No cóż test wiedzy poszedł mi rewelacyjnie. Czytając myślę, że utopiłem max. 5 pytań ale niestety z testu umiejętności będę miał max 10 pkt więc i tak do tyłu. Zrobiłem 5 tabelek (nie w kolejności zadań czyli np. 1,2,5,6,7) a wstawiłem je w stresie po kolei (w miejsca 1,2,3,4,5....). Do zobaczenia za rok <_<
Nie przekreślaj się jeżeli zrobiłeś dobrze słówka i obrazki to nie będzie źle ja w zeszłym roku tabelek nie tknąłem a miałem 40pkt z testu umiejętności
28 cze 2011, 06:55
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Dziś piękny sen miałem śniło mi się że były wyniki i miałem 203 miejsce na liście śzkoda że to tylko sen, a najgorsze jest to że mi się zawsze śni na odwrót
28 cze 2011, 06:57
uran
Dziś piękny sen miałem śniło mi się że były wyniki i miałem 203 miejsce na liście śzkoda że to tylko sen, a najgorsze jest to że mi się zawsze śni na odwrót
No trudno... najwyżej będziesz miał 302
28 cze 2011, 07:12
grrreta
uran
No trudno... najwyżej będziesz miał 302
W ten sposób o tym nie myślałem dobre poprawiłaś mi humor z rana,
28 cze 2011, 08:02
marekffo
No cóż test wiedzy poszedł mi rewelacyjnie. Czytając myślę, że utopiłem max. 5 pytań ale niestety z testu umiejętności będę miał max 10 pkt więc i tak do tyłu. Zrobiłem 5 tabelek (nie w kolejności zadań czyli np. 1,2,5,6,7) a wstawiłem je w stresie po kolei (w miejsca 1,2,3,4,5....). Do zobaczenia za rok <_<
Nie kumam o co chodzi z tym "zaznaczaniem tabelek"
Ostatnio edytowano 28 cze 2011, 09:02 przez Marek123, łącznie edytowano 1 raz
28 cze 2011, 08:55
marekamok
Jarzyna
dlaczego zarządzanie strategiczne ma być bardziej długofalowe niż systemowe?
Czyli jest jakieś systemowe - tylko teraz jak porównać jego długofalowość ze strategicznym...
28 cze 2011, 10:29
uran
marekffo
Nie przekreślaj się jeżeli zrobiłeś dobrze słówka i obrazki to nie będzie źle ja w zeszłym roku tabelek nie tknąłem a miałem 40pkt z testu umiejętności
Dzięki uran wraca mi wiara w dobry wynik
28 cze 2011, 15:07
ak123
Faktycznie może być najdłuższe strategiczne
Pod tym adresem jest plik w którym zawarta jest m.in analiza różnic pomiędzy zarządzaniem systemowym a strategicznym. Poniżej fragmenty, jednak powiem szczerze, także po przeczytaniu tego nie jestem pewien jaka powinna być odpowiedź. Choć bardziej składam się do strategicznego.
http://www.soul.pl/e4u.php/1,ModPulls/D ... 5/83/13498 Istota zarządzania strategicznego są przyczyny. Znajdziemy sposób ich rozwiązania. Zarządzanie strategiczne to nauka o przyczynach powodujących zagrożenie, przetrwanie i rozwój. Mamy dwa rodzaje zarządzania: • strategicze (tworzenie celów strategicznych) • systemowe.
Zarządzanie strategiczne dotyczy celów kluczowych, najważniejszych i najistotniejszych. Zarządzanie strategiczne – to zarządzanie kluczowymi, najważniejszymi celami. Zarządzanie systemowe (powstałe wcześniej niż strategiczne) – podejście systemowe. Rodzaje podejść zarządzania systemowego: - podejście systemowe - podejście sytuacyjne (kreatywne, twórcze).
Nie ma zarządzania strategicznego bez zarządzania systemowego.
Systemowy jest układem wewnętrznym a natomiast strategiczny jest układem zewnętrzym.
Zarzadzanie strategiczne to ustalenie decyzji strategicznej, których źródłem jest rozwiązywanie problemów o charakterze strategicznym. Jeżeli przyczynami problemów ogranizacyjnych są przyczyny zewnętrzne to jest to zarzadzanie strategiczne. Zarzadzanie systemowe – to ustalenie decyzji systemowych, których źródłem jest rozwiązanie problemów o charakterze systemowym. Jeżeli przyczynami problemów organizacyjnych są przyczyny wewnętrzne to jest to zarządzanie systemowe.
28 cze 2011, 16:36
Ja zaznaczyłem strategiczne, wydało mi się to oczywiste od razu ale teraz jak tyle osób ma wątpliwości to już nie jestem taki pewny... Nie rozumiem dlaczego KSAP nie może od razu wrzucić pytań z odpowiedziami na stronę.
28 cze 2011, 16:55
wnui
Ja zaznaczyłem strategiczne, wydało mi się to oczywiste od razu
Oczywiście że oczywiste. Strategiczne to właściwa odpowiedź, "systemowe" to zmyłka.
28 cze 2011, 20:04
Ech, jak to się na spokojnie czyta, jak już się udało rok temu Rada praktyczna, jak będziecie szukać swojego nazwiska w pliku pdf, który (kiedyś w końcu...) zamieści KSAP: w ubiegłym roku nie działało wyszukiwanie w pliku. Sporo osób, tak jak ja, przeżyło załamkę, gdy wstukali swoje nazwisko i po chwili zobaczyli komunikat, że "nie znaleziono"...
28 cze 2011, 20:31
Jedno pytanko:
Czy komentarze zdających (po raz któryśtam), że test umiejętności był praktycznie identyczny z tym z zeszłego roku (z wyjątkiem tabel) dotarł wyłącznie do moich uszu? Czy ktoś może wypowiedzieć się na ten temat?
28 cze 2011, 20:47
Pewnie pytanie już padło wcześniej, ale jakoś nie mogę się przekopać-ilu było w tym roku absolwentów KSAP-u?
28 cze 2011, 20:52
marekamok
Pewnie pytanie już padło wcześniej, ale jakoś nie mogę się przekopać-ilu było w tym roku absolwentów KSAP-u?