Teraz jest 06 wrz 2025, 16:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona
Wybory 2011 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Re: Wybory 2011
Tomek8484                    

mimo całego rozgoryczenia wynikami wyborów Zosia powinna stonować swoją wypowiedź, wybór niezgodny z jej oczekiwaniami nie daje prawa do obrażania innych.
Głosowałem na Palikota, nie wstydze się tego, zrobiłem to z pełną świadomością i nie jestem debilem, głupkiem czy jakąś ciemnotą (co rzekomo wynikało z postu) . Nie mam też pretensji do innych, którzy głosowali na inne partie.

pozdrawiam wszystkich  :rolleyes:

Tomku. Gratuluję odwagi cywilnej. Weź jednak na siebie również jej konsekwencje. Podanie do publicznej wiadomości swoich preferencji - niezaleznie czy politycznych, seksualnych, kulturalnych czy religijnych - przynosi efekty w postaci oceny ich przez ich zwolenników ale również przeciwników. Ja oficjalnie ogłaszając, że zamierzam głosować na PIS naraziłem się na przeróżne uwagi - często bolesne nawet ze strony swojej bliższej i dalszej rodziny. I trzeba z tym się pogodzić.
Osobiście uważam Palikota za ... i ... a głosowanie na niego za ........ ale nie chciałbym obrażać Twoich poglądów więc na tym poprzestanę.
I nie przejmuj się jeszcze razem zakopcimy maryśkę... :wysmiewacz:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

10 paź 2011, 09:24
Zaawansowany

REJESTRACJA06 paź 2009, 08:16

POSTY        92
Harakiri                    

I nie przejmuj się jeszcze razem zakopcimy maryśkę... :wysmiewacz:

Jeśli zakupiona będzie w aptece - to na zdrowie Panowie  B)))

10 paź 2011, 09:31
Site Admin

POSTY        705
Yehuda                    

A jak w supermarkecie to już w ustka gryzie? I nosek drażni? Przecież nie wiemy co ma być w "ustawie o zachęcaniu do narkomanii"... :wysmiewacz:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

10 paź 2011, 09:37
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Tomek8484  
I ja dołożę jeszcze coś jeszcze od siebie.
Teraz nie ma się czego wstydzić, teraz trzeba płakać nad własnym losem.
Sondażownia podawała, że urzędnicy "wszelkiem maści" zagłosowali: ponad 42% na PO i 8% na RPP.
Czyli mamy prosty wynik - 50% urzędników akceptuje aktualny stan rzeczy: racjonalizację, transformację i deratyzację, brak podwyżek, i inne przyjemności  :)
Teraz też wiadomo dlaczego PO wygrała wybory, bo 50% było ZA, a 50% PRZECIW.
I dalej będziemy mieć tego samego Premiera + tego samego MF, czyli stan faktyczny pozostaje bez zmian, a jak się zmieni to na gorsze.
Prosta matematyka, nic się nie bierze z powietrza  ;)

10 paź 2011, 09:38
Zaawansowany

POSTY        92
Harakiri                    

Yehuda                    

A jak w supermarkecie to już w ustka gryzie? I nosek drażni? Przecież nie wiemy co ma być w "ustawie o zachęcaniu do narkomanii"... :wysmiewacz:

Maria Juana z Tesco?  :huh:

10 paź 2011, 09:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 lut 2008, 07:37

POSTY        13
Jeszcze jedna kwestia potwierdzająca to że Polacy wybrali :dupa: ...popatrzcie jak cieszą się nasi sąsiedzi z tego "naszego" wyboru... będą mogli kontynuować politykę typu "rurociąg północny"... tylko niech mi PO-wcy nie piszą, że chcę wojnę wywołać strzel===] , bo to już nawet śmieszne nie jest :zygi:

10 paź 2011, 09:45
Amator
Własny awatar

POSTY        13
Tomek8484                    

mimo całego rozgoryczenia wynikami wyborów Zosia powinna stonować swoją wypowiedź, wybór niezgodny z jej oczekiwaniami nie daje prawa do obrażania innych.
Głosowałem na Palikota, nie wstydze się tego, zrobiłem to z pełną świadomością i nie jestem debilem, głupkiem czy jakąś ciemnotą (co rzekomo wynikało z postu) . Nie mam też pretensji do innych, którzy głosowali na inne partie.
pozdrawiam wszystkich  :rolleyes:

ja Cię też pozdrawiam, kocham i myślę, że wszystko będzie dobrze :sex:

10 paź 2011, 09:50
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
zosia-h                    

Ciemny naród wybrał - ciemny naród zapłaci.   <_<

Niestety, moim skromnym zdaniem, to ciemny naród wybrał a zapłaci niewinny ale biedny i "oświecony" Naród.

