2,3 % jest oczywiście od 1 maja, czyli na 1 czerwca też. Nas interesował stan na 1 czerwca, nie ma się co czepiać. :)
Ok. Napisałem, że od 1 maja bo z tego co pamiętam to pytanie było jaka składka jest przekazywana do OFE od 1 maja 2011r.
To miałam dobrze, ale niestety zaznaczyłam sobie, głupia, 1949... i jeszcze byłam pewna, że dobrze. Ciekawe ile mam błędów o których jeszcze nie wiem...
01 lip 2011, 16:01
Re: Gimnastyka umysłu
Antek1
To miałam dobrze, ale niestety zaznaczyłam sobie, głupia, 1949... i jeszcze byłam pewna, że dobrze. Ciekawe ile mam błędów o których jeszcze nie wiem...
Ja też zaznaczyłem 1949 - niestety źle, zresztą składkę też złą wybrałem.
01 lip 2011, 16:04
markk
Antek1
Ja też zaznaczyłem 1949 - niestety źle, zresztą składkę też złą wybrałem.
Nie ma to jak się pocieszać. Czy ktoś wie kiedy KSAP opublikuje ten test? Co im zależy, przecież już i tak nic nie zmienimy. Chociaż byśmy wiedzieli a czym stoimy (no powiedzmy, że w odniesieniu do jednej nogi)
01 lip 2011, 16:17
Też jestem ciekawy. Ktoś wie po jakim czasie po egzaminie opublikowali w zeszłym roku?
01 lip 2011, 16:29
Według tej informacji po 11 sierpnia.
Obamek123
Uchwała zespołu sprawdzającego była z dnia 11.08.2010 r. i ukazała się kilka dni po tej dacie
Ma to sens, z ich punktu widzenia - wcześniejsze opublikowanie testów mogłoby zwiększyć ilość odwołań... b.t.w. wyniki w 2009 były już 23 lipca, a w 2008 25 lipca.
01 lip 2011, 17:35
W załączniku przesyłam wynik postępowania w SC z 2010 r. Wnikliwa analiza tego dokumentu wykazała, iż na 450 miejscu znalała się osoba z wynikiem 111,04 pkt, co oznacza w wersji optymistycznej, że taka ilość punktów gwarantuje nam mianowanie. W wersji pesymistycznej obstawiam, żę będzie to ok. 120 pkt
...jestem na skraju załamania nerwowego...
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
04 lip 2011, 08:43
Obamek123
W załączniku przesyłam wynik postępowania w SC z 2010 r. Wnikliwa analiza tego dokumentu wykazała, iż na 450 miejscu znalała się osoba z wynikiem 111,04 pkt, co oznacza w wersji optymistycznej, że taka ilość punktów gwarantuje nam mianowanie. W wersji pesymistycznej obstawiam, żę będzie to ok. 120 pkt
...jestem na skraju załamania nerwowego...
Przecież to nie ma żadnego znaczenia ile punktów miałą osoba na 450 miejscu w tamtym roku. W tym roku osoba na 450 miejscu może mieć 120 punktów a równie dobrze 100 albo 50.
04 lip 2011, 10:01
Sprawdzian w toku postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej w 2011 roku01.07.2011, Aktualności W dniu 25 czerwca 2011 r. odbył się w Warszawskim Centrum EXPO XXI sprawdzian przewidziany w toku prowadzonego przez Krajową Szkołę Administracji Publicznej w 2011 roku postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej.
W roku bieżącym do ww. postępowania kwalifikacyjnego dopuszczono łącznie 1785 pracowników służby cywilnej, natomiast do sprawdzianu w jego toku przystąpiło 1760 z nich.
W trakcie przedmiotowego sprawdzianu byli obecni m.in. Pan Minister Sławomir Marek Brodziński – Szef Służby Cywilnej, Pani prof. Barbara Jaworska-Dębska – obserwator z ramienia Rady Służby Cywilnej, Pan Lech Marcinkowski – Dyrektor Generalny KPRM oraz zespół obserwatorów wyznaczonych przez Szefa Służby Cywilnej.
Warunkiem zakończenia sprawdzianu z wynikiem pozytywnym jest spełnienie dwóch warunków:
- uzyskanie w każdej części sprawdzianu co najmniej 1/3 maksymalnej możliwej do uzyskania w niej liczby punktów (jest to 30 punktów z części sprawdzianu sprawdzającej wiedzę i 20 punktów z części sprawdzianu sprawdzającej umiejętności), - uzyskanie w całym sprawdzianie co najmniej 3/5 maksymalnej możliwej do uzyskania w nim liczby punktów (jest to 90 punktów w sumie z dwóch części sprawdzianu).
Szef Służby Cywilnej dokonuje w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej mianowania pracownika służby cywilnej, który ukończył w danym roku postępowanie kwalifikacyjne z wynikiem pozytywnym i z miejscem uprawniającym do mianowania lub ukończył KSAP.
Akty mianowania otrzymają zatem zatrudnieni w służbie cywilnej w dniu mianowania pracownicy służby cywilnej, którzy w danym roku spełnią dwa warunki:
- przejdą pomyślnie sprawdzian w toku postępowania kwalifikacyjnego (jw.), - uzyskają miejsce uprawniające do mianowania (zmieszczą się w limicie mianowań).
Mianowań w służbie cywilnej dokonuje się bowiem w ramach limitu mianowań na dany rok (w 2011 r. jest to 500 osób), uwzględniając w ramach ww. limitu absolwentów KSAP, którzy w danym roku złożą wniosek o mianowanie.
Ogłoszenie w Biuletynie Informacji Publicznej KPRM ostatecznych wyników sprawdzianu będzie możliwe po ich przekazaniu przez Dyrektora KSAP Szefowi Służby Cywilnej oraz po dokonaniu oceny przebiegu postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej przez Radę Służby Cywilnej.
Mianowanie nastąpi z dniem 1 grudnia 2011 r.
04 lip 2011, 17:24
Nadirku, umieszczam zgodnie z naszymi ustaleniami brakujące na Forum zadania. Lecę stopniowo od końca. a Ty jeśli możesz przenieś je we właściwe miejsca.
11 lip 2011, 15:20
Mamba999
Nadirku, umieszczam zgodnie z naszymi ustaleniami brakujące na Forum zadania. Lecę stopniowo od końca. a Ty jeśli możesz przenieś je we właściwe miejsca. :blush:
Ok. Dawaj. W miarę możliwości czasowych będę przenosił je d właściwych postów.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 lip 2011, 16:06
Nadir, wstawiam kolejne.
A ile mogę max wstawić załączników?
12 lip 2011, 10:04
Mamba999
Nadir, wstawiam kolejne.
A ile mogę max wstawić załączników?
Ile Ci się da Po ściągnięciu i przeniesieniu kasuję, więc nie dziw się, że już ich nie ma.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.