mimo całego rozgoryczenia wynikami wyborów Zosia powinna stonować swoją wypowiedź, wybór niezgodny z jej oczekiwaniami nie daje prawa do obrażania innych. Głosowałem na Palikota, nie wstydze się tego, zrobiłem to z pełną świadomością i nie jestem debilem, głupkiem czy jakąś ciemnotą (co rzekomo wynikało z postu) . Nie mam też pretensji do innych, którzy głosowali na inne partie.
pozdrawiam wszystkich :rolleyes:
Tomku. Gratuluję odwagi cywilnej. Weź jednak na siebie również jej konsekwencje. Podanie do publicznej wiadomości swoich preferencji - niezaleznie czy politycznych, seksualnych, kulturalnych czy religijnych - przynosi efekty w postaci oceny ich przez ich zwolenników ale również przeciwników. Ja oficjalnie ogłaszając, że zamierzam głosować na PIS naraziłem się na przeróżne uwagi - często bolesne nawet ze strony swojej bliższej i dalszej rodziny. I trzeba z tym się pogodzić. Osobiście uważam Palikota za ... i ... a głosowanie na niego za ........ ale nie chciałbym obrażać Twoich poglądów więc na tym poprzestanę. I nie przejmuj się jeszcze razem zakopcimy maryśkę...
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
10 paź 2011, 09:24
Re: Wybory 2011
Harakiri
I nie przejmuj się jeszcze razem zakopcimy maryśkę...
Jeśli zakupiona będzie w aptece - to na zdrowie Panowie
____________________________________ "Miej wyjebane, a będzie Ci dane"
10 paź 2011, 09:31
Yehuda
Jeśli zakupiona będzie w aptece - to na zdrowie Panowie B)))
A jak w supermarkecie to już w ustka gryzie? I nosek drażni? Przecież nie wiemy co ma być w "ustawie o zachęcaniu do narkomanii"...
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
10 paź 2011, 09:37
Tomek8484 I ja dołożę jeszcze coś jeszcze od siebie. Teraz nie ma się czego wstydzić, teraz trzeba płakać nad własnym losem. Sondażownia podawała, że urzędnicy "wszelkiem maści" zagłosowali: ponad 42% na PO i 8% na RPP. Czyli mamy prosty wynik - 50% urzędników akceptuje aktualny stan rzeczy: racjonalizację, transformację i deratyzację, brak podwyżek, i inne przyjemności Teraz też wiadomo dlaczego PO wygrała wybory, bo 50% było ZA, a 50% PRZECIW. I dalej będziemy mieć tego samego Premiera + tego samego MF, czyli stan faktyczny pozostaje bez zmian, a jak się zmieni to na gorsze. Prosta matematyka, nic się nie bierze z powietrza
10 paź 2011, 09:38
Harakiri
Yehuda
Jeśli zakupiona będzie w aptece - to na zdrowie Panowie B)))
A jak w supermarkecie to już w ustka gryzie? I nosek drażni? Przecież nie wiemy co ma być w "ustawie o zachęcaniu do narkomanii"...
Maria Juana z Tesco?
10 paź 2011, 09:43
Jeszcze jedna kwestia potwierdzająca to że Polacy wybrali ...popatrzcie jak cieszą się nasi sąsiedzi z tego "naszego" wyboru... będą mogli kontynuować politykę typu "rurociąg północny"... tylko niech mi PO-wcy nie piszą, że chcę wojnę wywołać , bo to już nawet śmieszne nie jest
10 paź 2011, 09:45
Tomek8484
mimo całego rozgoryczenia wynikami wyborów Zosia powinna stonować swoją wypowiedź, wybór niezgodny z jej oczekiwaniami nie daje prawa do obrażania innych. Głosowałem na Palikota, nie wstydze się tego, zrobiłem to z pełną świadomością i nie jestem debilem, głupkiem czy jakąś ciemnotą (co rzekomo wynikało z postu) . Nie mam też pretensji do innych, którzy głosowali na inne partie. pozdrawiam wszystkich :rolleyes:
ja Cię też pozdrawiam, kocham i myślę, że wszystko będzie dobrze
10 paź 2011, 09:50
zosia-h
Ciemny naród wybrał - ciemny naród zapłaci.
Niestety, moim skromnym zdaniem, to ciemny naród wybrał a zapłaci niewinny ale biedny i "oświecony" Naród.
