Teraz jest 10 wrz 2025, 13:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA05 lip 2010, 19:11

POSTY        24
Post Re: Gimnastyka umysłu
zlzn                    

Anna5                    

Nie wiecie może, czy wypełnienie arkuszy odp. piórem z niebieskim atramentem jest jakims znakiem dla KSAP?

W świetle tego, że niebieski był niedopuszczalny, to zapewne znakiem do wykluczenia pracy...

Obok mnie siedział chłopak bardzo pewny siebie i wypełniał arkusze niebieskim piórem, człowiek z obsługi podszedł tylko do niego i kazał zaznaczyć, którą wersje testu ma

27 cze 2011, 14:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2010, 10:55

POSTY        58
Było pytanie o funkcje zarządzania, ja zaznaczyłem:
- przewidywanie, organizowanie, rozkazywanie, koordynacja i kontrola

27 cze 2011, 15:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2010, 22:09

POSTY        55
zlzn                    

Też to zaznaczyłem tylko to slowo "rozkazywanie" mi nie pasowało, chyba powinno być "decydowanie" ale może się mylę.

27 cze 2011, 17:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 kwi 2011, 15:42

POSTY        32
W sprawie tych wiz, bo według mnie to nie Ukraina tylko Austria. Wyjeżdżając na Ukrainę dostajemy dokument pozwalający przebywać (migracyjny) na jej terenie przez 90 dni maksymalnie- ja uważam że to na coś jak wiza, a do Austrii jako kraju UE i Schengen jedziemy na dowód osobisty, nawet nie potrzebny jest paszport.

27 cze 2011, 17:53
Znawca

REJESTRACJA18 maja 2009, 16:42

POSTY        206
wiktoria2302                    

W sprawie tych wiz, bo według mnie to nie Ukraina tylko Austria. Wyjeżdżając na Ukrainę dostajemy dokument pozwalający przebywać (migracyjny) na jej terenie przez 90 dni maksymalnie- ja uważam że to na coś jak wiza, a do Austrii jako kraju UE i Schengen jedziemy na dowód osobisty, nawet nie potrzebny jest paszport.

Tylko że w pytaniu nie było Austrii. Była AUSTRALIA. Przynajmniej w moim teście  :wacko:

A co do Ukrainy: Obywatele Polski i UE, Szwajcarii, USA, Japonii wjezdzaja na Ukraine bez wiz, na podstawie paszportu - do 90 dni w ciągu 6 miesięcy!
http://wiza.ukraina-info.com/

Ostatnio edytowano 27 cze 2011, 18:01 przez karniak, łącznie edytowano 1 raz

27 cze 2011, 17:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2010, 22:09

POSTY        55
karniak                    

wiktoria2302                    

Tylko że w pytaniu nie było Austrii. Była AUSTRALIA. Przynajmniej w moim teście  :wacko:

W teście na bank była AUSTRALIA ale moim zdaniem prawidłową odpowiedzią była UKRAINA. Reszta czyli Australia, Rosja i Białoruś odpada zdecydowanie a na Ukrainę jeździ mnóstwo Polaków chociażby po benzynę.

27 cze 2011, 18:00
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        58
wnui                    

zlzn                    

Też to zaznaczyłem tylko to slowo "rozkazywanie" mi nie pasowało, chyba powinno być "decydowanie" ale może się mylę.

Prawda? Też mi trochę wyglądało na podpuchę, takie kawa-na-ławę, mało "politycznie poprawne" ;)
Ale jest OK, to stara dobra szkoła Fayola

27 cze 2011, 18:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 kwi 2011, 15:42

POSTY        32
W sprawie korzyści majątkowych posłów to jest ustawa o wykonywaniu mandatu posła i senatora i tam w art. 35, gdzie jest napisane, że taki rejestr prowadzi w Sejmie Marszałek Sejmu, a w Senacie Marszałek Senatu, więc nie jak tu ktoś zapisał komisja wyborcza. Może tu też coś źle zapamiętałam?

Ostatnio edytowano 27 cze 2011, 18:19 przez wiktoria2302, łącznie edytowano 1 raz

27 cze 2011, 18:07
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
miasto na prawach powiatu:
- Warszawa
- miasto, wykonujące zadania powiatu.

ktos może zapamietal bardziej dokladnie?

raczej odp prawidłowa to Warszawa  :zly1:

Ostatnio edytowano 27 cze 2011, 18:19 przez Fiona42, łącznie edytowano 1 raz

27 cze 2011, 18:13
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        58
Fiona42                    

miasto na prawach powiatu:
- Warszawa
- miasto, wykonujące zadania powiatu.

ktos może zapamietal bardziej dokladnie?

chyba jeszcze:
- powiat wykonujący zadania gminy
- związek gmin wykonujący zadania powiatu

A z tym rejestrem korzyści to niezła zwiecha ... Ja też poszedłem w PKW   :wacko:

27 cze 2011, 18:16
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
Rozdział 2
Skarga

Art. 50. § 1. Uprawnionym do wniesienia skargi jest każdy, kto ma w tym interes prawny, prokurator, Rzecznik Praw Obywatelskich oraz organizacja społeczna w zakresie jej statutowej działalności, w sprawach dotyczących interesów prawnych innych osób, jeżeli brała udział w postępowaniu administracyjnym.
§ 2. Uprawnionym do wniesienia skargi jest również inny podmiot, któremu ustawy przyznają prawo do wniesienia skargi.

27 cze 2011, 19:28
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        58
Fiona42                    

Rozdział 2
Skarga

Art. 50. § 1. Uprawnionym do wniesienia skargi jest każdy, kto ma w tym interes prawny, prokurator, Rzecznik Praw Obywatelskich oraz organizacja społeczna w zakresie jej statutowej działalności, w sprawach dotyczących interesów prawnych innych osób, jeżeli brała udział w postępowaniu administracyjnym.
§ 2. Uprawnionym do wniesienia skargi jest również inny podmiot, któremu ustawy przyznają prawo do wniesienia skargi.

Czyli jaka była właściwa odpowiedź?
- organizacja społeczna w sprawach dotyczących jej członków (jakoś tak to było sformułowane, z pominięciem warunku "brania udziału w post. adm.")?

27 cze 2011, 19:45
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
prawidłowa odpowiedź to chyba była, że prokurator może. Bo organizacja społeczna - tak jak to było opisane w tym pytaniu - to nie spełniała wymagań do złożenia skargi.

27 cze 2011, 19:53
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        58
Ale pytanie było chyba (głowy nie dam) kto NIE może złożyć skargi ... bo RPO też był w odpowiedziach

27 cze 2011, 19:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 793  Następna strona