Teraz jest 06 wrz 2025, 21:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Post Re: SeRCe ruszyło
oen                    

maniakon                    

Cz wyrejestrowania nadal robimy w poltax?

koniecznie! bo nikt nie pomyślał, że po przejęciu podatnika w SeRCu przez nowy US w starym zamkną się obowiązki a podatnik zostanie wyrejestrowany.

A co ze zgonami?
Jeśli przejąłem fizola, a ten Przestaje Płacić Podatki (w skrócie PPP) w mojej właściwości, to nie widzę potrzeby informowania kogokolwiek o tym. Wbijam w SeRCe datę PPP, zamykam obowiązki w POLTAx i wyrejestrowuję z powodem KONC. Po co komu informacja? No chyba żeby zmienić wyrejestrowanie INNE na KONC. Według mnie niepotrzebna robota.

Cholera, dalej nie wiem jak zarejestrować działalność rolnika. Jak wbiję w rejestr "099" to wstawia w nazwę "podmiot nie podlegający wpisowi do rejestru" a jak pominę i wpiszę właściwą nazwę to krzyczy żeby mu rejestr uzupełnić.

23 sie 2011, 15:03
Zobacz profil WWW
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA23 sie 2011, 10:34

POSTY        1
Mam dużo INF-1 i nie wiem co z nimi zrobić? Może do kosza?

23 sie 2011, 15:42
Amator

REJESTRACJA15 mar 2010, 22:01

POSTY        17
Może to i dobry pomysł z INF żeby do kosza. U mnie w us mam taką sytuację że podatnik był mój potem zmienia właściwość na US X. W sercu jak najbardziej jest w US X ale INF z tego US przyszedł do mojego kiedy POLTAX był już wyłączony, więc nie można było już zmienić adresu na aktualny. Teraz księgowość chce zwrócić podatek a nowego adresu nie mam w lokalnej bazie. I leżaki. Przecież nie mogę zmienić adresu jako wystąpienie bo nie jestem właściwym us... - tak wynika z komunikatu w SERCU. Może wiecie co robić? Pozdrawiam wszystkich pracowników rejestracji. 3mmsie--

23 sie 2011, 16:33
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
rakszasa                    

Może to i dobry pomysł z INF żeby do kosza. U mnie w us mam taką sytuację że podatnik był mój potem zmienia właściwość na US X. W sercu jak najbardziej jest w US X ale INF z tego US przyszedł do mojego kiedy POLTAX był już wyłączony, więc nie można było już zmienić adresu na aktualny. Teraz księgowość chce zwrócić podatek a nowego adresu nie mam w lokalnej bazie. I leżaki. Przecież nie mogę zmienić adresu jako wystąpienie bo nie jestem właściwym us... - tak wynika z komunikatu w SERCU. Może wiecie co robić? Pozdrawiam wszystkich pracowników rejestracji. 3mmsie--

Powiedz tajne hasło - K....mać! :zeby:

Jeszcze nie jedne kwiatki wyjdą z SeRCem.

23 sie 2011, 17:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 20:22

POSTY        38
Tajne hasło i owszem-ciśnie się co chwila ..ale nie rozwiązuje problemów niestety. A kwiatków coraz więcej a robota -jakby dreptanie w miejscu. Góry wpisów, aktualizacji rosną. Damy radę do wiosny to opanować?. A- jeszcze pytanko- czy dane dot. DGOS/firma,adresy.PKD itd/ powinny migrować do POLTAX czy tylko będą w SERCU?
Łączę się w bólach z bracią SERCOWCÓW

23 sie 2011, 18:11
Amator

REJESTRACJA15 mar 2010, 22:01

POSTY        17
Kocham Was za te wypowiedzi bo przynajmniej można się pośmiać. Jednak człowiek nie jest sam na tym padole w tych trudnych dniach przy operacji na otwartym "SeRcU" .  :brawa:
A co do magicznego hasła to myślę że każdy użytkownik naszej wspaniałej aplikacji wypowiada je parę razy dziennie.

23 sie 2011, 19:58
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        38
Pośmiać z nas? Zadających pytania? Z pytań?
Może one i śmieszne ale w tej chwili niekoniecznie i nie do końca wesołe.
Kiedyś może będziemy się śmiać ale chyba jeszcze nieprędko beztrosko. <_<

Bo lepiej już było........................................... :mur:

tutti                    

Jest informacja na stronie SeRCa iż będzie w tym tygodniu udostępniona funkcjonalność "przywracania NIP". Będzie pismo w tej sprawie - więc trzeba czekać  :P

A co z "pierwszą  kolejnością"wykonania tego zgodnie z zaleceniami?