10 paź 2011, 10:04
bombel
zosia-h
Ciemny naród wybrał - ciemny naród zapłaci.
Niestety, moim skromnym zdaniem, to ciemny naród wybrał a zapłaci niewinny ale biedny i "oświecony" Naród.
Masz rację BOMBEL Chodziło mi co prawda o zapłatę w sferze moralnej, ale zapomniałam, że w tym przypadku nie ma co mówić o moralności, więc zostaje tylko aspekt finansowy - dzięki za sprowadzenie na ziemię
10 paź 2011, 10:46
zosia-h
Jeszcze jedna kwestia potwierdzająca to że Polacy wybrali ...popatrzcie jak cieszą się nasi sąsiedzi z tego "naszego" wyboru... będą mogli kontynuować politykę typu "rurociąg północny"... tylko niech mi PO-wcy nie piszą, że chcę wojnę wywołać , bo to już nawet śmieszne nie jest
Widać, że niewiele wiesz o naszych zachodnich sąsiadach. Szkoda, że żyjesz ciągle w cieniu uprzedzeń. Wojna skończyła się 66 lat temu.
10 paź 2011, 10:51
Faktycznie ja chyba też jeszcze w "cieniu uprzedzeń" trwam. No ale ceny gazu wynegocjowane przez PO a chyba najwyższe w Europie, budowa rurociągu utrudniającego morską komunikację do Polski i omijającego teren Polski faktycznie nie pozostawia wielkiego pola do domysłów. Wschód dogadał się po raz kolejny z zachodem (żeby nie napisać Rosja z Niemcami...). Szkoda, że jak zwykle na naszą szkodę... I to my jesteśmy uprzedzeni?! A co do wojny... człowiek myślący strategicznie nie myśli o zakończonej wojnie - tylko o możliwej następnej. Bo chyba wojsko jednak mamy? Chyba nie do jesiennych wykopków?
10 paź 2011, 11:03
1/ PKW podała wyniki wyborów z 93 proc. obwodów
Według cząstkowych wyników z 93,05 proc. obwodów wyborczych: - PO uzyskała w wyborach parlamentarnych 38,96 proc. głosów, - PiS - 30,03 proc., - Ruch Palikota - 9,94, - PSL - 8,55 proc., - SLD - 8,19 proc. Frekwencja wyniosła 48,63 procent.
Na kolejnych miejscach uplasowały się: PJN - 2,18 proc., Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikkego - 1,06 proc., Polska Partia Pracy Sierpień'80 - 0,56 proc., KW Prawica - 0,25 proc., Mniejszość Niemiecka - 0,21 proc., KW Nasz Dom Polska - Samoobrona Andrzeja Leppera - 0,07 proc.
Szef PKW Stefan Jaworski powiedział na konferencji prasowej, że przy założeniu, że powyższe dane są podstawą ustalenia wyników wyborów, podział mandatów pomiędzy uprawnione komitety wyborcze byłby następujący: - PO - 206 mandatów, - PiS - 157 mandatów, - Ruch Palikota - 40 mandatów, - PSL - 30 mandatów, - SLD - 26 mandatów, - Mniejszość Niemiecka - 1
Platforma Obywatelska wygrała wybory parlamentarne, zdobywając 206 mandatów poselskich i 62 senatorskie (dane na godz. 9.00). Oczywiście musi stworzyć koalicję. Prawdopodobnie zrobi to z ludowcami, którzy wprowadzą do Sejmu 30 deputowanych. Ale czy Polska będzie teraz sprawniej rządzona? Jeśli wierzyć Donaldowi Tuskowi rząd ma podwoić starania. Pytanie tylko, czy reformatorskim zapędom (np. cięciom etatów i płac w administracji, czy łożenia miliardów na innowacje) nie powie "nie" PSL? Z drugiej strony, jeśli nawet powie, to w odwodzie jest Janusz Palikot...
Już wczoraj publicyści zebrani w studiu TVN24 mówili, że koalicji PO-PSL raczej nie uda się przetrwać pełnej kadencji. Andrzej Stankiewicz z "Syfilisweeka" mówił, że Donald Tusk mając pełnię władzy w Polsce (włącznie ze sprzyjającym mu prezydentem) musi podjąć reformatorski wysiłek, co może spotkać się z wewnątrzkoalicyjną opozycją.
