Teraz jest 06 wrz 2025, 16:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 208 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona
Likwidacja trzynastki 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Post Re: Likwidacja trzynastki
Uspakajam wszystkich... Weszłam na stronę internetową Kancelarii Prezesa Rady Ministrów na Służbe Cywilną i jest sprostowanie do tego artykułu, gdzie umieszczono informacje że w przyjętej Strategii Rozwoju Zasób Ludzkich na latach 2011-2020 nie ma mowy o zlikwidowaniu trzynastki

02 lis 2011, 12:38
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
A już mnie gościu wystraszył  boje--==
W domu już robiłem wstępny grafik kto będzie w którym dniu jadł śniadanie i sprawdzałem ile by moje buty jeszcze wytrzymały, gdybym je lepiej podzelował  :D

02 lis 2011, 14:32
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Madziaradzia                    

Uspakajam wszystkich... Weszłam na stronę internetową Kancelarii Prezesa Rady Ministrów na Służbe Cywilną i jest sprostowanie do tego artykułu, gdzie umieszczono informacje że w przyjętej Strategii Rozwoju Zasób Ludzkich na latach 2011-2020 nie ma mowy o zlikwidowaniu trzynastki

Sprostowanie artykułu
W dniu 28.10.2011 roku w "Dzienniku Gazeta Prawna" ukazał się artykuł zatytułowany "Urzędnicy bez trzynastek".
W nawiązaniu do artykułu "Urzędnicy bez trzynastek" opublikowanego 28 października 2011 roku w Dzienniku Gazeta Prawna, uprzejmie informuję, że Rada Służby Cywilnej jednogłośnie zaopiniowała pozytywnie, w dniu 28 czerwca 2011 roku, projekt "Strategii Zarządzania Zasobami Ludzkimi w Służbie Cywilnej 2011-2020", w którym nie podjęto kwestii dodatkowego wynagrodzenia rocznego (tzw. "trzynastka").
/Sławomir Marek Brodziński Szef Służby Cywilnej/

nie podjęto kwestii dodatkowego wynagrodzenia rocznego (tzw. "trzynastka").
wcale nie jest równoznaczne z
nie ma mowy o zlikwidowaniu trzynastki

Nie uspokoiłaś...  :rolleyes:

02 lis 2011, 15:15
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
oen                    

W domu już robiłem wstępny grafik kto będzie w którym dniu jadł śniadanie i sprawdzałem ile by moje buty jeszcze wytrzymały, gdybym je lepiej podzelował  :D

A z czego opłacisz szewca  :wysmiewacz:

02 lis 2011, 18:34

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Poza tym wzmiankowany artykuł pozwolił wielu osobom wyrobić sobie opinię o panu L.

02 lis 2011, 20:10
Specjalista
Własny awatar

POSTY        520
Czyli wracam do grafiku :czytaj:
supersaper                    

oen                    

A z czego opłacisz szewca  :wysmiewacz:

Na szczęście stryjek był szewcem i mnie nauczył  :D
Właśnie mi się przypomniało, jak opowiadał, że dawniej gdy przychodził głód, to u szewca jadło się rosół na sznurówkach :zeby:

03 lis 2011, 08:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2011, 12:27

POSTY        26
JWP Brodziński raczył wypowiedzieć się w kwestii likwidacji trzynastek: "Na najwyższych stanowiskach państwowych nie ma „trzynastek”, także wiem, że można się bez nich obejść."
Gdyby moje wynagrodzenie wynosiło połowę wynagrodzenia Pana Brodzińskiego to mógłbym obejść się bez trzynastki.
Dla zainteresowanych całość tutaj:
http://www.samorzad.pap.pl/palio/html.r ... =748464921

03 lis 2011, 14:32
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Rysiozklanu                    

JWP Brodziński raczył wypowiedzieć się w kwestii likwidacji trzynastek: "Na najwyższych stanowiskach państwowych nie ma „trzynastek”, także wiem, że można się bez nich obejść."
Gdyby moje wynagrodzenie wynosiło połowę wynagrodzenia Pana Brodzińskiego to mógłbym obejść się bez trzynastki.

