Teraz jest 10 wrz 2025, 06:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 wrz 2009, 15:43

POSTY        73
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
ang72                    

No niestety.
Pierwsze podejście, zdane ale daleko pod kreską.
Na samą myśl o powrocie do ustawy o finansach mam ciarki brrr.
Mam pytanie do tych co będą podchodzić w przyszłym roku. Od kiedy zaczynamy się przygotowywać?

Myslę, że zaczniemy się nad tym zastanawiać dopiero od stycznia;-) Teraz nam się należy chwila rozlużnienia i zbierania sił na kolejny raz. Ja niestety w tym roku też nie załapałam się na limit.
Może za drugim się uda;-)
Pozdrawiam
Gratulacje dla wszystkich ktorym się udało.

31 sie 2011, 18:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 cze 2011, 19:25

POSTY        8
Nadir                    

Robaczku Drewniany miałeś szczęście!   :brawa:

Dzięki :)

("Wormwood" znaczy piołun ;) )

31 sie 2011, 18:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 cze 2011, 13:04

POSTY        27
ja niestety jestem w tej grupie, która zdała ale na mianiowanie się nie załapała :mur:
a więc do następnego roku.

31 sie 2011, 19:18
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA14 mar 2011, 19:45

POSTY        2
Udało się! Barrrrrrrdzo dziękuję za wszystkie zadania, cenne wskazówki, słowa wsparcia. Gratuluję wszystkim, którzy pisali gdyż podejście to takiego egzaminu jest sporym wyzwaniem. Tym, którym zabrakło w tym roku trochę szczęścia - połamania pióra kolejnym razem! Marzenia się spełniają!

31 sie 2011, 19:21
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 kwi 2011, 10:03

POSTY        8
:D  :D  :D  3mmsie--
Madziaradzia                    

Nie widzę postu Bianka79 albo gdzieś mi umkło...  :unsure:  Wie ktoś czy jej się powiodło?  Gratuluję wszystkim tym co się załapali i tym co niestety nie bo za wysiłek brawa się należą :brawa:

Mam nadzieję że w przyszłym roku będę pomocna przyszłym zdającym

31 sie 2011, 19:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 kwi 2011, 10:03

POSTY        8
Blanka79 wpisała się w "gimnastyce umysłu".
Ja również zdałam i zawdzięczam to w dużej mierze FORUM. Dziękuję WSZYSTKIM!
Pozdrawiam!

31 sie 2011, 19:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 sty 2008, 07:51

POSTY        33
Hej Kochani czy ktoś wie coś w tym temacie? Jeszcze raz proszę o pomoc.

Seme                    

Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanie, czy do obliczenia dodatkowego urlop wypoczynkowego dla urzędnika bierze się również zatrudnienie w urzędzie gminy?! Czy ma znaczenie, że umowa była np. na pół etatu? Czy staż (skierowanie przez Urząd Pracy do urzędu gminy) też się bierze pod uwagę?

01 wrz 2011, 09:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2009, 11:41

POSTY        3
Odp.
Artykuł 105 umożliwia uzyskanie dodatkowego urlopu wypoczynkowego maksymalnie w wymiarze 12 dni, przy czym prawo do 1 dnia urlopu nabywa urzędnik służby cywilnej po 5 latach zatrudnienia w służbie cywilnej, a wymiar urlopu wzrasta z każdym rokiem o 1 dzień, aż do maksymalnego wymiaru.
Ustęp 2 daje podstawę do zwiększenia wymiaru urlopu urzędnikom służby cywilnej przez możliwość wliczenia do okresu zatrudnienia w służbie cywilnej szeroko pojętego okresu zatrudnienia w administracji publicznej (np. w organach administracji samorządowej czy państwowej).

Seme                    

Hej Kochani czy ktoś wie coś w tym temacie? Jeszcze raz proszę o pomoc.

Seme                    

Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanie, czy do obliczenia dodatkowego urlop wypoczynkowego dla urzędnika bierze się również zatrudnienie w urzędzie gminy?! Czy ma znaczenie, że umowa była np. na pół etatu? Czy staż (skierowanie przez Urząd Pracy do urzędu gminy) też się bierze pod uwagę?

