Teraz jest 06 wrz 2025, 07:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Dzień Skarbowca 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Post Re: Dzień Skarbowca
Sandra                    

Czy MF pragnie godnie uczcić Dzień Skarbowca?
Sypnąć groszem i orderami.

Kilka lat temu żyło nam się całkiem dobrze :piwo: . Dziś jak opłacimy rosnące rachunki /zaciągnięty w czasach prosperity kredyt na małe mieszkanie .../ to do następnej wypłaty zaciskamy pasa.  
W skarbówce harujemy tak, że nie wiemy czasem jak się nazywamy. Czy o godnym życiu możemy już tylko marzyć?
Rozumiem, że budżet to ważna sprawa, ale dlaczego łata się go tak naszym kosztem? :stop:

Chciałbym zauważyć, że POZA skarbówką też jest życie :D
Jestem tego najlepszym przykładem. Od dwóch lat mam w :dupa: Budżet, POdatki, awanse w sc typu mianowanie, oceny okresowe, racjonalizacje, kierowników, polityków, zakazy manifestowania poglądów politycznych. Dbam o siebie i o SWÓJ budżet.

Rozumiem jeśli ktoś jest po 50-tce i pracuje 15-20 lat w tym bagnie (burdelu) - że z wrodzonej kultury nie użyję innych słów - ale jeśli ktoś nie przekroczył 40-tki niech szybko zwija żagle! Im wcześniej to zrobi, tym lepiej dla niego. Sam się  o tym przekona tak jak ja się przekonałem.
Odwagi!!  :piwo:

Ostatnio edytowano 18 cze 2011, 17:11 przez kominiarz, łącznie edytowano 3 razy

18 cze 2011, 16:51
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

31 lipca Dniem Skarbowości

Dzień Skarbowości to święto integrujące pracowników izb i urzędów skarbowych oraz urzędów kontroli skarbowej, a także okazja do podsumowania osiągnięć.

- Dla mnie ten dzień jest szczególnie ważny, ponieważ jest okazją do wyrażenia uznania dla wszystkich pracowników urzędów skarbowych, izb skarbowych i urzędów kontroli skarbowej za zaangażowanie i wysiłek wykazywany przy realizacji powierzonych zadań. I za to wszystkim pracownikom administracji skarbowej ogromnie dziękuję
- powiedział podsekretarz stanu w Ministerstwie Finansów, Główny Inspektor Kontroli Skarbowej Andrzej Parafianowicz.

W ostatnim roku administracja skarbowa sprawnie wdrożyła liczne zmiany organizacyjne zmierzające do poprawy jakości wykonywanych zadań. Coraz lepsza obsługa klientów urzędów znalazła uznanie w ocenach wystawianych przez niezależne organizacje przedsiębiorców oraz media. Otrzymane nagrody i wyróżnienia, tak krajowe jak i zagraniczne, są nie tylko źródłem satysfakcji, ale również wytyczają kierunki dalszego rozwoju.

Zdaniem ministra Jacka Rostowskiego potencjał, jakim dysponuje polska administracja skarbowa, pozwala patrzeć w przyszłość z optymizmem.

Dzień Skarbowości, obchodzony po raz pierwszy w 2008 r., upamiętnia przyjęcie w 1919 r. Ustawy o tymczasowej organizacji władz i urzędów.

http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const ... 0&typ=news

Około 800 skarbowców z Gdańskiej Izby Skarbowej świętowało i integrowało się w piątek 29 lipca. Też tam byłem - pepsi i piwo piłem. A nawet filmowałem. :D

A kto nigdy nie był w Szymbarku, to zachęcam. Jest sporo atrakcji: najdłuższa deska świata (do 2010 roku, 36 m i 83 cm - wpisana do Księgi Rekordów), największy fortepian świata (od 30 grudnia 2010r. - 6,04m długości, 2,52m szerokości, 1,87m  wysokości, waży 1,8 tony - wpisany do Księgi Rekordów), Dom Sybiraka (oryginalny - przywieziony z Syberii i tutaj złożony), Pociąg Donikąd - parowóz "syberyjski", kościółek "syberyjski", dom "do góry nogami" i tak dalej. Na miejscu jest też  hotel. Szczególnie atrakcyjne są zimowe kuligi.

Więcej na temat Szymbarka tutaj:
http://www.cepr.pl/
http://sobisz.blogspot.com/2007/08/szym ... nkier.html

31 lip 2011, 10:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
a kartki na jedzonko i napitki były?

31 lip 2011, 11:12
Znawca

REJESTRACJA05 lis 2009, 19:55

POSTY        200
Dzień Skarbowca-Pechowca.
Brak podwyżek i racjonalizacja.
A mówili, że mimo niskich zarobków można przynajmniej liczyć na stabilność zatrudnienia  :zygi:

31 lip 2011, 13:12
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
cyanide3                    

a kartki na jedzonko i napitki były?

No coś Ty! Kartki to były za komuny :P

31 lip 2011, 13:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2009, 06:39

POSTY        26
Żałosne są te wszystkie " życzenia" przekazane dla nas na stronach z okazji Dnia Skarbowca!Odbieram to jak kpinę, policzek ( a raczej walnięcie pięścią) i szydzenie ze mnie jako człowieka!

02 sie 2011, 06:31
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA01 sie 2011, 07:27

POSTY        2
Nadir                    

Około 800 skarbowców z Gdańskiej Izby Skarbowej świętowało i integrowało się w piątek 29 lipca.

Duża ta gdańska izba , 800 osób  :blush:

02 sie 2011, 06:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6