Teraz jest 06 wrz 2025, 09:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 17:42

POSTY        5
Post Re: Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
apasko                    

Wyniki mówią za siebie. Znam, albo na niczym się nie znam. Trzy razy, to o dwa razy za dużo.
Można ze wstydu się spalić. Jeżeli ma się wstyd.

Próbowałeś zdawać? Jeżeli nie, to myślę, że najpierw trzeba spróbować żeby móc oceniać tych, którym się nie udało.  Żebyś przypadkiem nie spłonął!!!  Miłego dzionka życzę. :blush:

04 lis 2011, 06:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Przecież na urzędnika też kilka razy zdaje się i nie ma co się wstydzić. W dużej mierze rozwiązanie testu zależy od szczęścia.

04 lis 2011, 19:54
Specjalista

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
pianista                    

Próbowałeś zdawać? Jeżeli nie, to myślę, że najpierw trzeba spróbować żeby móc oceniać tych, którym się nie udało.  Żebyś przypadkiem nie spłonął!!!  Miłego dzionka życzę. :blush:

Właśnie próbowałem, 2 podejścia i zdałem, ale mnie się i tak nie powoła bowiem próbuje mieszać z polityką.
Dlatego dla innych robi się konkurs do bólu, aż za którymś razem zdadzą. Takie mam wrażenie.
Powodzonka życzę. :czytaj:

05 lis 2011, 10:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2009, 18:52

POSTY        47
renia                    

Przecież na urzędnika też kilka razy zdaje się i nie ma co się wstydzić. W dużej mierze rozwiązanie testu zależy od szczęścia.

Jak dla mnie test był łatwy i ogólnie egzamin nie jest trudny, ale masz rację, kilka razy podchodzić, to nie wstyd. Tak samo do egzaminu na NUS-a (jak jest trudność nie wiem, nie podchodziłem i raczej nie będę).

05 lis 2011, 14:46
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2006, 15:22

POSTY        75
apasko                    

Wyniki mówią za siebie. Znam, albo na niczym się nie znam. Trzy razy, to o dwa razy za dużo.

Zdanie części teoretycznej nie przesądza że zostaniesz naczelnikiem, bo jest jeszcze część ustna tzw. badanie predyspozycji kandydata :)))))))))))))))).

W dwóch US Wwa Śródmieście II i III naczelnicy zostali powołani (przed powołaniem p.o.) pomimo że dwa konkursy wcześniej obali. A jedna z nich to próbowała zostać naczelnikiem US chyba przez co najmniej 10 lat, w końcu się udało :)))))))))))))).

05 lis 2011, 18:26
Specjalista

POSTY        360
ekm                    

apasko                    

Zdanie części teoretycznej nie przesądza że zostaniesz naczelnikiem, bo jest jeszcze część ustna tzw. badanie predyspozycji kandydata :)))))))))))))))).

W dwóch US Wwa Śródmieście II i III naczelnicy zostali powołani (przed powołaniem p.o.) pomimo że dwa konkursy wcześniej obali. A jedna z nich to próbowała zostać naczelnikiem US chyba przez co najmniej 10 lat, w końcu się udało :)))))))))))))).

Jak tym razem odpadnę to już dam sobie luz.
Podszedłem do konkursu by się co najmniej sprawdzić i sprawdzić czy działa polityka czy wiedza i predyspozycje.
Skoro nie nadaję się na naczelnika to dlaczego przez tyle lat kieruję dużym działem.

06 lis 2011, 10:15
Amator

REJESTRACJA12 sie 2009, 16:51

POSTY        26
apasko                    

Skoro nie nadaję się na naczelnika to dlaczego przez tyle lat kieruję dużym działem.

To już sobie sam chyba musisz odpowiedzieć na to pytanie.

a tak wracając do tematu, zapewne żaden wstyd brać udział kilka razy w konkursie na NUS, wstydem jest, jeśli np jest się z-cą NUS od kilku lat, a egzaminu (mowa oczywiście o części pierwszej) nie zdaje się kilkukrotnie.
To już o czymś świadczy.

