Teraz jest 05 wrz 2025, 19:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 184 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Urzędnik mianowany - czy warto? 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Re: Urzędnik mianowany - czy warto?
juron                    

Jak zdałem parę lat temu, wierzyłem, że życie stoi przede mną otworem.
Dzisiaj już wiem, który to otwór  :dupa:
A propos. Sugeruję otwarcie nowego tematu - jak zdać egzamin na doradcę podatkowego.
W perspektywie kolejnych planowanych zwolnień ta wiedza może być dużo bardziej przydatna.

Masz 100% racji!  :piwo:
Mianowanie wcale nie chroni przed zwolnieniem a dodatek pieniężny i dodatkowy urlop powodują tylko zawiść i brak podwyżek czy nagród (dawniej premii).
Już wyleczyłem się z tego zaszczytu.  :stop:
Doradca podatkowy to konkretna wartość!

11 paź 2011, 19:15
Amator

REJESTRACJA29 wrz 2011, 19:04

POSTY        15
referentka1975                    

Szkoda tylko, że na 1400 osób, które zdały egzamin, mianowanie dostało 400...

Czy tych 400 miało najlepsze wyniki? Co z pozostałymi? Czekają do przyszłego roku czy muszą zdawać po raz kolejny, żeby dostać mianowanie? Kolega, któy jest urzędnikiem, ale piastuje szeregowe stanowisko w swoim urzędzie mówi, że jest pomijany przy podwyżkach, "bo przecież ma już dodatek", jak twierdzi jego szef. Więc na dłuższą metę chyba nie warto pod względem zarobkowym, ewentualnie dla dłuższego urlopu. Chociaż kiedyś już chcieli te urlopy wyciąć z ustawy.

"Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciwko władzy ludowej, niechaj będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie [...] w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia [...]"

12 paź 2011, 07:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 kwi 2008, 13:36

POSTY        42
Niestety, po raz kolejny zdajesz wszystko. Z tym że jak już masz papier na język, nie zastanawiaj się i podchodź. Ale pamiętaj - jedyną realną korzyścią jest ten dodatek służby cywilnej dla I stopnia USC.

12 paź 2011, 09:28
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2011, 19:38

POSTY        2
czyli moze jednak warto. znalazłam już nawet kurs i troche sie najarałam, bez kursu nawet nie ma co podchodzic. Moze ktoś był?
http://www.global.waw.pl/szkolenia/dla- ... -2012.html

12 paź 2011, 18:52
Amator

REJESTRACJA31 lip 2007, 15:07

POSTY        25
Ja wiem, że ryba psuje się od głowy, ale decydując się na ten kurs utrwala się wszystko to, na co narzekacie (np. pomijanie przy awansach, zawiść itp.).

Przecież taki kurs przygotowujący się kwalifikuje do CBA - to co najmniej konflikt interesów.
Dla niewtajemniczonych egzamin jest przeprowadzany w KSAP, a szkolić mają "egzaminatorzy KSAP".

Przyjmując taką optykę to, żeby zdać na doradcę podatkowego - w szczególności część ustną - należy się zapisać na kurs, gdzie prelegentami są członkowie komisji z MF.

Z takimi praktykami to ja cienko widzę przyszłość naszej ojczyzny...

robert85                    

czyli moze jednak warto. znalazłam już nawet kurs i troche sie najarałam, bez kursu nawet nie ma co podchodzic. Moze ktoś był?

12 paź 2011, 19:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 kwi 2008, 13:36

POSTY        42
robert85                    

Wejdź sobie na temat "postępowanie kwalifikacyjne" Tam masz wszystko. Najbardziej profesjonalny kurs to forum. Materiały z tego co wiem krążą drogą mailową pomiędzy uczestnikami forum. Kurs komercyjny to chyba strata czasu/pieniędzy

12 paź 2011, 20:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2009, 08:07

POSTY        134
robert85                    

Zupełnie nie masz racji, że bez tego kursu nie ma co podchodzić
Powiem wiecej - taki kurs - szczególnie jesli chodzi o część do testu wiedzy - to kompletna strata czasu i pieniędzy...
Taki kurs siłą rzeczy musi być ogólnikowy, wiec zupełnie nieprzydatny, bo pytania na teście są tak szczegółowe, że wymagaja nauki "na pamięć".
A tego za Was zaden kurs nie zrobi...

Pytania z testu wiedzy są ogólnodostępne.
Wystarczy je przeanalizować i "wyryć" na pamięc kilkanascie ustaw (jakich - lektura pytań z lat ubiegłych plus lektura rozporządzenia do ustawy da Wam odpowiedź). Do tego organizacje miedzynarodowe (UE, ONZ, NATO) - na poziomie Wikipedii oraz trochę danych statystycznych.

A na test umiejetnosci - lektura wątków "Postępowanie kwalifikacyjne" i "Gimnastyka umysłu" na tym forum.

I to w zupełności wystarczy...

P.S.
Osoba, która zarejestrowała się na tym forum tydzień temu i już reklamuje kurs.
Zastanawiające  :rotfl:

12 paź 2011, 20:22
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
robert85                    

troche sie najarałam, bez kursu nawet nie ma co podchodzic.

najarani naprawdę nie mogą podchodzić bez kursu :rotfl:
reszta jakoś daje radę :P

12 paź 2011, 20:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sie 2011, 09:43

POSTY        17
robert85                    

troche sie najarałam, bez kursu nawet nie ma co podchodzic. Moze ktoś był?

