Czy MF pragnie godnie uczcić Dzień Skarbowca? Sypnąć groszem i orderami.
Kilka lat temu żyło nam się całkiem dobrze . Dziś jak opłacimy rosnące rachunki /zaciągnięty w czasach prosperity kredyt na małe mieszkanie .../ to do następnej wypłaty zaciskamy pasa. W skarbówce harujemy tak, że nie wiemy czasem jak się nazywamy. Czy o godnym życiu możemy już tylko marzyć? Rozumiem, że budżet to ważna sprawa, ale dlaczego łata się go tak naszym kosztem?
Chciałbym zauważyć, że POZA skarbówką też jest życie Jestem tego najlepszym przykładem. Od dwóch lat mam w Budżet, POdatki, awanse w sc typu mianowanie, oceny okresowe, racjonalizacje, kierowników, polityków, zakazy manifestowania poglądów politycznych. Dbam o siebie i o SWÓJ budżet.
Rozumiem jeśli ktoś jest po 50-tce i pracuje 15-20 lat w tym bagnie (burdelu) - że z wrodzonej kultury nie użyję innych słów - ale jeśli ktoś nie przekroczył 40-tki niech szybko zwija żagle! Im wcześniej to zrobi, tym lepiej dla niego. Sam się o tym przekona tak jak ja się przekonałem. Odwagi!!
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 18 cze 2011, 17:11 przez kominiarz, łącznie edytowano 3 razy
18 cze 2011, 16:51
Re: Dzień Skarbowca
31 lipca Dniem Skarbowości
Dzień Skarbowości to święto integrujące pracowników izb i urzędów skarbowych oraz urzędów kontroli skarbowej, a także okazja do podsumowania osiągnięć.
- Dla mnie ten dzień jest szczególnie ważny, ponieważ jest okazją do wyrażenia uznania dla wszystkich pracowników urzędów skarbowych, izb skarbowych i urzędów kontroli skarbowej za zaangażowanie i wysiłek wykazywany przy realizacji powierzonych zadań. I za to wszystkim pracownikom administracji skarbowej ogromnie dziękuję - powiedział podsekretarz stanu w Ministerstwie Finansów, Główny Inspektor Kontroli Skarbowej Andrzej Parafianowicz.
W ostatnim roku administracja skarbowa sprawnie wdrożyła liczne zmiany organizacyjne zmierzające do poprawy jakości wykonywanych zadań. Coraz lepsza obsługa klientów urzędów znalazła uznanie w ocenach wystawianych przez niezależne organizacje przedsiębiorców oraz media. Otrzymane nagrody i wyróżnienia, tak krajowe jak i zagraniczne, są nie tylko źródłem satysfakcji, ale również wytyczają kierunki dalszego rozwoju.
Zdaniem ministra Jacka Rostowskiego potencjał, jakim dysponuje polska administracja skarbowa, pozwala patrzeć w przyszłość z optymizmem.
Dzień Skarbowości, obchodzony po raz pierwszy w 2008 r., upamiętnia przyjęcie w 1919 r. Ustawy o tymczasowej organizacji władz i urzędów.
Około 800 skarbowców z Gdańskiej Izby Skarbowej świętowało i integrowało się w piątek 29 lipca. Też tam byłem - pepsi i piwo piłem. A nawet filmowałem.
A kto nigdy nie był w Szymbarku, to zachęcam. Jest sporo atrakcji: najdłuższa deska świata (do 2010 roku, 36 m i 83 cm - wpisana do Księgi Rekordów), największy fortepian świata (od 30 grudnia 2010r. - 6,04m długości, 2,52m szerokości, 1,87m wysokości, waży 1,8 tony - wpisany do Księgi Rekordów), Dom Sybiraka (oryginalny - przywieziony z Syberii i tutaj złożony), Pociąg Donikąd - parowóz "syberyjski", kościółek "syberyjski", dom "do góry nogami" i tak dalej. Na miejscu jest też hotel. Szczególnie atrakcyjne są zimowe kuligi.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
31 lip 2011, 10:44
a kartki na jedzonko i napitki były?
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
31 lip 2011, 11:12
Dzień Skarbowca-Pechowca. Brak podwyżek i racjonalizacja. A mówili, że mimo niskich zarobków można przynajmniej liczyć na stabilność zatrudnienia
31 lip 2011, 13:12
cyanide3
a kartki na jedzonko i napitki były?
No coś Ty! Kartki to były za komuny
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
31 lip 2011, 13:49
Żałosne są te wszystkie " życzenia" przekazane dla nas na stronach z okazji Dnia Skarbowca!Odbieram to jak kpinę, policzek ( a raczej walnięcie pięścią) i szydzenie ze mnie jako człowieka!
02 sie 2011, 06:31
Nadir
Około 800 skarbowców z Gdańskiej Izby Skarbowej świętowało i integrowało się w piątek 29 lipca.