Zdanie egzaminu to jedna sprawa, a powołanie to już zupełnie inna bajka.
Znam kilka osób, które część pierwszą zdały by z biegu, ale na NUS się nie nadają - po prostu brak predyspozycji do zarządzania ludźmi.
Jak dla mnie NUS powinien być raczej dobrym managerem, bo przecież wszystkiego nie trzeba wiedzieć, trzeba raczej wiedzieć gdzie tego szukać (nie mówię tu o totalnym braku wiedzy) - a od tego jak zarządza się zasobami (ludzkimi i nie tylko) zależy bardzo wiele.

Pozdrawiam

PS Osobiście czekam nadal na wyniki egzaminu i same pytania - tak, żeby wiedzieć jak odnieść jedno do drugiego

07 lis 2011, 09:28
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
apasko                    

Właśnie próbowałem, 2 podejścia i zdałem, ale mnie się i tak nie powoła bowiem próbuje mieszać z polityką.
Dlatego dla innych robi się konkurs do bólu, aż za którymś razem zdadzą. Takie mam wrażenie.
Powodzonka życzę. :czytaj:

Stare przysłowie pszczół mówi "nie ważny jest temat pracy magisterskiej ważny jest promotor" i tego ci chyba chłopie brakuje ;)

07 lis 2011, 19:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 lis 2007, 12:59

POSTY        101
Moi drodzy ja test oceniam na trudny. :angry2:
Poniżej znajdują się pytania które udało mi się odtworzyć, chociaż napewno nie tak dokładnie jak było w oryginale.
Może ktoś pamięta więcej?  :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

08 lis 2011, 12:39

REJESTRACJA20 mar 2007, 17:36

POSTY        14
ile punktów trzeba było zdobyć?

10 lis 2011, 12:25
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2010, 22:42

POSTY        2
Trzeba było mieć 40 pkt z 50 (test) i 5 pkt z 10 (zadania). Wyniki już są.

10 lis 2011, 13:28
Amator

REJESTRACJA12 gru 2010, 16:50

POSTY        28
No to wygląda, że na 215 osób zdało 1 część 30 osób, to coś tu nie halo!!!! O co tu chodzi? :blink:

10 lis 2011, 16:34
Specjalista

POSTY        360
apasko                    

Fama niesie, że bardzo duża grupa nie rozwiązała prawidłowo testów, a szczególnie te osoby, które podchodzily 2-3 razy.

A pisałem? Każda fama ma coś prawdy. I tym razem zdałem, ale nie chcę zapeszyć.

10 lis 2011, 17:04
Specjalista

POSTY        360
molikk                    

apasko                    

To już sobie sam chyba musisz odpowiedzieć na to pytanie.

a tak wracając do tematu, zapewne żaden wstyd brać udział kilka razy w konkursie na NUS, wstydem jest, jeśli np jest się z-cą NUS od kilku lat, a egzaminu (mowa oczywiście o części pierwszej) nie zdaje się kilkukrotnie.
To już o czymś świadczy.

Zdanie egzaminu to jedna sprawa, a powołanie to już zupełnie inna bajka.
Znam kilka osób, które część pierwszą zdały by z biegu, ale na NUS się nie nadają - po prostu brak predyspozycji do zarządzania ludźmi.
Jak dla mnie NUS powinien być raczej dobrym managerem, bo przecież wszystkiego nie trzeba wiedzieć, trzeba raczej wiedzieć gdzie tego szukać (nie mówię tu o totalnym braku wiedzy) - a od tego jak zarządza się zasobami (ludzkimi i nie tylko) zależy bardzo wiele.

Pozdrawiam
Tym z - cą powiedziałbym dziękuje wasza misja się kończy.

PS Osobiście czekam nadal na wyniki egzaminu i same pytania - tak, żeby wiedzieć jak odnieść jedno do drugiego

Pozdrawiam
Tym z - cą powiedziałbym dziękuje, wasza misja się kończy.
W moim us też jest taki tchórz. Udaje, że wszystko wie , a jest cieniutki jak szpilka.
Może dla niego czas się kończy.

10 lis 2011, 17:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 155  Następna strona