Teraz jest 12 wrz 2025, 09:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
alesandra4                    

...prawa budowlanego, prawa spółdzielczego...
bez komentarza
brak tylko prawa łaski, prawa i lewa, tudzież prawa Archimedesa :za2:

No nie wiem, nie wiem :D
Na  podstawie jakiego aktu prawnego wydaje się decyzję o rozbiórce budynku postawionego bez zezwolenia
a) kodeksu postępowania administracyjnego
b) kodeksu wykroczeń
c) ustawy o egzekucji w administracji
d) ustawy prawo budowlane

Ale może nasze forum wystarczy...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

12 cze 2011, 21:34
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Nie strasz, nie strasz boje--==
Wiemy, jak jest, a nie jest łatwo :mur:
Katalog wiadomości do przyswojenia bynajmniej nie jest zamknięty. I tak naprawdę pytania mogą być o wszystko, ba, i da się je gdzieś tam wcisnąć w zakres obowiązujący :czytaj:

12 cze 2011, 21:53
Zaawansowany

REJESTRACJA25 mar 2011, 13:42

POSTY        57
a tak z ciekawości zapytam...z Lublina ktoś się wybiera, czy będę sama? :D

13 cze 2011, 06:50
Amator

REJESTRACJA15 cze 2009, 05:59

POSTY        28
Z Lublina to nie wiem, ale z Chełma 3 sztuki. Pozdrawiam :D

13 cze 2011, 09:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 lut 2011, 04:50

POSTY        9
Ważna jest wiedza to 50%, ale nastawienie pozytywne, że jest dla mnie tam miejsce od 1 do 40... to następne 50%. Życzę tego wszystkim Forumowiczom jesteście fajna wiara i myślę że Wam i mi się poszczęści :)

13 cze 2011, 14:34
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
alesandra4                    

Nie strasz, nie strasz boje--==
Wiemy, jak jest, a nie jest łatwo :mur:
Katalog wiadomości do przyswojenia bynajmniej nie jest zamknięty. I tak naprawdę pytania mogą być o wszystko, ba, i da się je gdzieś tam wcisnąć w zakres obowiązujący :czytaj:

Gdzież tam śmiałbym  straszyć  :blush:
Co do tych "praw", to prawa budowlanego i prawa spółdzielczego z pewnością nie będzie na egzaminie, a że są w książce, to nie obniża jej wartości. Ma 690 stron, więc mogę się domyślać, że stanowią znikomy procent całości.
Nie zależy mi na jej reklamowaniu (nie mam z tego żadnych profitów), a zamieściłem informację o niej  jedynie w celu ew. pomocy.

Widzę po postach (dostaję też PW w tym zakresie), że jesteście zestresowani i już mocno zmęczeni tą nauką.

Dwa lata temu też mi głowa puchła od tego zakresu wiedzy i pękała od tej ilości informacji. Chciałem wiedzieć "wszystko" w zakresie egzaminu. Ale i tak wiele z tych informacji okazało się zbędne. Np. kułem na pamięć terminy z "zamówień publicznych", a na egzaminie był z tego tylko jeden punkt. Więc nie warto było tracić tyle czasu.
Niby im więcej się wie, tym z większe szanse trafić z odpowiedzią, ale i tak wszystkiego nikt się nie nauczy tak, aby na każde pytania odpowiedzieć. Zresztą i nie trzeba - wystarczy na 60%. Trzeba przestudiować testy z lat poprzednich i wydedukować sobie ile jest pytań z jakiego zakresu i ile czasu warto na co poświęcić.

Wiedzę zawsze można sobie w jakimś stopniu przyswoić, ale ważne aby poćwiczyć sobie testy psychologiczne, których tutaj na forum jest mnóstwo.
Jak ktoś jest już przemęczony, to niech zrobi sobie jeden dzień wolny. A później powtórzy to czego dotąd się uczył. Ja ucząc się robiłem sobie jednocześnie notatki z najistotniejszych pojęć, definicji, liczb. Zrobiłem sobie takie "ściągi", które powtarzałem sobie ostatnie 2-3 dni przed egzaminem. A nawet jeszcze w pociągu Gdańsk-Warszawa.
Jeśli nawet komuś nie uda się w tym roku "załapać na limit", to ta nauka zaprocentuje za rok... :)

