Teraz jest 09 wrz 2025, 16:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Post Re: SeRCe ruszyło
Są .... no to do czytania?

Ostatnio edytowano 06 mar 2012, 11:08 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

06 mar 2012, 10:57
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA22 lip 2011, 07:24

POSTY        79
kay                    

Są wytyczne

...hmm...jakieś pierwsze przemyślenia ?? :D:D

06 mar 2012, 10:58
Specjalista

POSTY        788

anet                    

...hmm...jakieś pierwsze przemyślenia ? :D:D

Trochę takie nieprzemyślane. Chaotyczne i mętne.
Dostaliśmy w każdym razie na piśmie, że stąpamy po polu minowym.

W przykładach doczytałem do dwójki i mnie zemdliło. Z trudem powstrzymując  :zygi:  przejrzałem czwórkę i z niej wynika, że jest w Polsce potrzebny tylko jeden US,  w X. Ewentualnie można by stworzyć jeszcze dwa - Y i Z żeby było gdzie wysyłać infy.

Ostatnio edytowano 06 mar 2012, 11:46 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

06 mar 2012, 11:21
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA14 sty 2008, 16:07

POSTY        43
5 stron pisane 2 miesiące powinno być chociaż stylistycznie i logicznie poprawne.

06 mar 2012, 11:45
Zaawansowany

REJESTRACJA14 sty 2008, 16:07

POSTY        43
Niespodzianka. Nie da się unieważnić źródła ZAP-3. Pojawia się komunikat:

Wystąpił błąd aplikacji, który nie został zidentyfikowany

06 mar 2012, 12:24
Znawca

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:09

POSTY        148
Wytyczne..... hmmmmmm

Czyli wolna amerykanka.

Kto ma papier w łapie - ten przerabia.

06 mar 2012, 12:46
Początkujący

REJESTRACJA18 lis 2009, 10:30

POSTY        4
Co w nowych wytycznych znaczy obsługa zeznania??? Bo ja to rozumiem że przyjmujemy wszystkie zaznania które podatnicy chcą do nas złożyć a potem odsyłamy wgł właściwości zgodnie ustawą o pdof na dzień 31 grudnia.

06 mar 2012, 13:11
Specjalista

POSTY        788

Ja to się zastanawiam jak należy rozumieć sformułowania "uzasadnione wątpliwości" i "stosowną ostrożność" ?
Czując uzasadnione wątpliwości co do sensu tego pisma postanowiłem ze stosowną ostrożnością przetłumaczyć je na jakiś zrozumiały język i nie wiem za bardzo jaki język określić nad polem w które wklejam treść pisma w google-tłumacz. Jeszcze niedawno wybrałbym grecki, ale teraz to nie wiem.

06 mar 2012, 14:03
Zobacz profil WWW
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Do mnie z gmatwaniny myśli wypływają jedynie 3 najważniejsze kwestie:
1. właściwość to już teraz nie jest ta sama właściwość - ale jaka - nie wiadomo
2. ZAP-3 można składać wszędzie
3. najważniejsze jest źródło ADRES

reszta?
róbta, co chceta byle było dobrze

06 mar 2012, 14:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 09:04

POSTY        96
Czy zauważyliście,że zniknęło źródło NIP-3. Co mamy teraz robić z NIP-ami, które do nas wpływają?

06 mar 2012, 15:09
Specjalista

POSTY        788

Wezwać ich autorów do złożenia ZAP-3?  :mur:

06 mar 2012, 16:04
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 gru 2007, 07:18

POSTY        11
Wytyczne beznadziejne.
A co robicie z raportami do uzupełnienia DGOS.

06 mar 2012, 17:17
Znawca

REJESTRACJA01 lip 2010, 12:31

POSTY        118
Co oznacza stwierdzenie "zeznanie obsługuje organ właściwy do złożenia zeznania..."? bo jak się czyta przykłady postępowania to wychodzi, że organem właściwym jest organ wskazany przez podatnika. Znaczy się podatnik stanowi prawo i jest ponad ustawy i rozporządzenia  :piwo:
Skoro ktoś mieszka w mieście A (niech to będą góry), jedzie do miasta B (może nad morze  pije-===[ ) to będąc w drodze zatrzyma się w miejscowości C (jakieś centrum Polski) to może napisać w PIT, że ten organ z miasta C jest właściwy (tu mu się podoba, ładne miasto, fajni ludzie i ogólnie bajer), więc całe dotychczasowe badanie obciążenia pracą, że niby na jednego pracownika przypada tyle to a tyle podatników będzie z d....py wzięte  :dupa:
Najbardziej przerąbane mają więc organy znajdujące się obok miejsc cieszących się dużą popularnością wśród podatników, np centra handlowe, miejsca odwiedzane chętnie przez wycieczki lub urzędy nowoczesne w wyglądzie, o ciekawej architekturze bo ludzie będą tam ciągnąć jak .... :brawa:

Nie mam nic przeciwko ułatwieniom dla podatników ale takie CIEKAWOSTKI w środku akcji zeznań rocznych, jak grom z jasnego nieba  strzel===] , to i konia z nóg by zwaliło od rana a co dopiero mnie takiego drobnego urzędasa  :wacko:

Ogólnie to mnie zastanawia sens wysyłania informacji do urzędu właściwego ze względu na adres zamieszkania wskazany przez podatnika. Jeśli jest bez znaczenia który organ wprowadzi zeznanie (oczywiście zgodnie z dyspozycją podatnika) to na co komu informacja o zmianie adresu, czy mam pisać do kolegi / koleżanki z za miedzy, że wprowadziłem do bazy adres z ich właściwości i należy się jeden browar za każde 10 wprowadzonych adresów czy co... :piwo: bo ogólnie to takie INF nic nie daje i nie zabezpiecza przed niczym :excl:

06 mar 2012, 17:19
Specjalista

POSTY        788

Ja już się domyślam o co kaman.
MF najwyraźniej czując zmiany koniunkturalne chce się przebranżowić i pójść jeszcze głębiej w rozrywkę niż to było do tej pory. Do tego potrzebują jednak solidnego badania rynku. A i lepiej nie ujawniać za wcześnie planów więc robią to under cover.
Jak wiadomo wszyscy obywatele naszego kraju nie dość że są lotni w prawie podatkowym to jeszcze do bólu są praworządni.
Zeznanie trzeba złożyć w urzędzie właściwym dla miejsca bytności w ostatnim dniu roku. A co jest w ostatnim dniu roku? SYLWESTER. No to gdzie będą ludziska składać swoje zeznania z adresami od czapy? Tam gdzie byli na Sylwka. i o to chodzi, wspaniałe badanie rynku. Pozostanie już tylko wykupić lokale na terenach właściwych najbardziej sylwestrowo obleganym naczelnikom urzędów skarbowych i szafa gra.
Idę  pije-===[ .

06 mar 2012, 18:44
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 89  Następna strona