Teraz jest 06 wrz 2025, 10:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona
Wsparcie dla Andrzeja Ż. 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Re: Wsparcie dla Andrzeja Ż.
Jak tak bardzo obchodzi Cię jego aktualna sytuacja materialna to wpłać datek na w.w. konto, bo jak na razie to on leży w szpitalu i szybko z niego nie wyjdzie.

28 wrz 2011, 20:32
Amator

REJESTRACJA26 wrz 2011, 08:56

POSTY        27
Krowa która dużo ryczy mało mleka daje.

Nadir

28 wrz 2011, 20:39
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
enduro                    

Krowa która dużo ryczy mało mleka daje.

Wiocha.

28 wrz 2011, 20:42
Amator

POSTY        27
z wiochy i jeszcze moherowe skarpetki wystają z kaloszy

28 wrz 2011, 20:44
Amator

POSTY        27
Supersaper

Sam byłem kiedyś pomówiony o kradzież dokumentów podatnika. Zostałem oczywiście zostawiony sam sobie, a postępowanie "w sprawie" toczyło się kilka miesięcy. Przesłuchania, wyjaśnienia itp. to nic przyjemnego. Miałem szczęście, sprawa umorzona. Kolega miał pecha, bo podatnika było stać na lepszych adwokatów. Obiecał mu, że go z roboty wypier...  i słowa dotrzymał. W Polsce urzędnik do zbrodniarz i świnia niewarta funta kłaków. Jego zeznania są mniej wiarygodne od skazanego już przestępcy - recydywisty. W taki kraju żyjemy  

a jaka jest w Polsce wiarygodność SB-ka

REJESTRACJA 26 wrz 2011 09:56
2 dni: 20 postów, większość w topiku "Wsparcie dla Andrzeja Ż."
Ciekawy przypadek...

Nadir

28 wrz 2011, 21:04
Zawodowiec

POSTY        3598

enduro
a jaka jest w Polsce wiarygodność SB-ka

Rozumiem, że Tobie bardzo przeszkadza przeszłość w.w.
Nadmieniam tylko, że nie wybieramy GO w najbliższych wyborach na premiera, tylko zastanawiamy się:
KTO GO TAK URZĄDZIŁ ?!
A to różnica, prawda ?!
W wyborach kategorycznie nie głosuj na byłych komunistów, UB i SB, ale to już wątek do tematu WYBORY 2011  ;)

28 wrz 2011, 21:50
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Pinero                    

millan80                    

Andrzej Żydek

Millan, a ja cię za inteligenta miałam... :(

Szkoda, że jako pracownik komórki ks ma tylko tyle do powiedzenia w sprawie.

28 wrz 2011, 21:59
Zawodowiec

POSTY        3598

Grzecho napisał
Najgorsze jest to, że część faktycznie wylewa pomyje, zamiast zaoszczędzić na 1 piwie no może na 2 i przelać choćby te 5 zł...
Nie w wysokości pojedynczych wpłat ale w ich ilości siła...
Gdyby każdy kto choć wyraża odrobinę zainteresowania i solidarności z całą bracią Skarbową przelał tą symboliczną 1 zł. uzbierało by się co najmniej kilkanaście tysięcy.
Może czas wreszcie to przemyśleć i zamiast pie....ć głupoty i szukać sensacji niczym Fakt zabrać się i coś dobrego wspólnie zdziałać...

:piwo:, nawet 2  :piwo: dla grzecha  ;)

28 wrz 2011, 22:25
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Nadir                    

millan80                    

Andrzej Żydek

Szkoda, że jako pracownik komórki ks ma tylko tyle do powiedzenie w sprawie.

ad. 1) przepraszam jeśli kogoś uraziłem, ale myślałem, że ten reżyser faktycznie dla wykorzystania 5 minut Andrzeja zaproponował mu publicznie grę w swym filmie, a pytanie było prawie retoryczne. Za szybko napisałem post, zamiast to sprawdzić;

ad. 2) jeśli jakiś temat dotyczy KKS-u to mogę czasem coś napiać w takim temacie, ale od paru już lat nie pisze na temat polityki, a ten temat robi się bardzo gorący i polityczny. Czy każdy musi mieć zdanie w każdej sprawie? Listy Andrzeja są bardzo dramatyczne, ale czy są wiarygodne? Jako karnista wydaje mi się, że wiele informacji tam zawartych po pomówienia (za które kierownictwo i pracownicy US Praga powinni się kiedyś "upomnieć" i zażądać odszkodowania od administratorów portalu) których nie sposób sprawdzić i udowodnić np. Hubert K. przychodził do pracy pijany. Czy portal skarbowcy powinien takie rzeczy publikować. Portale internetowe takie jak skarbowcy są napewno monitorowane przez prase i możliwe, że Wasze posty zostaną wykorzystane w celu uprawdopodobnienia tych "rewelacji" Andrzeja. Podobnie jakiś dziennikarz powołał się na jakiegoś blogera i opisał "aferę" na  Pradze w dziale egzekucji. Dziś może powołać sie na portal skarbowcy i napisać , że nawet pracownicy skarbówki są pewni że dane podane przez Andrzeja sa prawdziwe, a skoro tak to napisze w gazetach, że pracownicy skarbówki piją na kaca w pracy.