Można sobie zrobić "wstępny egzamin" z tych starych testów wiedzy. Ja tak zrobiłem. Wydrukowałem testy (po usunięciu pogrubienia poprawnych odpowiedzi) i to była tak przymiarka do tego właściwego testu. Test na egzaminie rozwiązywałem pytani po pytanie, nie zostawiając żadnego na później. Wydaję się, że to aż 90 minut, a to tylko 90. Co 10 pytań sprawdzałem czas i starałem się rozłożyć go równomiernie. Na niektóre pytania odpowiadałem z marszu, nad innymi myślałem intensywnie, niektóre brałem na logikę. W niektórych przypadkach logika zdała egzamin, w innych zawiodła. Niektóre pytania wydawały się podchwytliwe, a okazały się że wcale nie były.

Na teście umiejętności też trzeba wybrać sobie jakąś strategię. Czy rozwiązywać wszystko po kolei, czy co trudniejsze zostawić, a robić najpierw to co łatwiejsze. Zależy co komu odpowiada. Zbyt dużo stracić na oś czego się nie rozwiąże nie ma sensu, bo nie zdąży się rozwiązać łatwych Ale myślę, że po otrzymaniu testu warto go najpierw obejrzeć pobieżnie całego zanim się zabierze do jego rozwiązywania. Zawsze warto upewnić dwa razy się zanim coś się zaznaczy: to co wydaję się na pierwszy rzut oka pewne na 100% może okazać się błędne.
I cały czas trzeba mieć świadomość upływającego czasu. Ale kontrolować go, a nie stresować się nim. :D

I... jeszcze liczyć na łut szczęścia     :piwo:

13 cze 2011, 17:44
Znawca

POSTY        220
Jak zawsze rozważny i trzeźworozsądkowy :D
Dzięki za wsparcie i otuchę :)

13 cze 2011, 18:32
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
alesandra4                    

Jak zawsze rozważny i trzeźworozsądkowy :D
Dzięki za wsparcie i otuchę :)

Ja tam w Ciebie wierzę, przecież wiesz :P  W tamtym roku to był absolutny przypadek, że Ci się nie udało,  a po kolejnym roku wkucia jestem przekonana, że załapiesz się na limit!!!!!!

13 cze 2011, 19:30
Znawca

POSTY        220
Hej, Adanetko :piwo:
totalne deja vu :mur:
to nie jest przyjemne :wacko:
a trzeciego razu tak czy inaczej już chyba nie będzie (chyba że zmieni się ustawa budżetowa, w co wątpię :huh: )

13 cze 2011, 19:52
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
alesandra4                    

Hej, Adanetko :piwo:
totalne deja vu :mur:
to nie jest przyjemne :wacko:
a trzeciego razu tak czy inaczej już chyba nie będzie (chyba że zmieni się ustawa budżetowa, w co wątpię :huh: )

Nie będzie, bo zdasz i to z odpowiednim miejscem, przecież tak Ci wtedy mało zabrakło, głowa do góry!!!!!
Ale fakt, że Ci tej nerwówki nie zazdroszczę.

13 cze 2011, 20:51
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
Nadir - mądre słowa.

Ale wiesz...jak tym razem nie zdam to przejadę się w końcu do Gdańska. Tfuuu będę w sierpniu więc popytam o Ciebie na Jarmarku ;)

strzel===]

P.S.
Właśnie w tamtym roku zrobiłam jeden podstawowy błąd - czytałam wszystko i dokładnie wszystko mi się mieszało.
 Właśnie w tamtym roku Nadir pisał jak się uczył i trzeba było się słuchać głupia babo  <_<  
Aleee nieeee ja wiedziałam swojeee.

Teraaa wybrałam se koniki ;)

13 cze 2011, 21:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 sty 2008, 07:51

POSTY        33
Jak myślicie (i obstawiacie), ile w tym roku trzeba będzie zdobyć punktów, żeby załapać się na limit do mianowania?!

13 cze 2011, 21:16
Znawca

POSTY        220
Ja już nic nie obstawiam - obstawiałam czarno widząc 1200 i CO?? :offtopic:

13 cze 2011, 21:19
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lis 2008, 16:22

POSTY        89

LOKALIZACJApiekiełko :)
 :stop:  1775 :stop:   :mur:  :mur: to jakaś masakra boje--==

14 cze 2011, 06:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 840  Następna strona