10 paź 2011, 10:04
Amator
Własny awatar

POSTY        13
bombel                    

zosia-h                    

Ciemny naród wybrał - ciemny naród zapłaci.   <_<

Niestety, moim skromnym zdaniem, to ciemny naród wybrał a zapłaci niewinny ale biedny i "oświecony" Naród.

Masz rację BOMBEL :)
Chodziło mi co prawda o zapłatę w sferze moralnej, ale zapomniałam, że w tym przypadku nie ma co mówić o moralności, więc zostaje tylko aspekt finansowy - dzięki za sprowadzenie na ziemię ;)

10 paź 2011, 10:46
Zaawansowany

POSTY        92
zosia-h                    

Jeszcze jedna kwestia potwierdzająca to że Polacy wybrali :dupa: ...popatrzcie jak cieszą się nasi sąsiedzi z tego "naszego" wyboru... będą mogli kontynuować politykę typu "rurociąg północny"... tylko niech mi PO-wcy nie piszą, że chcę wojnę wywołać strzel===] , bo to już nawet śmieszne nie jest :zygi:

Widać, że niewiele wiesz o naszych zachodnich sąsiadach. Szkoda, że żyjesz ciągle w cieniu uprzedzeń. Wojna skończyła się 66 lat temu.

10 paź 2011, 10:51
Site Admin

POSTY        705
Faktycznie ja chyba też jeszcze w "cieniu uprzedzeń" trwam. No ale ceny gazu wynegocjowane przez PO a chyba najwyższe w Europie, budowa rurociągu utrudniającego morską komunikację do Polski i omijającego teren Polski faktycznie nie pozostawia wielkiego pola do domysłów. Wschód dogadał się po raz kolejny z zachodem (żeby nie napisać Rosja z Niemcami...). Szkoda, że jak zwykle na naszą szkodę...  :nonono:
I to my jesteśmy uprzedzeni?!
A co do wojny... człowiek myślący strategicznie nie myśli o zakończonej wojnie - tylko o możliwej następnej. Bo chyba wojsko jednak mamy? Chyba nie do jesiennych wykopków?

10 paź 2011, 11:03
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
1/ PKW podała wyniki wyborów z 93 proc. obwodów

Według cząstkowych wyników z 93,05 proc. obwodów wyborczych:
- PO uzyskała w wyborach parlamentarnych 38,96 proc. głosów,
- PiS - 30,03 proc.,
- Ruch Palikota - 9,94,
- PSL - 8,55 proc.,
- SLD - 8,19 proc.
Frekwencja wyniosła 48,63 procent.

Na kolejnych miejscach uplasowały się: PJN - 2,18 proc., Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikkego - 1,06 proc., Polska Partia Pracy Sierpień'80 - 0,56 proc., KW Prawica - 0,25 proc., Mniejszość Niemiecka - 0,21 proc., KW Nasz Dom Polska - Samoobrona Andrzeja Leppera - 0,07 proc.

Szef PKW Stefan Jaworski powiedział na konferencji prasowej, że przy założeniu, że powyższe dane są podstawą ustalenia wyników wyborów, podział mandatów pomiędzy uprawnione komitety wyborcze byłby następujący:
- PO - 206 mandatów,
- PiS - 157 mandatów,
- Ruch Palikota - 40 mandatów,
- PSL - 30 mandatów,
- SLD - 26 mandatów,
- Mniejszość Niemiecka - 1

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pkw-poda ... omosc.html
*********************************************************************************************

2/ No i mamy rząd! Palikot pomoże Platformie...

Platforma Obywatelska wygrała wybory parlamentarne, zdobywając 206 mandatów poselskich i 62 senatorskie (dane na godz. 9.00). Oczywiście musi stworzyć koalicję. Prawdopodobnie zrobi to z ludowcami, którzy wprowadzą do Sejmu 30 deputowanych. Ale czy Polska będzie teraz sprawniej rządzona? Jeśli wierzyć Donaldowi Tuskowi rząd ma podwoić starania. Pytanie tylko, czy reformatorskim zapędom (np. cięciom etatów i płac w administracji, czy łożenia miliardów na innowacje) nie powie "nie" PSL? Z drugiej strony, jeśli nawet powie, to w odwodzie jest Janusz Palikot...

Już wczoraj publicyści zebrani w studiu TVN24 mówili, że koalicji PO-PSL raczej nie uda się przetrwać pełnej kadencji. Andrzej Stankiewicz z "Syfilisweeka" mówił, że Donald Tusk mając pełnię władzy w Polsce (włącznie ze sprzyjającym mu prezydentem) musi podjąć reformatorski wysiłek, co może spotkać się z wewnątrzkoalicyjną opozycją.

