Święta i po świętach, a problemy i tak zostały. Nie chcę życzeń, które się nie spełniaja.
12 kwi 2012, 09:34
Re: Życzenia Świąteczne i Noworoczne
silniczek
Premier na Wielkanoc: Zapomnijmy o słowie niemożliwe W Wielkanoc przypominamy sobie, że to co niemożliwe - stało się możliwe. Od pokoleń płynie stąd dla nas nauka i siła. (...)
Wierzymy, że postawienie was i za Smoleński i za wasze rządy pod TK albo przed prokuratorem stanie się już wkrótce możliwe
apasko
Święta i po świętach, a problemy i tak zostały. Nie chcę życzeń, które się nie spełniaja.
Apasko, głowa do góry
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 12 kwi 2012, 14:31 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
12 kwi 2012, 14:30
apasko Toteż nasz premier niczego konkretnego nam nie życzył, ... żeby go potem nie łapać za słowa
kominiarz Wszystko cacy, tylko takie życzenia są dla nas bardzo ... kosztowne (patrz poniżej)
4300 zł za życzenia od premiera!
Załącznik:
634697574308283175.jpg
Rozłożysty bukiet czerwonych tulipanów. Zza nich wystaje sam szef rządu. Donald Tusk (55 l.) promienieje, jest starannie uczesany, a jego twarz została obficie przysypana pudrem. Składa Polkom życzenia z okazji dnia kobiet. Nagranie, przygotowane na 8 marca, było śliczne, a słowa uprzejme. Ale za kwiatki, których nikt nie dostał, trzeba było zapłacić aż 4300 zł! Właśnie tyle kosztowało nakręcenie filmu z premierem w roli głównej
Gdy Donald Tusk obejmował po raz drugi premierowski stołek, zgotował nam zimny prysznic. Ogłosił surowym tonem, że oszczędzać mają wszyscy. – Po to, aby bezpiecznie przejść przez rok 2012 będziemy musieli podjąć działania, w tym działania niepopularne, które będą wymagały wyrzeczenia i zrozumienia od wszystkich bez wyjątku – mówił premier w expose, zapowiadając ostre cięcia wydatków.
Nie minęły cztery miesiące, a złakniony poklasku i popularności Tusk błysnął przed kamerą uśmiechem i przymilał się w dniu kobiet do Polek: – Życie kobiet w Polsce musi być lepsze. A to kwiaty dla pań – czarował premier, trzymając przed sobą bukiet czerwonych tulipanów.
Miłe? Oczywiście. Tylko czy na krótki filmik, wyemitowany w Internecie, trzeba było wydać aż 4305 zł?! Dokładnie tyle – jak podała "Rzeczpospolita" – dostała prywatna firma, która „wyprodukowała” to dzieło. Strach pomyśleć, ile zapłaciliby podatnicy, gdyby Donald Tusk wygłaszał wielogodzinne przemówienia, jak Fidel Castro.
Szefowi rządu jedną rzecz udało się jednak ująć celnie: – My, mężczyźni, przynosimy Wam kwiaty i chociaż w tym jednym dniu pamiętamy, jak jesteście ważne – zadeklarował z podziwu godną szczerością. Faktycznie, taki dzień jest tylko jeden w roku. Przez pozostałe mężczyźni – przynajmniej ci z rządu – kombinują, jak odebrać paniom becikowe i zmusić, by na emeryturę pracowały o siedem lat dłużej.
Waszym zdaniem Lubisz premiera Donalda Tuska? TAK - 10% NIE - 90%
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
12 kwi 2012, 23:44
Coś krzywo Pan Premier na tym zdjęciu wyszedł. Ramionka nierówne (ugiął się pod ciężarem odpowiedzialności?). I uśmiech jakiś taki bezzębny. Za taki wizerunek firma która "wyprodukowała" to dzieło powinna zapłacić gigantyczne odszkodowanie a nie brać kasę.
13 kwi 2012, 07:18
Czy chociaż w Święta możemy być wszyscy razem?
Życzenia premiera.
Załącznik:
wesołych świąt.JPG
I dla premiera.
Wszystkiego Wesołego
Nie można się poddawać !
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 15 gru 2012, 19:52 przez Badman, łącznie edytowano 3 razy
15 gru 2012, 19:44
Abstrahując od konwencji inspirowanych zapewne przez filozofa z miasta powiatowego Biłgoraja, z okazji nadchodzących Świąt Narodzenia Pańskiego życzę wszystkim skarbowcom i ich rodzinom, by Boża Dziecina narodziła się w Waszych sercach, by radość płynąca z tego szczególnego dnia zawsze była Waszym udziałem.
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
21 gru 2012, 16:06
"Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny, Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie."
C.K.Norwid
Wesołych i szcześliwych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego 2013 Roku !
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
21 gru 2012, 17:38
Co prawda wątek z życzeniami ale Nowa i Norwid mnike zainspirowali:
Do podatnika! Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, będę siedział na Sali Obsługi oczekując Ciebie... że przyjdziesz i przyniesiesz druk VAT ulubiony bo po cóż miałbym lecieć do domu... do żony? Wszak na mnie poczeka z dziećmi przy kolacji...
Może ktoś ułoży dalszy ciąg? Bo mi inwencji już zabrakło...
Wesołych i szcześliwych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego 2013 Roku !
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
21 gru 2012, 18:04
Harakiri
Do podatnika! Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, będę siedział na Sali Obsługi oczekując Ciebie... że przyjdziesz i przyniesiesz druk VAT ulubiony bo po cóż miałbym lecieć do domu... do żony? Wszak na mnie poczeka z dziećmi przy kolacji...
Bo ja urzędas marny, oczywiście, nie mam racji... Że jam też człowiek taki sam jak Ty - Vincencie. I mógłbyś to dostrzec! Gdybyś miał dobre intencje...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 gru 2012, 18:23
Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, będę siedział na Sali Obsługi oczekując Ciebie... że przyjdziesz i przyniesiesz druk VAT ulubiony bo po cóż miałbym lecieć do domu... do żony? Wszak na mnie poczeka z dziećmi przy kolacji...
Ale niech kto powie, że nie mają racji ci - co ludziom szacunek taki okazali... Powie? To się go na pysk zbity z roboty wywali!
Wesołych Świąt bez zmartwień z opłatkiem, barszczem i z karpiem, z gościem na którego czeka miejsce - niechaj Wam przyniesie szczęście.
Niech się snuje Wam kolęda, gałązki świerka pachną na zdrowie, niechaj świeczek płonie łuna jasna, dużo szczęścia niech przyniesie Gwiazdka.
Załącznik:
wigilia 2012.JPG
Trochę zmodyfikowane, ale oryginalne i prosto z serca płynące, życzenia radosnych Świat Bożego Narodzenia wszystkim wiernym Forumowiczom składa Nadir.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
23 gru 2012, 15:25
Życzę wszystkim żeby zamiast karpia czy innego rybiego nieszczęśnika, na talerzu znalazła się głowa ministra finansów, wprawdzie jest tylko jedna, ale humor chyba wszystkim się poprawi.
23 gru 2012, 18:38
Pogodnych, rodzinnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia.