Nie wiecie może, czy wypełnienie arkuszy odp. piórem z niebieskim atramentem jest jakims znakiem dla KSAP?
W świetle tego, że niebieski był niedopuszczalny, to zapewne znakiem do wykluczenia pracy...
Obok mnie siedział chłopak bardzo pewny siebie i wypełniał arkusze niebieskim piórem, człowiek z obsługi podszedł tylko do niego i kazał zaznaczyć, którą wersje testu ma
27 cze 2011, 14:39
Re: Gimnastyka umysłu
Było pytanie o funkcje zarządzania, ja zaznaczyłem: - przewidywanie, organizowanie, rozkazywanie, koordynacja i kontrola
27 cze 2011, 15:36
zlzn
Było pytanie o funkcje zarządzania, ja zaznaczyłem: - przewidywanie, organizowanie, rozkazywanie, koordynacja i kontrola
Też to zaznaczyłem tylko to slowo "rozkazywanie" mi nie pasowało, chyba powinno być "decydowanie" ale może się mylę.
27 cze 2011, 17:50
W sprawie tych wiz, bo według mnie to nie Ukraina tylko Austria. Wyjeżdżając na Ukrainę dostajemy dokument pozwalający przebywać (migracyjny) na jej terenie przez 90 dni maksymalnie- ja uważam że to na coś jak wiza, a do Austrii jako kraju UE i Schengen jedziemy na dowód osobisty, nawet nie potrzebny jest paszport.
27 cze 2011, 17:53
wiktoria2302
W sprawie tych wiz, bo według mnie to nie Ukraina tylko Austria. Wyjeżdżając na Ukrainę dostajemy dokument pozwalający przebywać (migracyjny) na jej terenie przez 90 dni maksymalnie- ja uważam że to na coś jak wiza, a do Austrii jako kraju UE i Schengen jedziemy na dowód osobisty, nawet nie potrzebny jest paszport.
Tylko że w pytaniu nie było Austrii. Była AUSTRALIA. Przynajmniej w moim teście
A co do Ukrainy: Obywatele Polski i UE, Szwajcarii, USA, Japonii wjezdzaja na Ukraine bez wiz, na podstawie paszportu - do 90 dni w ciągu 6 miesięcy! http://wiza.ukraina-info.com/
Ostatnio edytowano 27 cze 2011, 18:01 przez karniak, łącznie edytowano 1 raz
27 cze 2011, 17:56
karniak
wiktoria2302
Tylko że w pytaniu nie było Austrii. Była AUSTRALIA. Przynajmniej w moim teście :wacko:
W teście na bank była AUSTRALIA ale moim zdaniem prawidłową odpowiedzią była UKRAINA. Reszta czyli Australia, Rosja i Białoruś odpada zdecydowanie a na Ukrainę jeździ mnóstwo Polaków chociażby po benzynę.
27 cze 2011, 18:00
wnui
zlzn
Też to zaznaczyłem tylko to slowo "rozkazywanie" mi nie pasowało, chyba powinno być "decydowanie" ale może się mylę.
Prawda? Też mi trochę wyglądało na podpuchę, takie kawa-na-ławę, mało "politycznie poprawne" Ale jest OK, to stara dobra szkoła Fayola
27 cze 2011, 18:04
W sprawie korzyści majątkowych posłów to jest ustawa o wykonywaniu mandatu posła i senatora i tam w art. 35, gdzie jest napisane, że taki rejestr prowadzi w Sejmie Marszałek Sejmu, a w Senacie Marszałek Senatu, więc nie jak tu ktoś zapisał komisja wyborcza. Może tu też coś źle zapamiętałam?
Ostatnio edytowano 27 cze 2011, 18:19 przez wiktoria2302, łącznie edytowano 1 raz
27 cze 2011, 18:07
miasto na prawach powiatu: - Warszawa - miasto, wykonujące zadania powiatu.
ktos może zapamietal bardziej dokladnie?
raczej odp prawidłowa to Warszawa
Ostatnio edytowano 27 cze 2011, 18:19 przez Fiona42, łącznie edytowano 1 raz
27 cze 2011, 18:13
Fiona42
miasto na prawach powiatu: - Warszawa - miasto, wykonujące zadania powiatu.
ktos może zapamietal bardziej dokladnie?
chyba jeszcze: - powiat wykonujący zadania gminy - związek gmin wykonujący zadania powiatu
A z tym rejestrem korzyści to niezła zwiecha ... Ja też poszedłem w PKW
27 cze 2011, 18:16
Rozdział 2 Skarga
Art. 50. § 1. Uprawnionym do wniesienia skargi jest każdy, kto ma w tym interes prawny, prokurator, Rzecznik Praw Obywatelskich oraz organizacja społeczna w zakresie jej statutowej działalności, w sprawach dotyczących interesów prawnych innych osób, jeżeli brała udział w postępowaniu administracyjnym. § 2. Uprawnionym do wniesienia skargi jest również inny podmiot, któremu ustawy przyznają prawo do wniesienia skargi.
27 cze 2011, 19:28
Fiona42
Rozdział 2 Skarga
Art. 50. § 1. Uprawnionym do wniesienia skargi jest każdy, kto ma w tym interes prawny, prokurator, Rzecznik Praw Obywatelskich oraz organizacja społeczna w zakresie jej statutowej działalności, w sprawach dotyczących interesów prawnych innych osób, jeżeli brała udział w postępowaniu administracyjnym. § 2. Uprawnionym do wniesienia skargi jest również inny podmiot, któremu ustawy przyznają prawo do wniesienia skargi.
Czyli jaka była właściwa odpowiedź? - organizacja społeczna w sprawach dotyczących jej członków (jakoś tak to było sformułowane, z pominięciem warunku "brania udziału w post. adm.")?
27 cze 2011, 19:45
prawidłowa odpowiedź to chyba była, że prokurator może. Bo organizacja społeczna - tak jak to było opisane w tym pytaniu - to nie spełniała wymagań do złożenia skargi.
27 cze 2011, 19:53
Ale pytanie było chyba (głowy nie dam) kto NIE może złożyć skargi ... bo RPO też był w odpowiedziach