01 wrz 2011, 10:45
Amator

REJESTRACJA15 cze 2009, 05:59

POSTY        28
Szczegółowa informacja o uzyskanych przez każdego z nas wynikach została rozesłana na nasze konta mailowe w KSAP, te same, które służyły do zalogowania się w systemie złoszeń elektronicznych.

Pozdrawiam  :P

01 wrz 2011, 10:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 lip 2010, 10:13

POSTY        12
Madziuradziu KochANA, Dziękuje pieknie za pamięć,niestety zabrakło mi odrobiny szczęścia , Gratuluje serdecznie zdanego egzaminu :brawa: ciesze sie bardzo i mam nadzieje że w przyszłym roku bede mogła  :piwo: ucztować pomyslnośc postępowania..pozdrawiam serdecznie  3mmsie--

01 wrz 2011, 12:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2010, 19:01

POSTY        19
Kochani!
W tamtym roku byłam 980 - któraś tam(chyba 4) i nie załapałam się na mianowanie. Miałam dużego doła i nie bardzo wierzyłam, że w tym roku mi się uda. Teraz zmieściłam się w pierwszej 50-tce. Jestem w szoku. To forum bardzo pomaga, chociaż - moim zdaniem - nie warto, czytając ustawy, zagłębiać się w szczegóły (może oprócz konstytucji i służby cywilnej).
Dziękuję wszystkim udzielającym się, sama służę pomocą.
Dla zdających w następnym roku rada, zwracajcie uwagę na informacje o naszej prezydencji i o spisie powszechnym.
Pozdrawiam wszystkich.
Trzymajcie się i nie poddajcie! Naprawdę warto próbować.

01 wrz 2011, 13:11
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 11:04

POSTY        6
Gratuluje wyniku w tym roku i myśle że to ważne co napisałaś bo daje siłę do następnej próby ;-)) za rok

01 wrz 2011, 13:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 mar 2010, 11:41

POSTY        8
Gratuluję wszystkim mianowanym. U mnie pierwsze koty za płoty. Egzamin zdany , ale brakło 8 punktów do pełni szczęścia. Dziękuję wszystkim za to znakomite forum. Dzięki niemu wynik z I części miałam maksymalny. Niestety nie zdążyłam przygotować się do testu wiedzy i niestety za rok drugie podejście. Jeszcze raz gratuluję szczęśliwcom.

01 wrz 2011, 16:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
ira2                    

Kochani!
W tamtym roku byłam 980 - któraś tam(chyba 4) i nie załapałam się na mianowanie. Miałam dużego doła i nie bardzo wierzyłam, że w tym roku mi się uda. Teraz zmieściłam się w pierwszej 50-tce. Jestem w szoku. To forum bardzo pomaga, chociaż - moim zdaniem - nie warto, czytając ustawy, zagłębiać się w szczegóły (może oprócz konstytucji i służby cywilnej).
Dla zdających w następnym roku rada, zwracajcie uwagę na informacje o naszej prezydencji i o spisie powszechnym.

Podzielam zdanie koleżanki ja też zmieściłem się w pierwszej 50 w zeszłym roku brakło nie wiele.
A przygotowując się do egzaminu najważniejsza jest Ustawa o służbie cywilnej, konstytucja, KPA te trzy rzeczy trzeba mieć naprawdę obkute ostro bo sporo z nich pytań poza tym dochodzi PZP, Ustawa o finansach publicznych, Ustawy o samorządach moim zdaniem nie warto się w nie wczytywać tylko znaleźć sobie jakieś opracowania o ustroju RP i samorządzie i to poczytać.
Poza tym jeżeli chodzi o UE i instytucje to ja się uczyłem z portalu o unii europejskiej nic więcej, jestem wręcz przekonany że oni o UE pytania układają w oparciu o informację które na tym portalu się znajdują. Resztę jakiś innych ustaw ja sobie odpuściłem bo tyle tego jest że nawet człowiek nie zdążył by przeczytać.
A co do testu umiejętności to ja całą wiedzę wziąłem z tego forum "Gimnastyka umysłu" tam jest naprawdę bardzo dużo.
Pozdrawiam i nie poddawać się spróbujcie jeszcze raz.

01 wrz 2011, 17:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362 ... 840  Następna strona