Jeśli ktoś ma lepsza sytuację materialną od Pana Andrzeja i chce mu pomóc w trudnych chwilach to niech wpłaci jakąś kwotę, ale jak ktoś też ma nie za różową sytuację materialną, to nie wolno go do tego zmuszać i napiętnować.

29 wrz 2011, 07:15
Zawodowiec

POSTY        3598
nadir

Szkoda, że jako pracownik komórki ks ma tylko tyle do powiedzenie w sprawie

milano80

Jako karnista wydaje mi się, że wiele informacji tam zawartych to pomówienia ...  np., że Hubert K. przychodził do pracy pijany

Jak na pracownika komórki KS niewiele masz do powiedzenia w tej sprawie  ;)
Nadir z pewnością liczył na więcej

I zacytuję dzisiejszy komentarz yehudy z dołu:
yehuda

A o nieprawidłowościach w usach to wszyscy wiemy. W każdym jakieś trupy w szafie siedzą. Taki kraj - takie realia. Nie ma co płakać, a tym bardziej się publicznie podpalać

29 wrz 2011, 08:32
Zaawansowany

REJESTRACJA09 mar 2010, 07:47

POSTY        90
millan80                    

Jeśli ktoś ma lepsza sytuację materialną od Pana Andrzeja i chce mu pomóc w trudnych chwilach to niech wpłaci jakąś kwotę

Wpłata 5-10 zł to nie majątek i nawet z naszych pensji można sobie pozwolić na taki wydatek.
millan80                    

ale jak ktoś też ma nie za różową sytuację materialną, to nie wolno go do tego zmuszać i napiętnować.

Nikt nikogo nie zmusza. Wolna wola.

29 wrz 2011, 08:47
Zaawansowany

REJESTRACJA06 paź 2009, 08:16

POSTY        92
Po przeczytaniu tej historii zastanawiam się, czy tego Pana nie przerosła sytuacja osobista. Niemłody mężczyzna w, zapewne, nowym związku, małe dziecko, za moment bliźniacza ciąża... W pracy, cóż, brak ochów i achów nad ex-policjantem, super śledczym. Może te skargi to chęć zemsty za brak awansów ze strony szefostwa us?

29 wrz 2011, 10:33
Zawodowiec

POSTY        3598
28.09.2011 - Rozpacz - Andrzej Celiński
(...)
Oczekuję wyjaśnienia:
- najpierw tego, co działo się (albo nie działo, a powinno się dziać)w praskim Urzędzie Skarbowym, zarówno w odniesieniu do konkretnych podjętych lub zaniechanych procedur, jak i w odniesieniu do spraw kadrowych, szczególnie sprawy nieprzedłużenia umowy o pracę z panem Ż.
- w sprawie kryteriów i procedur zatrudniania w urzędach, w których swoje aplikacje złożył pan Ż.
Termin wyborów zmusza premiera i ministra finansów do pośpiechu. Brak informacji o podjętych działaniach, ich planie i terminie ogłoszenia raportów uznać należałoby za przedwyborcze zamiecenie niewygodnej dla nich sprawy pod dywan.

- Oczekiwać trzeba zwłaszcza oświadczeń w tej sprawie ministrów Rostowskiego i Pitery.
List pana Ż. do pani minister, spokojny w tonie, ma merytoryczny charakter, odnosi się do konkretnych, poddających się weryfikacji faktów.

Ktoś w Internecie napisał, że jego drobiazgowość świadczy o jakimś zaburzeniu psychicznym autora. To ja się więc pytam, jaką wiarygodność miałaby obywatelska skarga, jeśliby nie opierała się na drobiazgowo przedstawionych faktach?
(...)
http://andrzejcelinski.salon24.pl/

29 wrz 2011, 11:14
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Yehuda                    

Po przeczytaniu tej historii zastanawiam się, czy tego Pana nie przerosła sytuacja osobista. Niemłody mężczyzna w, zapewne, nowym związku, małe dziecko, za moment bliźniacza ciąża... W pracy, cóż, brak ochów i achów nad ex-policjantem, super śledczym. Może te skargi to chęć zemsty za brak awansów ze strony szefostwa us?

Masz "rację" - prawie.
Nie dał już rady udawać, że nie widzi tego co widzi i nie słyszy tego co słyszy. Pozostaje tylko ustalić, czy to jest to obraz "patologii" czy też normalności, której mamy coraz mniej.

Ja wybieram opcję 2.

29 wrz 2011, 12:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona