Mam pytanie jak chodzi u was serce bo u mnie jedno to bardzo "szybko" a do drugiego nie moge sie nawet zalogować i tak jest od rana - może macie jakieś przecieki co sie dzieje
06 wrz 2011, 09:31
Re: SeRCe ruszyło
u nas też jedno działa a drugie ma agonię
06 wrz 2011, 09:56
Jak wprowadzacie PIT-11 bo w Poltax jest zaewidencjonowanie. Odkładacie i czy w niszczarke
Teraz to my sie połapiemy jaki US jest właściwy? Ja już przechodze ostatnie stadium ale jak mówią co nas nie zabije to nas wzmocni. To serce nas zabije
06 wrz 2011, 09:59
Ludzie ratunku!!! czy ktoś może miał taki przypadek: nip3 aktualizacyjny, zmiana właściwości us. Zmieniło wszystko: datę żródła, dokument tożsamości, zmigrowało do POLTAX wszystkie dane oprócz ADRESU ZAMIESZKANIA!!!, który nie da się zmienić. Po utworzeniu nowego adresu daje przy próbie zatwierdzenia daje komunikat: uwaga! wystąpił błąd! nie można tworzyć/zmieniać na miejscowość błędną. potwierdź Co robić??? jak mu wpisać nowy adres zamieszkania??? help me
06 wrz 2011, 10:24
Czekać, czekać, czekać -
06 wrz 2011, 10:28
antalek
Ludzie ratunku!!! czy ktoś może miał taki przypadek: nip3 aktualizacyjny, zmiana właściwości us. Zmieniło wszystko: datę żródła, dokument tożsamości, zmigrowało do POLTAX wszystkie dane oprócz ADRESU ZAMIESZKANIA!!!, który nie da się zmienić. Po utworzeniu nowego adresu daje przy próbie zatwierdzenia daje komunikat: uwaga! wystąpił błąd! nie można tworzyć/zmieniać na miejscowość błędną. potwierdź :zly1: Co robić??? jak mu wpisać nowy adres zamieszkania??? help me :(
miałam taki sam problem. okazało się że poprzedni adres zamieszkania miał w nazwie miasta jeszcze dopisaną 3 (bo kiedyś miasto obsługiwały 3 poczty), więc wykasowałam tą 3, zatwierdziłam i wpisałam ponownie nowy adres i poszło. Po prostu taka miejscowość nie istnieje już w aktualnych słownikach.
06 wrz 2011, 10:31
a u nas serce padło
06 wrz 2011, 10:57
antalek
Ludzie ratunku!!! czy ktoś może miał taki przypadek: nip3 aktualizacyjny, zmiana właściwości us. Zmieniło wszystko: datę żródła, dokument tożsamości, zmigrowało do POLTAX wszystkie dane oprócz ADRESU ZAMIESZKANIA!!!, który nie da się zmienić. Po utworzeniu nowego adresu daje przy próbie zatwierdzenia daje komunikat: uwaga! wystąpił błąd! nie można tworzyć/zmieniać na miejscowość błędną. potwierdź :zly1: Co robić??? jak mu wpisać nowy adres zamieszkania??? help me :(
Wyszukaj po nazwie miejscowości w Sercu niektóre miejscowości delikatnie inaczej sie pisze
06 wrz 2011, 11:19
dzięki wielkie!!! dokładnie tak zrobiłam i zadziałało pozdrawiam wszystkich strapionych "Sercowców", ale mamy fajną robotę
06 wrz 2011, 12:43
Czy ktoś z Was zdołał skutecznie (łacznie z wyrejestrowaniem z POLTAX) zakończyć żywot podatnika? U mnie po próbie unieważnienia NIP z powodem ustawowym serce zażądało daty decyzji i tp bzdur. Informatyk zmienił mi klawiaturę ale powiedział, że to ostatnia klawiatura w tym miesiącu.
06 wrz 2011, 13:54
SERCE- Zgłoszenie serwisowe_112113 Pełny opis: Do urzędu wpłynął wniosek CEIDG-1. Na jego podstawie chcemy dokonać aktualizacji danych podatnika. Na liście kodu źródła informacji brak jest formularza CEIDG-1. Prosimy o informację jak obsłużyć ten wniosek. --------------------- Rozwiązanie dla użytkownika: Pomoc Informatyczna DI MF 06-09-2011 12:25:17 W słownikach SeRCE jest źródło informacji CEIDG-1, organem rejestrowym jest 3200000 Minister Gospodarki. ------------------------------------
PYTAM KUR...A GDZIE!!!!!! Czy my czasem nie pracujemy na innym "SeRCu", może do mnie na prowincje po kablach daleko i zgubiło się po drodze jedno "źródło" i to akurat CEIDG-1.
07 wrz 2011, 06:12
Oczywiście, że nie ma źródła w Sercu CEIDG-1. Towarzystwo nieźle zorientowane
07 wrz 2011, 06:59
rychu
Czy ktoś z Was zdołał skutecznie (łacznie z wyrejestrowaniem z POLTAX) zakończyć żywot podatnika? U mnie po próbie unieważnienia NIP z powodem ustawowym serce zażądało daty decyzji i tp bzdur. Informatyk zmienił mi klawiaturę ale powiedział, że to ostatnia klawiatura w tym miesiącu.
Owszem, robiłam "zgony", (droga przez mękę: zamknąć obowiązki w POLTAX, w SERCE wpisać datę zgonu, potem wrócić do POLTAX i - jak "przejdzie" data zgonu - wyrejestrować nieszczęśnika z powodem "KONC"). Ale nie unieważniałam NIP-u !!!! Czy ja o czymś nie wiem ?
Ostatnio edytowano 07 wrz 2011, 07:46 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2011, 07:44
rychu
U nas dotyczy to tylko podatników z naszym NIPem. Po wpisaniu daty końca w SRC, przy synchronizacji z PLTX usuwa datę decyzji i odbioru i przy próbie wyrejestrowania krzyczy: "nie zakończono procesu nadawania NIP". Wysłaliśmy zgłoszenie do Helpa. Nadal brak odpowiedzi.