Chciałoby się zawołać Wiwat PIS Czy to nie fakt, że obecny wice dyrektor E.I. był dyrektorem z PISowego rzutu. Jego stwórca M.M.niechlubnie zapamiętany przez urzędy skarbowe obecnie uwił sobie niezłe gniazdo w P. Od kogo otrzymał rekomendację? Czy to przypadkiem nie prawda, że ostatnio powołana J.R wycięła i rozgoniła w 2006 w pień kadrę kierowniczą w Jedynce .Teraz w glorii i chwale wróciła jako wice dyrektor. ? A może to kłamstwo, że M.G. awansowała w nagrodę za dyrektury E.I.,za wycięcie w pień kadry kierowniczej w Trójce. Czy to prawda, że M.B. z dwójki okazał się jedynym w miarę honorowym naczelnikiem z PISowskiego rzutu. Wyciął i przepędził kadrę ale wyniósł się i nie udaje sympatyka obecnie panujących. To się chwali, coby nie mówić. Pewnie wróci razem z PISem a pozostali już na stanowiskach czekają i są jak znalazł na powrót PISu.Po co mają odchodzić. kto ich miałby przegonić, tak jak oni to robili? No kto? A tak to J.J. zostanie wice a E.I. lub. M.G. wskoczy na czoło.I tak w koło. Dobrze wymyślone.I jakie proste. Taki szczelny mechanizm, ż ktorego nie wyłamie się żaden element. Odzywam się na tym forum bo dzisiaj już w urzędach wszyscy mówią kto i gdzie będzie a kto napewno nie będzie naczelnikiem. No właśnie a czy konkursy na dyrektorów i naczelników już się odbyły.Czy ktoś wie????
20 sty 2009, 00:17
Re: Co w IS Poznań i IS Szczecin?
Widziałem ofertę pracy w IS P na st. starszego specjalisty... złożyłem aplikację, jednak zastanawiam się czy warto? Może mi ktoś pomóc?
25 wrz 2011, 21:30
ernest1
Widziałem ofertę pracy w IS P na st. starszego specjalisty... złożyłem aplikację, jednak zastanawiam się czy warto? Może mi ktoś pomóc?
Jeśli interesuje cię praca w stresie, permanentnym mobbingu, powszechnie pogardzana, nisko płatna, bez stabilizacji i jakichkolwiek perspektyw - Skarbówka czeka na Ciebie
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
25 wrz 2011, 21:33
Wiadomo, że nie jest to szczyt moich marzeń;-) jednak wygląda ciekawie tym bardziej, że chyba Dyrektor sypnął kasą. Nabór jest na st. specjalistę. Na jaką pensję mogę liczyć?
25 wrz 2011, 22:17
Ok. 5 lat temu w IS Poznań zdobyłem etat specjalisty w IS w otwartym naborze (dla osoby bez doświadczenia zawodowego zaoferowano 2.000 zł brutto). Sporo się nauczyłem - po przepracowaniu ok. roku w IS nowy pracodawca zaoferował ponad 5.000 zł brutto (bez dodatków).
26 wrz 2011, 07:57
a czy jest ktoś z IS kto mógłby więcej powiedzieć o tajemniczym skrócie KO (taki był dopisek w ofercie)? Więcej mam na myśli jaka jest atmosfera w pracy, ile osób pracuje w Wieloosobowym St. Pracy Komunikacji, jakie są dodatki i takie tam...
Będę bardzo dziękować.
26 wrz 2011, 18:26
ernest1
a czy jest ktoś z IS kto mógłby więcej powiedzieć o tajemniczym skrócie KO (taki był dopisek w ofercie)? (...)
Ów tajemniczy skrót "KO", to najprawdopodobniej symbol komórki organizacyjnej - Wieloosobowe Stanowisko Pracy (ds.) Komunikacji. Tak mi to przynajmniej wynika ze struktury organizacyjnej IS w Poznaniu.
Powodzenia.
27 wrz 2011, 08:49
ernest1
a czy jest ktoś z IS kto mógłby więcej powiedzieć o tajemniczym skrócie KO (taki był dopisek w ofercie)? Więcej mam na myśli jaka jest atmosfera w pracy, ile osób pracuje w Wieloosobowym St. Pracy Komunikacji, jakie są dodatki i takie tam...
Ze struktury i info o pracownikach KO wynika, że pracuje tam jedna osoba, Ty możesz być drugą.
27 wrz 2011, 11:07
szkoda że tak mało ale dzięki i za to
27 wrz 2011, 11:58
ernest1
szkoda że tak mało ale dzięki i za to
Fakt, że mało. Z drugiej strony jednak dobrze, że kacyków z IS nie obowiązuje zakaz zatrudniania, a sami mogą straszyć podległych naczelników odwołaniem w przypadku gdyby ośmielili się kogokolwiek u siebie zatrudnić. Nie od dziś wiadomo, że duży może więcej.
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
27 wrz 2011, 20:13
Bardzo ciekawe, że w jednych wydziałach można zatrudniać nowych pracowników, a w innych jak ktoś odejdzie, to na jego miejsce nie można przyjąć nowego pracownika. Znowu "równi i równiejsi"... KO to public relation, więc pupil dyrektora....
Wymagania konieczne: - Znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym, - znajomość HTML, - umiejętność organizacji pracy, - dokładność, - zdolność analitycznego myślenia, - otwartość na podnoszenie kwalifikacji, - łatwość w formułowaniu wypowiedzi i pisaniu komunikatów oraz materiałów informacyjnych, komunikatywność, - umiejętność rozwiązywania problemów.