Obśmiałem się jak norka, a wrodzona przekorność podpowiada mi żeby ciągnąć licytację dalej i nie zawaham się zaproponować swoją rezygnację nawet z "dwunastki" i to "w ciemno". Mniemam, że dałbym radę "skromnie" przetrwać rok z jedenastoma miesięcznymi wynagrodzeniami opisanymi powyżej. Kto da mniej?

03 lis 2011, 14:54
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA28 sty 2010, 21:00

POSTY        101
Komu przysługuje dodatkowe roczne wynagrodzenie http://spec.pl/praca-i-finanse/praca/tr ... trzynastka
A czy pomysłodawca likwidacji "trzynastki" przekaże ją na cel charytatywny tak dla poparcia swojego pomysłu? (no bo wynagrodzenia się zrzec nie może).
A tak na marginesie to bardzo bezczelny człowiek, jak tak można powiedzieć, że ktoś dostaje pensję za samo przychodzenie do pracy. Temu człowiekowi należy się postępowanie dyscyplinarne.  :za2: z takimi urzędnikami :excl:

05 lis 2011, 17:43
Specjalista
Własny awatar

POSTY        520
rychu                    

Rysiozklanu                    

Obśmiałem się jak norka, a wrodzona przekorność podpowiada mi żeby ciągnąć licytację dalej i nie zawaham się zaproponować swoją rezygnację nawet z "dwunastki" i to "w ciemno". Mniemam, że dałbym radę "skromnie" przetrwać rok z jedenastoma miesięcznymi wynagrodzeniami opisanymi powyżej. Kto da mniej?

Pójdę na całość ;)
Ja bym nawet był skłonny zrezygnować ze wszystkich miesięcznych pensji, ponieważ myślę, że przy niezmienionym stylu życia przeżyłbym jeszcze za kasę z poprzedniego roku :zeby:

07 lis 2011, 09:08
Początkujący

REJESTRACJA11 maja 2011, 09:47

POSTY        9
:brawa:  No OEN poleciałeś ...  pije-===[

08 lis 2011, 11:20
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
PRZEWODNICZĄCY RADY SŁUŻBY CYWILNEJ PRZY PREZESIE RADY MINISTRÓW
Adam Leszkiewicz
Warszawa, 9 listopada 2011 r.
RSC-5506-3(3)/2011
Pan
Tomasz Ludwiński
Przewodniczący Rady Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność" w Warszawie