A wracając do pytań-rozgadałem się- :D - ciekawi mnie czy ktoś z Was-SERCOWCY - ma wsparcie w kierowniku czy przełożonym wyższego szczebla w obecnej sytuacji?I nawet nie wsparcie merytoryczne mam na myśli ale choćby zwykłe zainteresowanie i świadomość co się z nami i u nas dzieje?Chcę choćby pozazdrościć wiedząc że jest ktoś taki gdzieś tam...daleko...jakiś kier. OB....eh :mellow:

23 sie 2011, 20:07
Zaawansowany

REJESTRACJA22 cze 2011, 21:05

POSTY        42
Od piątku jak weszło serce i mam dyżur na SOP (jestem z OB-2) nie było u mnie kierowniczki ani Naczelnika powiedziałam co myśle . Jest nas 5 w referacie one  w 5 piątke debatują jak co i gdzie wprowadzić jestem sama i daje rade dzieki SKARBOWCOM tylko Oni mi pomagaja Dzieki Wielkie!!!!! I jakoś idzie , czy dobrze okaze sie w przyszłości.

23 sie 2011, 21:13
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        38
kakw1                    

Od piątku jak weszło serce i mam dyżur na SOP (jestem z OB-2) nie było u mnie kierowniczki ani Naczelnika powiedziałam co myśle . Jest nas 5 w referacie one  w 5 piątke debatują jak co i gdzie wprowadzić jestem sama i daje rade dzieki SKARBOWCOM tylko Oni mi pomagaja Dzieki Wielkie!!!!! I jakoś idzie , czy dobrze okaze sie w przyszłości.

Full zainteresowanie :brawa:

23 sie 2011, 21:36
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
rakszasa                    

Mnie to intryguje taki przycisk z napisem "Synch.POLTAX" widoczny po wyszukaniu osoby zaewidencjonowanej w innym US w Przeglądaniu/ Dane szczegółowe... . Oczywiście w podręczniku ani słowa o czymś takim. A po naciśnięciu pojawia się komunikat: Uwaga! Dane podmiotu zostały wysłane do rejestrów lokalnych. Potwierdź.

24 sie 2011, 06:33
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA01 lip 2010, 12:31

POSTY        118
rychu                    

rakszasa                    

Mnie to intryguje taki przycisk z napisem "Synch.POLTAX" widoczny po wyszukaniu osoby zaewidencjonowanej w innym US w Przeglądaniu/ Dane szczegółowe... . Oczywiście w podręczniku ani słowa o czymś takim. A po naciśnięciu pojawia się komunikat: Uwaga! Dane podmiotu zostały wysłane do rejestrów lokalnych. Potwierdź.

Myślę, że ten przycisk to takie turbodoładowanie dla migrowanych do Poltax danych ale nie wolno tego nadużywać bo się wypali i zostawi trwały ślad na monitorze  :rotfl:
Z podręcznikiem to jest tak, że pewnych rzeczy nie opisali a inne opisane nie występują w rzeczywistości. A może to podręcznik do innego programu... :blink:
Ale mam od rana jakiś dziwne poczucie humoru - to chyba normalne, najpierw zdenerwowanie, później rozpacz a teraz złośliwość i sarkazm - bez obrazy dla kogokolwiek.
Kilka helpów wysłałem ale póki co problemy zostają nierozwiązane  palka--==

24 sie 2011, 07:19
Zaawansowany

REJESTRACJA22 cze 2011, 21:05

POSTY        42
U nas IS kazała z problemami poczekać do końca tygodnia bo cały czas program jest udoskonalany , jeżeli problemy bedą dalej to w poniedziałek pisac do Help Desku. No to czekamy :zly1:

24 sie 2011, 09:05
Amator

REJESTRACJA22 sie 2011, 19:55

POSTY        24
byle do poniedziałku  pije-===[

24 sie 2011, 09:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2009, 13:53

POSTY        86
kakw1                    

U nas IS kazała z problemami poczekać do końca tygodnia bo cały czas program jest udoskonalany , jeżeli problemy będą dalej to w poniedziałek pisac do Help Desku. No to czekamy :zly1:

A jaka to Izba? Pisać do Help Desku można tylko o świcie albo na nocnej zmianie bo w trakcie dnia okno wyboru nie działa.

24 sie 2011, 09:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 89  Następna strona