Czy wtedy Tuskowi pomoże Janusz Palikot? Bardzo możliwe. Teraz premier nie chciałby wchodzić w układy z niesfornym politykiem, bo obawiałby się kompromitacji spowodowanej wyskokami posłów Ruchu Palikota (wszak nikt ich nie zna i nie wie, na co ich stać). Niemniej, po dwóch latach rządzenia, kto wie... (...) http://www.fakt.pl/No-i-mamy-rzad-Palik ... 231,1.html *********************************************************************************************
3/ Klęska Kluzik-Rostkowskiej. Nie wejdzie do Sejmu?
Miała być lokomotywą Platformy Obywatelskiej w Rybniku. Niestety Joanna Kluzuik-Rostkowska jako "jedynka" zdobyła tylko 6,7 procent...
Zwycięzcą wyborów w Rybniku został drugi na liście PO poseł Marek Krząkała. Rodowity rybniczanin otrzymał 30,3 procent głosów.
Jeśli wstępne wyniki wyborów się potwierdzą Joanna Kluzuik-Rostkowska (urodzona w Katowicach) do Sejmu wejdzie psim swędem. Wstępne wyniki wskazują, że PO zyska 4 mandaty w Rybniku.
Wynik uciekinierki z PJN może okazać się najgorszym z tych jakie osiągnęła "jedynka" Platformy Obywatelskiej. Możliwe, że wynika to z tego, że Polacy nie lubią osób, które zdradzają swoje poprzednie organizacje oraz tzw. "spadochroniarzy", czyli polityków sprowadzonych z innych miast.
Leszek Miller miał być wyborczą lokomotywą SLD, a tymczasem... ledwo co dostał się do parlamentu. SLD dostał zaledwie 26 miejsc w Sejmie i ani jednego w Senacie. To oznacza, że tylko połowa jedynek z list SLD dostała się do Sejmu
- To przypomina jakiś koszmarny sen – powiedział Leszek Miller tuż po ogłoszeniu wstępnych wyników wyborczych Sojuszu.
Miller nie odpowiedział na pytanie, czy Grzegorz Napieralski powinien teraz odejść z funkcji szefa SLD. Wbił mu jednak szpilę mówiąc bardzo szczerze o wyniku osiągniętym przez SLD:
- Z takim wynikiem dla nikogo nie będziemy atrakcyjnym partnerem koalicyjnym - powiedział Miller w wypowiedzi dla Radia Gdańsk.
Bo chyba wojsko jednak mamy? Chyba nie do jesiennych wykopków?
Chyba!!! Odpowiednie słowo. 3 czołgietki, 1 okręcik, kilka "F" a fachowcy w Afganistanie i możemy obronić .... Lichtenstein gdyby jeszcze miało (księstwo) dostęp do morza. Ale oficjalna wersja (vel. diagnoza - zgodnie z wyksz. byłego ministra) brzmi, że tak dobrze jeszcze nigdy nie było. Ps. No i jeszcze "kuterek Gawronek" za 1 mld zł, który nie wiadomo jak i kiedy bedzie pływał.
10 paź 2011, 11:32
zosia-h
referentka1975
Zosiu, narazie jedyna osobą, która "płacze", ma problemy z ortografią i przełknięciem porażki jesteś Ty. I proszę zachować odrobinę kultury, bo jakoś Ciebie nikt od debili i idiotów nie wyzywa tylko dlatego, że głosowałaś na taką czy inną osobę.
Płaczę, bo 5 raz z rzędu będę miała obniżone wynagrodzenie No ale może Tobie to odpowiada, bo mąż w sejmie z ramienia PO
No i tu się chyba różnimy bo mam trochę większe ambicje niż wyjść za mąż za posła, i spokojnie wierzę, że w ciągu paru lat "poselską pensję" mogę zarabiać "w zawodzie" a nie liczyć na to czy rząd da 30 zł podwyżki inflacyjnej czy nie. A jeśli naprawdę jesteś tak łatwowierna, myśląc, że partie, które szły do wyborów z socjalistycznymi hasłami zaczęłyby poprawianie świata od Ciebie to już jest infantylizm Najpierw trzeba "spłacić" dług wyborczy dla swojego twardego elektoratu, czyli bezrobotnych, emerytów, rencistów a dużo z tego tortu napewno by nie zostało.
Tak czy siak, pozostaje tylko odetchnąć z ulgą i z uśmiechem na twarzy czytać przez następne 4 lata jakimi to idiotami jesteśmy.