W odpowiedzi na wnioski z 28 października 2011 r. (SK/278/2011) oraz 29 października 2011 r. (SK/280/2011) o przekazanie - na podstawie przepisów wynikających z ustawy z dnia 6 września 2011 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. Nr 112, poz. 1198, z późn. zm.) - m. in. protokołów z posiedzeń Rady Służby Cywilnej z 2011 roku, na których omawiane były sprawy związane z systemem wynagrodzeń w służbie cywilnej, w tym w szczególności kwestie dodatkowego wynagrodzenia rocznego, czyli tzw. trzynastek, uprzejmie informuję, iż temat dotyczący likwidacji tzw. trzynastek i innych stałych dodatków do wynagrodzenia pracowników administracji rządowej nie był przedmiotem obrad Rady Służby Cywilnej. Rada nie postulowała również wprowadzenia zmian w systemie motywacyjnym, co znajduje potwierdzenie w protokołach i uchwałach Rady Służby Cywilnej.
Pragnę jednoznacznie podkreślić, że dużym zaskoczeniem i niezrozumieniem były tezy zawarte w publikacji Dziennika Gazeta Prawna z dn. 28 października br., szczególnie to, na jakiej podstawie autor sformułował tezę o rzekomych postulatach Rady Służby Cywilnej w odniesieniu do wynagradzania urzędników. W mojej opinii niedopuszczalne, nierzetelne i sprzeczne z warsztatem dziennikarskim jest publiczne przypisywanie Radzie sprzecznych ze stanem faktycznym informacji i działań.
Takie stanowisko wyraziłem też w piśmie do redaktor naczelnej Dziennika Gazeta Prawna.
Rada Służby Cywilnej nie postulowała likwidacji trzynastek i innych stałych dodatków do pensji. Rada nie zajmowała się także zmianami w systemie motywacyjnym. Żadna moja wypowiedź nie wskazuje na jakiekolwiek działania Rady w tym zakresie. Jest to tym bardziej istotne, że ta „wymyślona" przez Pana redaktora informacja została powtórzona przez inne media.
Odnosząc się do treści artykułu Pana Artura Radwana pt. „Urzędnicy bez trzynastek, ale za to z pracą", który ukazał się w Dzienniku Gazeta Prawna w dniu 28 października 2011 r. pragnę poinformować, iż publikacja ta zawiera nieprawdziwe i niepotwierdzone tezy dotyczące zmian w systemie wynagradzania urzędników. O ich wyjaśnienie proszę się zwrócić do redakcji Dziennika Gazeta Prawna. Nie jest mi znane źródło ani intencja, które przyświecały autorowi tej publikacji. Przedstawione w artykule moje wypowiedzi są osobistym i tylko moim poglądem na temat procesu wzmacniania powiązań wynagrodzeń członków Służby Cywilnej z efektami pracy.
W związku z powyższym - w odpowiedzi na wniosek z dnia 29 października br. - na podstawie art. 2 ust 1 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. Nr 112, poz. 1198, z późn. zm.) w załączeniu przekazuję potwierdzone za zgodność z oryginałem kserokopie dokumentów będących przedmiotem wniosku (dotyczy protokołów Rady Służby Cywilnej z posiedzeń zwołanych w latach 2010 - 2011 wraz z kserokopiami list obecności), z wykluczeniem protokołów z podejmowania przez Radę uchwał w trybie obiegowym.
Jeżeli chodzi o uchwały Rady Służby Cywilnej, są one na bieżąco zamieszczane na stronie internetowej Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, w zakładce Departamentu Służby Cywilnej: http://www.dsc.kprm.gov.pl/uchwaly-rady ... cywilnej-o.
Jednocześnie uprzejmie informuję, że protokół Rady Służby Cywilnej z posiedzenia, które odbyło się w dniu 30 sierpnia br. będzie mógł zostać udostępniony dopiero po przyjęciu go przez Radę. Głosowanie nad przyjęciem ww. dokumentu odbędzie się podczas najbliższego posiedzenia RSC.
Z uwagi na brak stosownych przesłanek, to jest przytoczoną w treści pisma argumentację, nie jest możliwe przekazanie ani „opinii i ekspertyz, o których mowa w §3 Regulaminu Rady Służby Cywilnej", ani „analiz, stanowisk i materiałów źródłowych", o których mowa we wnioskach z dnia 28 oraz 29 października br.
Ponadto uprzejmie informuję, że w dniu 2 kwietnia 2009 r. złożyłem pisemne oświadczenie, iż zgodnie z zapisami art. 4 ust. 2 ustawy z dnia 31 lipca 1981 r. o wynagrodzeniu osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe (Dz. U. Nr 20, poz. 101) rezygnuję z pobierania ryczałtowego wynagrodzenia miesięcznego, należnego członkom Rady Służby Cywilnej na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej (Dz. U. Nr 227, poz. 1505 z późn. zm.).

Adam Leszkiewicz
Przewodniczący RSC

20 lis 2011, 08:45
Zobacz profil WWW
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Szkoda tylko, że nie zdecydowano się podjąć stanowczych kroków w celu sprostowania, a nawet odszczekania przez gazetę i tego redaktorzyny, ewidentnie nie prawdziwych informacji. Wzorem może być: "Obecny dyrektor UKS Cezary Koba doniósł na Super Nowości do Rady Etyki Mediów."

20 lis 2011, 10:35
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
melon                    

Szkoda tylko, że nie zdecydowano się podjąć stanowczych kroków w celu sprostowania, a nawet odszczekania przez gazetę i tego redaktorzyny, ewidentnie nie prawdziwych informacji.

A czy aby na pewno tak było? Może coś chlapnął, a jak zawrzało wśród skarbowców to idzie w zaparte?

20 lis 2011, 10:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 208 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona