Teraz jest 11 wrz 2025, 20:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
marekffo                    

No cóż test wiedzy poszedł mi rewelacyjnie. Czytając myślę, że utopiłem max. 5 pytań ale niestety z testu umiejętności będę miał max 10 pkt więc i tak do tyłu. Zrobiłem 5 tabelek (nie w kolejności zadań czyli np. 1,2,5,6,7) a wstawiłem je w stresie po kolei (w miejsca 1,2,3,4,5....). Do zobaczenia za rok  <_<

Nie przekreślaj się jeżeli zrobiłeś dobrze słówka i obrazki to nie będzie źle ja w zeszłym roku tabelek nie tknąłem a miałem 40pkt z testu umiejętności

28 cze 2011, 06:55
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        65
Dziś piękny sen miałem śniło mi się że były wyniki i miałem 203 miejsce na liście śzkoda że to tylko sen, a najgorsze jest to że mi się zawsze śni na odwrót :(

28 cze 2011, 06:57
Amator

REJESTRACJA28 kwi 2011, 14:38

POSTY        14
uran                    

Dziś piękny sen miałem śniło mi się że były wyniki i miałem 203 miejsce na liście śzkoda że to tylko sen, a najgorsze jest to że mi się zawsze śni na odwrót :(

No trudno... najwyżej będziesz miał 302 ;)

28 cze 2011, 07:12
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        65
grrreta                    

uran                    

No trudno... najwyżej będziesz miał 302 ;)

W ten sposób o tym nie myślałem  :)  dobre poprawiłaś mi humor z rana,

28 cze 2011, 08:02
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:18

POSTY        4
marekffo                    

No cóż test wiedzy poszedł mi rewelacyjnie. Czytając myślę, że utopiłem max. 5 pytań ale niestety z testu umiejętności będę miał max 10 pkt więc i tak do tyłu. Zrobiłem 5 tabelek (nie w kolejności zadań czyli np. 1,2,5,6,7) a wstawiłem je w stresie po kolei (w miejsca 1,2,3,4,5....). Do zobaczenia za rok  <_<

Nie kumam o co chodzi z tym "zaznaczaniem tabelek"

Ostatnio edytowano 28 cze 2011, 09:02 przez Marek123, łącznie edytowano 1 raz

28 cze 2011, 08:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 cze 2011, 15:15

POSTY        3
marekamok                    

Jarzyna                    

dlaczego zarządzanie strategiczne ma być bardziej długofalowe niż systemowe?

No jak Wujek Gugel milczy, nic nie milczy...

http://www.zatorski-consulting.com/down ... temowe.pdf

Czyli jest jakieś systemowe - tylko teraz jak porównać jego długofalowość ze strategicznym...  ;)

28 cze 2011, 10:29
Amator

REJESTRACJA14 cze 2011, 23:45

POSTY        14
uran                    

marekffo                    

Nie przekreślaj się jeżeli zrobiłeś dobrze słówka i obrazki to nie będzie źle ja w zeszłym roku tabelek nie tknąłem a miałem 40pkt z testu umiejętności

Dzięki uran wraca mi wiara w dobry wynik

28 cze 2011, 15:07
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
ak123                    

Faktycznie może być najdłuższe strategiczne

Pod tym adresem jest plik w którym zawarta jest m.in analiza różnic pomiędzy zarządzaniem systemowym a strategicznym. Poniżej fragmenty, jednak powiem szczerze, także po przeczytaniu tego nie jestem pewien jaka powinna być odpowiedź. Choć bardziej składam się do strategicznego.

http://www.soul.pl/e4u.php/1,ModPulls/D ... 5/83/13498
Istota zarządzania strategicznego są przyczyny. Znajdziemy sposób ich rozwiązania. Zarządzanie strategiczne to nauka o przyczynach powodujących zagrożenie, przetrwanie i rozwój.
Mamy dwa rodzaje zarządzania:
•        strategicze (tworzenie celów strategicznych)
•        systemowe.

Zarządzanie strategiczne dotyczy celów kluczowych, najważniejszych i najistotniejszych. Zarządzanie strategiczne – to zarządzanie kluczowymi, najważniejszymi celami.
Zarządzanie systemowe (powstałe wcześniej niż strategiczne) – podejście systemowe.
Rodzaje podejść zarządzania systemowego:
-        podejście systemowe
-        podejście sytuacyjne (kreatywne, twórcze).

Nie ma zarządzania strategicznego bez zarządzania systemowego.

Systemowy jest układem wewnętrznym a natomiast strategiczny jest układem zewnętrzym.

Zarzadzanie strategiczne to ustalenie decyzji strategicznej, których źródłem jest rozwiązywanie problemów o charakterze strategicznym. Jeżeli przyczynami  problemów ogranizacyjnych są przyczyny zewnętrzne to jest to zarzadzanie strategiczne.
Zarzadzanie systemowe – to ustalenie decyzji systemowych, których źródłem jest rozwiązanie problemów o charakterze systemowym. Jeżeli przyczynami problemów organizacyjnych są przyczyny wewnętrzne to jest to zarządzanie systemowe.

28 cze 2011, 16:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2010, 22:09

POSTY        55
Ja zaznaczyłem strategiczne, wydało mi się to oczywiste od razu ale teraz jak tyle osób ma wątpliwości to już nie jestem taki pewny...
Nie rozumiem dlaczego KSAP nie może od razu wrzucić pytań z odpowiedziami na stronę.

28 cze 2011, 16:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2010, 10:55

POSTY        58
wnui                    

Ja zaznaczyłem strategiczne, wydało mi się to oczywiste od razu

Oczywiście że oczywiste. Strategiczne to właściwa odpowiedź, "systemowe" to zmyłka.

28 cze 2011, 20:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2010, 19:10

POSTY        18
Ech, jak to się na spokojnie czyta, jak już się udało rok temu :)
Rada praktyczna, jak będziecie szukać swojego nazwiska w pliku pdf, który (kiedyś w końcu...) zamieści KSAP: w ubiegłym roku nie działało wyszukiwanie w pliku. Sporo osób, tak jak ja, przeżyło załamkę, gdy wstukali swoje nazwisko i po chwili zobaczyli komunikat, że "nie znaleziono"...

28 cze 2011, 20:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 kwi 2011, 11:05

POSTY        11
Jedno pytanko:

Czy komentarze zdających (po raz któryśtam), że test umiejętności był praktycznie identyczny z tym z zeszłego roku (z wyjątkiem tabel) dotarł wyłącznie do moich uszu? Czy ktoś może wypowiedzieć się na ten temat?

28 cze 2011, 20:47
Nowicjusz

REJESTRACJA19 cze 2011, 19:22

POSTY        2
Pewnie pytanie już padło wcześniej, ale jakoś nie mogę się przekopać-ilu było w tym roku absolwentów KSAP-u?

28 cze 2011, 20:52
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
marekamok                    

Pewnie pytanie już padło wcześniej, ale jakoś nie mogę się przekopać-ilu było w tym roku absolwentów KSAP-u?

Przeszło 60.

28 cze 2011, 20:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337 ... 840  Następna strona