Szczęśliwy człowieku, czym się najarałeś  :P  ;)  :D

13 paź 2011, 12:42
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 paź 2011, 18:46

POSTY        3
opalka                    

robert85                    

troche sie najarałam, bez kursu nawet nie ma co podchodzic. Moze ktoś był?

Szczęśliwy człowieku, czym się najarałeś  :P  ;)  :D

Heh pewnie ciasteczkami z nadzieniem :P

A co do kursu to nie wiem jak ten ale moja znajoma była na czymś podobnym i to bardzo-bardzo ułatwiło jej zdanie egzaminu.

13 paź 2011, 14:02
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
viki80                    

...
A co do kursu to nie wiem jak ten ale moja znajoma była na czymś podobnym i to bardzo-bardzo ułatwiło jej zdanie egzaminu.

Daj namiary na organizatora

13 paź 2011, 14:09
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 paź 2011, 18:46

POSTY        3
supersaper                    

Daj namiary na organizatora

Organizatorem kursu była Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu.

13 paź 2011, 17:13
Amator

REJESTRACJA30 sie 2009, 21:26

POSTY        27
Na pewno warto dla dodatku, którego nikt nie może Ci odmówić. MUSI go dać i w tym jest coś fajnego, jak widzisz wyraz twarzy gościa, który faktycznie daje Ci podwyżkę (dodatek) i nie jest to z jego łaski, to Twoja chwila, tym bardziej, że w większości przypadków ten, który wręcza Ci papier potwierdzający uzyskanie dodatku, nie ma go i robi dobrą minę do złej gry. W tym momencie masz satysfakcję, że jesteś od niego lepszy.
Ciesz się tą chwilą, bo to ostatnia Twoja satysfakcja.
Później masz już tylko "pod górę"
- uzyskanie wyższego stopnia to CUD (zaniżanie ocen jest powszechne, teraz to gość, który wręczał potwierdzenie uzyskania I stopnia ma satysfakcję, że Cię gnoi i wydaje polecenie Twojemu bezpośredniemu przełożonemu polecenie dokonania oceny na niskim poziomie),
- masz kilka dni więcej urlopu i tyle Twojego (bo jeśli jesteśmy znienawidzeni przez media i społeczeństwo, to również widzisz na każdym kroku powszechną zawiść wśród "kolegów" z pracy, którzy bąknęli zdawkowe gratulacje po zdaniu przez Ciebie egzaminów i mianowaniu, ale na każdym kroku krytykują urlopy i dodatki, nawet nie w rozmowie z Tobą, ale zawsze tak żebyś to słyszał - celują w tym przede wszystkim ci którzy zdali egzamin, ale w którymś roku nie załapali się na limit i ci którzy nigdy nie zdali egzaminu, bo nie mogli do niego przystapić z racji wykształcenia lub nienajomości języka),
- wszelkie podwyżki, jeśli w ogóle są, omijają Cię albo masz o wiele mniej niż inni - bo TY już masz, nie ważne, że sam to sobie wywalczyłeś i dodatku nie masz kosztem "kolegów"

14 paź 2011, 17:54
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
antekzzz                    

Na pewno warto dla dodatku, którego nikt nie może Ci odmówić. MUSI go dać i w tym jest coś fajnego, jak widzisz wyraz twarzy gościa, który faktycznie daje Ci podwyżkę (dodatek) i nie jest to z jego łaski, to Twoja chwila, tym bardziej, że w większości przypadków ten, który wręcza Ci papier potwierdzający uzyskanie dodatku, nie ma go i robi dobrą minę do złej gry. W tym momencie masz satysfakcję, że jesteś od niego lepszy.
Ciesz się tą chwilą, bo to ostatnia Twoja satysfakcja.
Później masz już tylko "pod górę"
- uzyskanie wyższego stopnia to CUD (zaniżanie ocen jest powszechne, teraz to gość, który wręczał potwierdzenie uzyskania I stopnia ma satysfakcję, że Cię gnoi i wydaje polecenie Twojemu bezpośredniemu przełożonemu polecenie dokonania oceny na niskim poziomie),
- masz kilka dni więcej urlopu i tyle Twojego (bo jeśli jesteśmy znienawidzeni przez media i społeczeństwo, to również widzisz na każdym kroku powszechną zawiść wśród "kolegów" z pracy, którzy bąknęli zdawkowe gratulacje po zdaniu przez Ciebie egzaminów i mianowaniu, ale na każdym kroku krytykują urlopy i dodatki, nawet nie w rozmowie z Tobą, ale zawsze tak żebyś to słyszał - celują w tym przede wszystkim ci którzy zdali egzamin, ale w którymś roku nie załapali się na limit i ci którzy nigdy nie zdali egzaminu, bo nie mogli do niego przystapić z racji wykształcenia lub nienajomości języka),
- wszelkie podwyżki, jeśli w ogóle są, omijają Cię albo masz o wiele mniej niż inni - bo TY już masz, nie ważne, że sam to sobie wywalczyłeś i dodatku nie masz kosztem "kolegów"

Do powyższego mogę dodać tylko jedno - myślałam, że po ,,uwaleniu" egzaminu jest ciężko, ale po jego zdaniu jest jeszcze gorzej <_< Prosiłam moje koleżanki, żeby na pytania ,,no i jaka ona teraz jest?" odpowiadały, że teraz jestem drobną brunetką :P

17 paź 2011, 18:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 184 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona