Teraz jest 06 wrz 2025, 12:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Post Reorganizacja
Wiecie co mnie dziwi. ? Nigdy nie lubiłem komuchów, ale takiego syfy jak jest teraz to nigdy nie było w skarbowości. Nawet czerwoni kiedyś mieli na względzie interes skarbu Państwa. Teraz jest PR we wszystkim gdzie tylko można. Ludzie starej daty (w pozytywnym sensie) odchodzą na emerytury i w lawinowym tempie będą odchodzić, z zastepstwa zero. Wizja górki to dno. Martwi mnie to, bowiem przez indolencję władzy moje dzieci będą nadmiernie opodatkowane aby ten syf utrzymać.
Maksyma: reorganizacja bezkosztowa bez względu na koszty jest realizowana na całego. Idioci górą.

18 lut 2011, 23:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2011, 19:18

POSTY        16
Post Reorganizacja

Szefostwo udaje albo nie chce widzieć problemu.
"Wicie, rozumicie, razem wspólnymi siłami damy radę, jesteście ważni, podwyżek nie będzie" - standardowe bzdury na spotkaniach motywujących.

U nas nawet nikt nie próbuje motywować... Na porządku dziennym są hasła typu "przecież nic się nie zmieniło", "nadal robicie to co wcześniej", " wydajecie trudne decyzje? Przecież to nic trudnego" itd.  Jak ktoś się poskarży to słychać "bo wam się nie chce"
Przerażające jest to, że takie opinie padają z ust szefostwa urzędów - wydawałoby się -  ludzi znających się na rzeczy. Nie narzekajmy na MIn.Fin. - oni o naszej pracy nic nie wiedzą, prawdziwi ignoranci są wśród nas...  :(

19 lut 2011, 11:17

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Post Reorganizacja
paryzanka                    

Szefostwo udaje albo nie chce widzieć problemu.
"Wicie, rozumicie, razem wspólnymi siłami damy radę, jesteście ważni, podwyżek nie będzie" - standardowe bzdury na spotkaniach motywujących.

U nas nawet nikt nie próbuje motywować... Na porządku dziennym są hasła typu "przecież nic się nie zmieniło", "nadal robicie to co wcześniej", " wydajecie trudne decyzje? Przecież to nic trudnego" itd.  Jak ktoś się poskarży to słychać "bo wam się nie chce"
Przerażające jest to, że takie opinie padają z ust szefostwa urzędów - wydawałoby się -  ludzi znających się na rzeczy. Nie narzekajmy na MIn.Fin. - oni o naszej pracy nic nie wiedzą, prawdziwi ignoranci są wśród nas...  :(

To fakt, jak uda ci się trafić na oszołoma z możliwościami decyzyjnymi (naczelnik, zastępca) to praktycznie jesteś bez szans. Współczuję, ja miałem trochę szczęścia.

19 lut 2011, 11:56
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
Post Reorganizacja
paryzanka                    

No cóż myśleliśmy że rozdanie PIS-owskie to było jedno wielkie nieporozumienie, okazało się jednak że zeszłoroczne nominacje to jeszcze większe dno (postczerwone staruchy patrzące by doczekać emerytury na ciepłych stołeczkach)...A tu niebawem idą znów wybory aż strach się bać :wacko: ...

19 lut 2011, 21:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2010, 21:57

POSTY        6
Post Reorganizacja
Intuicja podpowiada mi, że istnieje związek pomiędzi "nietrafionymi" próbami reformy skarbówki (czy wogóle administracji) a wynikami wyborów. Przypominam sobie jak PIS próbował wprowadzić swoje reformy i następnie przegrał wybory. Teraz, kiedy PO zabrało się za administrację też spada na dno w sondażach.  Czy to nie jest tak, ze rząd chce pozyskać wyborców poprzez akcje dyskredytujące urzędników, w szczególności skarbowych typu odpowiedzialność urzędnika, tolerowaniu publicznych, nieuzasadnionych ataków mediów w sprawach Kluski czy piekarza, wymyślaniu quasi komisji  "przyjazne państwo" itd. Tymczasem elektorat do którego adresowane są tego typu akcje raczej nie weźmie udziału w  wyborach, natomiast urzędnicy są   elektoratem aktywnym. Taki sam skutek odnosi rząd prowadząc pokraczną reformę skarbówki. Najwyższy czas wyciągnąć z tego wnioski.

