roku :D

Wiem, wiem, prześledziłam swego czasu forum (aż udzielały mi się Wasze emocje) gratuluję i zazdroszczę  :zeby:

"Mimo wszystko spróbuj" - powiedziało serce.

14 maja 2012, 19:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161
misia2514                    

Witam wszystkich,
jestem nowicjuszem na forum więc wybaczcie potknięcia.  
Od 2 miesięcy czytam posty i szczerze mówiąc teraz zaczynam się bać. Do egzaminu podchodzę I raz i szczerze mówiąc, zaczynam się zastanawiać czy był to dobry pomysł - zgłoszenie się do postępowania kwalifikacyjnego.
Co do formy nauki to ja przyjęłam metodę: ustawy przeczytać raz zaznaczając co uważam za najważniejsze, a po przerobieniu "wszystkiego"(czytaj: tego co się da przerobić) - będę czytać tylko to co zaznaczone markerem.
Co do testu umiejętności - szczerze mówiąc jeszcze nie zajrzałam do "GIMNASTYKA UMYSŁU" ale z tego co robiłam, to tablice nie sprawiają mi trudności, jednak przerażają mnie zestawienia słowne. Czasem słowa są z kosmosu  :( .
Nie robiłam jeszcze tabelek - o których wspominacie tak często i "klas" ale mam nadzieje że może w przyszłym tygodniu ...
Póki co nie mogę przebrnąć przez Ustawę Finanse Publiczne, a została mi jeszcze Ustawa Zamówienia Publiczne - masakra.
Za dwa tygodnie wyjeżdżam na - mam nadzieje - zasłużony urlop, a po powrocie 2 tyg. na naukę zostanie. Do statystyki jeszcze nie usiadłam!
Może ktoś podpowie jak to wszytko ogarnąć :)  - proszę.

Przede wszystkim - no stress pije-===[ co ma wisieć - nie utonie... nie ma jednej recepty, każdy ma swój sposób na naukę. Stres spala najbardziej. Podejdźcie wszyscy na luzie a będzie Wam dane ;) I pamiętajcie - " Positive things happen to positive thinkers". Koniec cytatu ;)

14 maja 2012, 21:03
Początkujący

REJESTRACJA19 kwi 2012, 10:15

POSTY        6
Nadir,
Czytając posty wywnioskowałam, że jesteś miły, uczynny i na każde pytanie dajesz dobrą radę. A tu - proszę: chyba jednak jest zupełnie inaczej :rolleyes: .
Szkoda. Już zaczynałam wierzyć w ludzi.

15 maja 2012, 05:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Wiele osób odwiedzając tematy dotyczące postępowania kwalifikacyjnego oczekuje, że znajdzie gotową odpowiedź (rozwiązanie) na wszystkie nurtujące kwestie, a coś takiego nie istnieje. Ktoś napisał, że to forum to"kopalnia wiedzy", z czy się zgodzę, niestety jak to w kopalni trzeba się przekopać i dotrzeć do tego co my uważamy za odpowiednie.
Przeczytałem od początku ten wątek i gimnastykę i muszę stwierdzić, że jest w nich wiele informacji czego się uczyć, jak się uczyć i na co inni zwracali uwagę, ale trzeba włożyć trochę swojego wysiłku
pozdrawiam wszystkich

15 maja 2012, 07:19
Początkujący

REJESTRACJA25 mar 2011, 08:30

POSTY        8
Witajcie czy może ktoś podać mi link do strony gdzie były opublikowane wyniki z ubiegłorocznego egzaminu. sprawdzałam a teraz nie mogę nic znaleźć :zly1:

15 maja 2012, 07:58
Początkujący

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:32

POSTY        8
niusia1975                    

Witajcie czy może ktoś podać mi link do strony gdzie były opublikowane wyniki z ubiegłorocznego egzaminu. sprawdzałam a teraz nie mogę nic znaleźć :zly1:

hej!
wyniki są tutaj: http://bip.kprm.gov.pl/portal/kpr/40/1779/Informacja_o_wynikach_postepowania_kwalifikacyjnego_w_sluzbie_cywilnej_w_2011_ro.html - nie wiem czy dobrze skopiowałam link do stronki  :)

15 maja 2012, 09:04
Znawca

REJESTRACJA29 maja 2009, 09:49

POSTY        137
Dla TYCH co nie wdają się w niepotrzebne dyskusje  :dokuczacz: polecam artykuły:
http://mac.gov.pl/dzialania/poznajcie-latarnikow/
http://www.mg.gov.pl/Wspieranie+przedsi ... gospodarka

15 maja 2012, 10:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 840  Następna strona