Teraz jest 12 wrz 2025, 03:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2011, 17:09

POSTY        30
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
[/quote]
a ile wynosiła inflacja w zeszłym roku?[/quote]
2010 - 2,60%, a na 2011 "zaplanowali" 2,30%

Napiszcie chociaż jakim alfabetem posługiwać się w czasie rozwiązywania zadańliterowych?
Czy dostaniemy obligatoryjny wzór - jak w niektórych książkach, czy też wolna amerykanka?
Uważam, że może to mieć znaczenie przy ustalaniu kolejności liter.
Jak to z tym jest?
a, (ą), b, c, (ć)... k, l, (ł), m... p, (q), r, s, t, u, (v), w, (x), y, z...

23 cze 2011, 13:22
Znawca

REJESTRACJA18 maja 2009, 16:42

POSTY        206
Napiszcie chociaż jakim alfabetem posługiwać się w czasie rozwiązywania zadańliterowych?
Czy dostaniemy obligatoryjny wzór - jak w niektórych książkach, czy też wolna amerykanka?
Jak to z tym jest?
a, (ą), b, c, (ć)... k, l, (ł), m... p, (q), r, s, t, u, (v), w, (x), y, z...[/quote]

Składającym się z 26 liter, bez polskich znaków, za to z Q

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

chyba że autor zadania poda inaczej :)

23 cze 2011, 13:52
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Platamon                    

a ile wynosiła inflacja w zeszłym roku?[/quote]
2010 - 2,60%, a na 2011 "zaplanowali" 2,30%

Napiszcie chociaż jakim alfabetem posługiwać się w czasie rozwiązywania zadań literowych?
Jak to z tym jest?
a, (ą), b, c, (ć)... k, l, (ł), m... p, (q), r, s, t, u, (v), w, (x), y, z...[/quote]
Jeżeli zadanie będzie polegało na "liczeniu liter", to na 99 % nie stosujesz liter polskich. Raz tylko dostałem test, gdzie było inaczej. Rzecz jasna w zadaniach "literowo-słownych" zasada ta nie działa. Tam chodzi o znaczenie liter jako słowa, a nie o ich miejsce w alfabecie.
A teraz to idź najlepiej na spacer, a jutro do kina.
Do zobaczenia w sobotę  :blush:

23 cze 2011, 13:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2010, 14:31

POSTY        47
z tymi literami to faktycznie jest pokręcone....
mnie już też powoli dopada stres i nie wiem czego mam się już uczyć, a to już za dwa dni albo na szczęście za dwa dni... i egzekucja!!!!
zdaję pierwszy raz i mam wielkiego doła- masakra!!!!! :mur:

23 cze 2011, 15:02
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
mojaro                    

z tymi literami to faktycznie jest pokręcone....
mnie już też powoli dopada stres i nie wiem czego mam się już uczyć, a to już za dwa dni albo na szczęście za dwa dni... i egzekucja!!!!
zdaję pierwszy raz i mam wielkiego doła- masakra!!!!! :mur:

Za drugim razem będzie już luzik.
Czego (drugiego razu, rzecz jasna) Ci nie życzę. :D

23 cze 2011, 16:43
Amator

REJESTRACJA01 cze 2011, 12:53

POSTY        12
hmm tak. ja też pierwszy raz a że do kujonów nie należę, dopiero teraz ogarnęłam kiedy należało się zacząć uczyć i jak i czego... no cóż, albo dopisze szczęścia łut (choć nie sądzę widząc, jak przygotowani są inni - aktywni forumowicze!!!) albo będzie nauczka na przyszły rok ;)

23 cze 2011, 16:55
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Amelka, doświadczenie to połowa sukcesu!
Plus te 20-30% wiedzy i już jest cały sukces.   pije-===[

23 cze 2011, 17:10
Amator

POSTY        12
ach to piwko... dopiero za 2 doby :P

23 cze 2011, 17:11
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
hej- czy ktoś wie kiedy bedzie mianowanie- muszę zarezerwować urlop na ten dzień ;-)

23 cze 2011, 17:23
Znawca

REJESTRACJA15 wrz 2010, 14:46

POSTY        141
Podchodzę pierwszy raz i nie znam nikogo aby się podpytać? Czy na teście umiejętności są jakieś dodatkowe kartki aby można było robić obliczenia na brudno? czy wszystko w pamięci?

23 cze 2011, 17:59
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
ang72                    

Podchodzę pierwszy raz i nie znam nikogo aby się podpytać? Czy na teście umiejętności są jakieś dodatkowe kartki aby można było robić obliczenia na brudno? czy wszystko w pamięci?

Jak wynikało z opowieści forumowiczów, którzy już zdawali , to jest dodatkowa czysta kartka którą później trzeba oddać razem z testem.

23 cze 2011, 18:04
Amator

POSTY        12
Zed77 >> that's the spirtit! :D

To fajnie że jest brudnopis, choć jedna kartka to wydaje mi się mało :) a czy można mazać po arkuszu z pytaniami? Bo jak rozumiem na odpowiedzi jest osobny formularz (?)

I jeszcze jedno pytanie: czy oprócz tabelek, anagramów i klas, które wypłynęły ostatnio w równoległym wątku "gimnastyka umysłu", w tych testach występują też inne typy zadań? Np. kwadraty z liczbami czy ciągi liczb albo zadania na inteligencję wizualną, czyli przekształcenia figur, uzupełnianie brakującą figurą itp.?

23 cze 2011, 18:32
Znawca

REJESTRACJA15 wrz 2010, 14:46

POSTY        141
badman                    

Jak wynikało z opowieści forumowiczów, którzy już zdawali , to jest dodatkowa czysta kartka którą później trzeba oddać razem z testem.

dzięki

23 cze 2011, 18:43
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Amelka                    

To fajnie że jest brudnopis, choć jedna kartka to wydaje mi się mało :) a czy można mazać po arkuszu z pytaniami? Bo jak rozumiem na odpowiedzi jest osobny formularz (?)

Na egzaminie będzie jeden arkusz z pytaniami (zadaniami) i drugi oddzielny arkusz odpowiedzi!
Na żadnym z arkuszy nie wolno nic pisać, zaznaczać - żadnych znaczków!
Wszystko trzeba wpisywać do arkusza odpowiedzi.
Stąd przestroga: odpowiadać na teście wiedzy kolejno. Bo opuszczając niektóre odpowiedzi "na później" może się zdarzyć,  że przy odpowiedzi [100] zabraknie Wam kratki, bo już wszystkie będą zajęte.
Innymi słowy: można przeskoczyć jedną kratkę i wtedy prawidłowa odpowiedź na pytanie nr 36 będzie umieszczona w kratce 35 albo 37. Takie przypadki zdarzały się niektórym...

Amelka                    

I jeszcze jedno pytanie: czy oprócz tabelek, anagramów i klas, które wypłynęły ostatnio w równoległym wątku "gimnastyka umysłu", w tych testach występują też inne typy zadań? Np. kwadraty z liczbami czy ciągi liczb albo zadania na inteligencję wizualną, czyli przekształcenia figur, uzupełnianie brakującą figurą itp.?

To będzie jeden arkusz testowy złożony chyba z 2 kartek (4 stron) w którym będą (mogą być):
tabelki, anagramy, klasy, kwadraty z liczbami czy ciągi liczb, zadania na inteligencję wizualną, czyli przekształcenia figur, uzupełnianie brakujących figur, etc... :D

23 cze 2011, 19:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 840  Następna strona