20 lut 2011, 05:05
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Reorganizacja
alex100                    

Intuicja podpowiada mi, że istnieje związek pomiędzi "nietrafionymi" próbami reformy skarbówki (czy wogóle administracji) a wynikami wyborów. Przypominam sobie jak PIS próbował wprowadzić swoje reformy i następnie przegrał wybory. Teraz, kiedy PO zabrało się za administrację też spada na dno w sondażach.  (...)
Najwyższy czas wyciągnąć z tego wnioski.

Czyżby już agitacja przedwyborcza?... ;)

20 lut 2011, 10:04
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 10:33

POSTY        169
Post Reorganizacja
Do bani ze wszystkimi politykami różnej maści. Przstańmy chodzić na wybory i wybierać między dżumą i cholerą.  :P

20 lut 2011, 11:53
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Reorganizacja
koksa3                    

Do bani ze wszystkimi politykami różnej maści. Przstańmy chodzić na wybory i wybierać między dżumą i cholerą.  :P

To kto będzie nami rządził??!! :o

20 lut 2011, 23:14
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Reorganizacja
Nadir                    

koksa3                    

W najbliższym czasie rząd po reorganizacji :)).

20 lut 2011, 23:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2011, 16:10

POSTY        28
Post Reorganizacja
Ale moje pytanie pozostało bez odpowiedzi. Czyli czy związki zawodowe skarbowców widząc ten cały syf nie powinny w jakiś sposób zareagować. Wystosowć pisma do osób odpowiedzialnych za ten bałagan w ministerstwie i choćby zainteresować prasę i inne media aby te zrobiły badanie poziomu zadowlenia pracowników po reorganizacji, a przede wszystkim można przeprowadzić sondę zadowolenia wśród Podatników. I chyba wszystko stałoby się jasne.
Tylko nie wiem czy nić nie mogą czy nie chcą poruszać śliskiego tematu.

21 lut 2011, 10:27
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Reorganizacja
omeg12                    

Ale moje pytanie pozostało bez odpowiedzi. Czyli czy związki zawodowe skarbowców widząc ten cały syf nie powinny w jakiś sposób zareagować. Wystosować pisma do osób odpowiedzialnych za ten bałagan w ministerstwie i choćby zainteresować prasę i inne media aby te zrobiły badanie poziomu zadowolenia pracowników po reorganizacji, a przede wszystkim można przeprowadzić sondę zadowolenia wśród Podatników. I chyba wszystko stałoby się jasne.
Tylko nie wiem czy nić nie mogą czy nie chcą poruszać śliskiego tematu.

Widzę, że bardzo "wybiórczo" czytasz forum. Trudno SK NSZZ zarzucić bierność w tej sprawie (patrz stanowisko do projektu...). Tak się składa, że "reorganizacja" to jedna z dziesiątek spraw jakimi zajmuje się obecnie SK.
Napisz co TY zrobiłeś/zrobiłaś w tej sprawie i jak postępują ZZ do których TY należysz? Może inni to wykorzystają i pójdą tym samym śladem.

21 lut 2011, 12:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2011, 16:10

POSTY        28
Post Reorganizacja
Widzicie nie we wszystkich urzędach są związki. W naszym grajdołku niestety nie ma, więc mamy trochę związane ręce.

21 lut 2011, 13:30
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Reorganizacja
omeg12                    

Widzicie nie we wszystkich urzędach są związki. W naszym grajdołku niestety nie ma, więc mamy trochę związane ręce.

W takim razie polecam
http://www.skarbowcy.pl/blaster/text.php

21 lut 2011, 15:00

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Reorganizacja
Nadir                    

koksa3                    

A może by tak przyjąć model belgijski?

Oto kraj, który może z powodzeniem obejść się bez rządu. No bo po co obywatelowi rząd? Jak wstaje rano do pracy - to na zaspanie premier nic mu nie pomoże. Tak samo z tramwajami w Brukseli albo pociągami za miastem: chodzą, czy premier jest, czy nie. Wszystko działa. Także policja. I sieć internetowa. Podobnie kina, bary i restauracje. I wodociągi. I szpitale. Na narty można pojechać bez posiedzenia rady ministrów. Także wziąć ślub albo się rozwieść.
Więcej pod adresem http://www.polityka.pl/swiat/komentarze ... z1EbvnxiYm

21 lut 2011, 17:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 77  Następna strona