Czy wtedy Tuskowi pomoże Janusz Palikot? Bardzo możliwe. Teraz premier nie chciałby wchodzić w układy z niesfornym politykiem, bo obawiałby się kompromitacji spowodowanej wyskokami posłów Ruchu Palikota (wszak nikt ich nie zna i nie wie, na co ich stać). Niemniej, po dwóch latach rządzenia, kto wie...
(...)
http://www.fakt.pl/No-i-mamy-rzad-Palik ... 231,1.html
*********************************************************************************************

3/ Klęska Kluzik-Rostkowskiej. Nie wejdzie do Sejmu?

Miała być lokomotywą Platformy Obywatelskiej w Rybniku. Niestety Joanna Kluzuik-Rostkowska jako "jedynka" zdobyła tylko 6,7 procent...

Zwycięzcą wyborów w Rybniku został drugi na liście PO poseł Marek Krząkała. Rodowity rybniczanin otrzymał 30,3 procent głosów.

Jeśli wstępne wyniki wyborów się potwierdzą Joanna Kluzuik-Rostkowska (urodzona w Katowicach) do Sejmu wejdzie psim swędem. Wstępne wyniki wskazują, że PO zyska 4 mandaty w Rybniku.

Wynik uciekinierki z PJN może okazać się najgorszym z tych jakie osiągnęła "jedynka" Platformy Obywatelskiej. Możliwe, że wynika to z tego, że Polacy nie lubią osób, które zdradzają swoje poprzednie organizacje oraz tzw. "spadochroniarzy", czyli polityków sprowadzonych z innych miast.

http://www.fakt.pl/Kleska-Kluzik-Rostko ... 218,1.html

4/ Miller o wyniku wyborczym: To koszmarny sen

Leszek Miller miał być wyborczą lokomotywą SLD, a tymczasem... ledwo co dostał się do parlamentu.
SLD dostał zaledwie 26 miejsc w Sejmie i ani jednego w Senacie. To oznacza, że tylko połowa jedynek z list SLD dostała się do Sejmu

- To przypomina jakiś koszmarny sen – powiedział Leszek Miller tuż po ogłoszeniu wstępnych wyników wyborczych Sojuszu.

Miller nie odpowiedział na pytanie, czy Grzegorz Napieralski powinien teraz odejść z funkcji szefa SLD. Wbił mu jednak szpilę mówiąc bardzo szczerze o wyniku osiągniętym przez SLD:

- Z takim wynikiem dla nikogo nie będziemy atrakcyjnym partnerem koalicyjnym - powiedział Miller w wypowiedzi dla Radia Gdańsk.

http://www.fakt.pl/Miller-o-wyniku-wybo ... 233,1.html

10 paź 2011, 11:31
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Harakiri                    

Bo chyba wojsko jednak mamy? Chyba nie do jesiennych wykopków?

Chyba!!! Odpowiednie słowo.
3 czołgietki, 1 okręcik, kilka "F" a fachowcy w Afganistanie i możemy obronić .... Lichtenstein gdyby jeszcze miało (księstwo) dostęp do morza.  :D
Ale oficjalna wersja (vel. diagnoza - zgodnie z wyksz. byłego ministra) brzmi, że tak dobrze jeszcze nigdy nie było.
Ps. No i jeszcze "kuterek Gawronek" za 1 mld zł, który nie wiadomo jak i kiedy bedzie pływał.

10 paź 2011, 11:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2011, 09:06

POSTY        27
zosia-h                    

referentka1975                    

Zosiu, narazie jedyna osobą, która "płacze", ma problemy z ortografią i przełknięciem porażki jesteś Ty.
I proszę zachować odrobinę kultury, bo jakoś Ciebie nikt od debili i idiotów nie wyzywa tylko dlatego, że głosowałaś na taką czy inną osobę.

Płaczę, bo 5 raz z rzędu będę miała obniżone wynagrodzenie boje--==
No ale może Tobie to odpowiada, bo mąż w sejmie z ramienia PO :stop:

No i tu się chyba różnimy bo mam trochę większe ambicje niż wyjść za mąż za posła, i spokojnie wierzę, że w ciągu paru lat "poselską pensję" mogę zarabiać "w zawodzie" a nie liczyć na to czy rząd da 30 zł podwyżki inflacyjnej czy nie.
A jeśli naprawdę jesteś tak łatwowierna, myśląc, że partie, które szły do wyborów z socjalistycznymi hasłami zaczęłyby poprawianie świata od Ciebie to już jest infantylizm  :blush:
Najpierw trzeba "spłacić" dług wyborczy dla swojego twardego elektoratu, czyli bezrobotnych, emerytów, rencistów a dużo z tego tortu napewno by nie zostało.

Tak czy siak, pozostaje tylko odetchnąć z ulgą i z uśmiechem na twarzy czytać przez następne 4 lata jakimi to idiotami jesteśmy.

10 paź 2011, 11:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 248 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona