No niestety. Pierwsze podejście, zdane ale daleko pod kreską. Na samą myśl o powrocie do ustawy o finansach mam ciarki brrr. Mam pytanie do tych co będą podchodzić w przyszłym roku. Od kiedy zaczynamy się przygotowywać?
Myslę, że zaczniemy się nad tym zastanawiać dopiero od stycznia;-) Teraz nam się należy chwila rozlużnienia i zbierania sił na kolejny raz. Ja niestety w tym roku też nie załapałam się na limit. Może za drugim się uda;-) Pozdrawiam Gratulacje dla wszystkich ktorym się udało.
31 sie 2011, 18:07
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Nadir
Robaczku Drewniany miałeś szczęście!
Dzięki
("Wormwood" znaczy piołun )
31 sie 2011, 18:59
ja niestety jestem w tej grupie, która zdała ale na mianiowanie się nie załapała a więc do następnego roku.
31 sie 2011, 19:18
Udało się! Barrrrrrrdzo dziękuję za wszystkie zadania, cenne wskazówki, słowa wsparcia. Gratuluję wszystkim, którzy pisali gdyż podejście to takiego egzaminu jest sporym wyzwaniem. Tym, którym zabrakło w tym roku trochę szczęścia - połamania pióra kolejnym razem! Marzenia się spełniają!
31 sie 2011, 19:21
Madziaradzia
Nie widzę postu Bianka79 albo gdzieś mi umkło... :unsure: Wie ktoś czy jej się powiodło? Gratuluję wszystkim tym co się załapali i tym co niestety nie bo za wysiłek brawa się należą
Mam nadzieję że w przyszłym roku będę pomocna przyszłym zdającym
31 sie 2011, 19:44
Blanka79 wpisała się w "gimnastyce umysłu". Ja również zdałam i zawdzięczam to w dużej mierze FORUM. Dziękuję WSZYSTKIM! Pozdrawiam!
31 sie 2011, 19:46
Hej Kochani czy ktoś wie coś w tym temacie? Jeszcze raz proszę o pomoc.
Seme
Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanie, czy do obliczenia dodatkowego urlop wypoczynkowego dla urzędnika bierze się również zatrudnienie w urzędzie gminy?! Czy ma znaczenie, że umowa była np. na pół etatu? Czy staż (skierowanie przez Urząd Pracy do urzędu gminy) też się bierze pod uwagę?
01 wrz 2011, 09:01
Odp. Artykuł 105 umożliwia uzyskanie dodatkowego urlopu wypoczynkowego maksymalnie w wymiarze 12 dni, przy czym prawo do 1 dnia urlopu nabywa urzędnik służby cywilnej po 5 latach zatrudnienia w służbie cywilnej, a wymiar urlopu wzrasta z każdym rokiem o 1 dzień, aż do maksymalnego wymiaru. Ustęp 2 daje podstawę do zwiększenia wymiaru urlopu urzędnikom służby cywilnej przez możliwość wliczenia do okresu zatrudnienia w służbie cywilnej szeroko pojętego okresu zatrudnienia w administracji publicznej (np. w organach administracji samorządowej czy państwowej).
Seme
Hej Kochani czy ktoś wie coś w tym temacie? Jeszcze raz proszę o pomoc.
Seme
Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanie, czy do obliczenia dodatkowego urlop wypoczynkowego dla urzędnika bierze się również zatrudnienie w urzędzie gminy?! Czy ma znaczenie, że umowa była np. na pół etatu? Czy staż (skierowanie przez Urząd Pracy do urzędu gminy) też się bierze pod uwagę?
01 wrz 2011, 10:45
Szczegółowa informacja o uzyskanych przez każdego z nas wynikach została rozesłana na nasze konta mailowe w KSAP, te same, które służyły do zalogowania się w systemie złoszeń elektronicznych.
Pozdrawiam
01 wrz 2011, 10:50
Madziuradziu KochANA, Dziękuje pieknie za pamięć,niestety zabrakło mi odrobiny szczęścia , Gratuluje serdecznie zdanego egzaminu ciesze sie bardzo i mam nadzieje że w przyszłym roku bede mogła ucztować pomyslnośc postępowania..pozdrawiam serdecznie
01 wrz 2011, 12:40
Kochani! W tamtym roku byłam 980 - któraś tam(chyba 4) i nie załapałam się na mianowanie. Miałam dużego doła i nie bardzo wierzyłam, że w tym roku mi się uda. Teraz zmieściłam się w pierwszej 50-tce. Jestem w szoku. To forum bardzo pomaga, chociaż - moim zdaniem - nie warto, czytając ustawy, zagłębiać się w szczegóły (może oprócz konstytucji i służby cywilnej). Dziękuję wszystkim udzielającym się, sama służę pomocą. Dla zdających w następnym roku rada, zwracajcie uwagę na informacje o naszej prezydencji i o spisie powszechnym. Pozdrawiam wszystkich. Trzymajcie się i nie poddajcie! Naprawdę warto próbować.
01 wrz 2011, 13:11
Gratuluje wyniku w tym roku i myśle że to ważne co napisałaś bo daje siłę do następnej próby ;-)) za rok
01 wrz 2011, 13:46
Gratuluję wszystkim mianowanym. U mnie pierwsze koty za płoty. Egzamin zdany , ale brakło 8 punktów do pełni szczęścia. Dziękuję wszystkim za to znakomite forum. Dzięki niemu wynik z I części miałam maksymalny. Niestety nie zdążyłam przygotować się do testu wiedzy i niestety za rok drugie podejście. Jeszcze raz gratuluję szczęśliwcom.
01 wrz 2011, 16:53
ira2
Kochani! W tamtym roku byłam 980 - któraś tam(chyba 4) i nie załapałam się na mianowanie. Miałam dużego doła i nie bardzo wierzyłam, że w tym roku mi się uda. Teraz zmieściłam się w pierwszej 50-tce. Jestem w szoku. To forum bardzo pomaga, chociaż - moim zdaniem - nie warto, czytając ustawy, zagłębiać się w szczegóły (może oprócz konstytucji i służby cywilnej). Dla zdających w następnym roku rada, zwracajcie uwagę na informacje o naszej prezydencji i o spisie powszechnym.
Podzielam zdanie koleżanki ja też zmieściłem się w pierwszej 50 w zeszłym roku brakło nie wiele. A przygotowując się do egzaminu najważniejsza jest Ustawa o służbie cywilnej, konstytucja, KPA te trzy rzeczy trzeba mieć naprawdę obkute ostro bo sporo z nich pytań poza tym dochodzi PZP, Ustawa o finansach publicznych, Ustawy o samorządach moim zdaniem nie warto się w nie wczytywać tylko znaleźć sobie jakieś opracowania o ustroju RP i samorządzie i to poczytać. Poza tym jeżeli chodzi o UE i instytucje to ja się uczyłem z portalu o unii europejskiej nic więcej, jestem wręcz przekonany że oni o UE pytania układają w oparciu o informację które na tym portalu się znajdują. Resztę jakiś innych ustaw ja sobie odpuściłem bo tyle tego jest że nawet człowiek nie zdążył by przeczytać. A co do testu umiejętności to ja całą wiedzę wziąłem z tego forum "Gimnastyka umysłu" tam jest naprawdę bardzo dużo. Pozdrawiam i nie poddawać się spróbujcie jeszcze raz.