A proszę powiedzcie czy nie lepiej by było powrócić do systemu który obowiązywał w niektórych urzędach przez kilkanaście lat i naprawdę się sprawdzał. Ciekawe czy Minister Edukacji też zrobi reorganizację i jeden nauczyciel będzie wykładał wszystkie przedmioty. Chyba jest to też dobry pomysł? A tak szczerze to wydaje mi się że osoba która zajmowała się danym podatkiem była bardziej kompetentna w danym podatku niż teraz zajmując się wszystkimi podatkami po trochu.
13 sty 2011, 14:39
Reorganizacja
u nas straszny bałagan, brak podziału zadań powoduje kłótnie między działami. Nus ma ważniejsze sprawy na głowie niż nasze przeprowadzkowo-reorganizacyjne problemy i liczy na kalkulatorze (bo komputera obsługiwać nie umie) odsetki.
13 sty 2011, 17:21
Reorganizacja
omeg12
A proszę powiedzcie czy nie lepiej by było powrócić do systemu który obowiązywał w niektórych urzędach przez kilkanaście lat i naprawdę się sprawdzał. Ciekawe czy Minister Edukacji też zrobi reorganizację i jeden nauczyciel będzie wykładał wszystkie przedmioty. Chyba jest to też dobry pomysł? A tak szczerze to wydaje mi się że osoba która zajmowała się danym podatkiem była bardziej kompetentna w danym podatku niż teraz zajmując się wszystkimi podatkami po trochu.
Tak, jest! I Minister Zdrowia, zrobi reorganizację i teraz dentysta będzie grzebał w żeńskim podwoziu a laryngolog przeszczepi palce... Skarbowcom teraz kilka dodatkowych dłoni by się przydało... ha ha ha
13 sty 2011, 18:15
Reorganizacja
ladyfox
u nas straszny bałagan, brak podziału zadań powoduje kłótnie między działami. Nus ma ważniejsze sprawy na głowie niż nasze przeprowadzkowo-reorganizacyjne problemy i liczy na kalkulatorze (bo komputera obsługiwać nie umie) odsetki.
To wyślijcie go na kurs komputerowy!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
13 sty 2011, 18:21
Reorganizacja
Przez tę reorganizację bardzo wzrosła ilość awarii. Najczęściej to są "czarne" nie działające monitory, bo ktoś zapomniał nacisnąć przełącznik na ACARze albo nie docisnął wtyczki w gniazdku zasilającym.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
13 sty 2011, 19:10
Reorganizacja
Dziś w pewnym US-ie usłyszałem w jaki sposób dzielona jest praca w komórce PP. Kierownik wszystko przydziela trzem osobom z najbliższego pokoju, bo boli go noga i nie chce mu się po całym korytarzu latać, a telefonu mu jeszcze nie podłączyli
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
13 sty 2011, 19:53
Reorganizacja
omeg12
A tak szczerze to wydaje mi się że osoba która zajmowała się danym podatkiem była bardziej kompetentna w danym podatku niż teraz zajmując się wszystkimi podatkami po trochu.
Nie wydaje Ci się, tak było, jest i będzie, bo tylko w wąskiej specjalizacji można rzeczywiście być specjalistą. Tylko kogo, oprócz nas, to interesuje?
____________________________________ Różnica między człowiekiem mądrym i głupim jest taka, że mądry wie, że nie jest mędrcem, a głupi nie wie, że jest głupcem.
14 sty 2011, 07:31
Reorganizacja
Witam. Jeszcze z zakresu kto i co? Napiszcie proszę jak u Was wygląda sprawa rozbieżności pomiędzy VAT a VIES w przypadku analizy zwrotów VAT. U nas ogólnie rozbieżności bada OB, ale stwierdzili, że jeśli rozbieżności wychodzą podczas analizy zwrotu to już ma być w PP. Jeszcze jedno pytanko gdzie u Was są akta podatników w OB czy w PP (kto się zajmuje ich wpinaniem do segregatorów?
14 sty 2011, 08:09
Reorganizacja
Jak wygląda u Was sfera finansowa via reorganizacja. Czy komuś obniżono wynagrodzenie z tego tytułu ?
14 sty 2011, 09:38
Reorganizacja
W naszym urzędzie obnizono wynagrodzenie prawie 70% zalogi. Ja rozumiem kierownikom, ale pozostałym pracownikom, to nie rozumiem NUS zastosował mnożniki jednakowe dla wszystkich różnicując w poszczególnych komórkach. Nie jest ważne wykształcenie tylko praca i bliskie otoczenie przyklaskujacych Dla przykładu: wprowadzanie deklaracji wskaźnik 1,3, tyle samo pracownik kontroli, czynności sprawdzające - 1,4 wymiar - 1,5.
14 sty 2011, 11:00
Reorganizacja
Vatwomen
W naszym urzędzie obnizono wynagrodzenie prawie 70% zalogi. Ja rozumiem kierownikom, ale pozostałym pracownikom, to nie rozumiem NUS zastosował mnożniki jednakowe dla wszystkich różnicując w poszczególnych komórkach. Nie jest ważne wykształcenie tylko praca i bliskie otoczenie przyklaskujacych Dla przykładu: wprowadzanie deklaracji wskaźnik 1,3, tyle samo pracownik kontroli, czynności sprawdzające - 1,4 wymiar - 1,5.
U nas nie obcinali ale o wskaźniku 1,3 we wprowadzaniu to mogę pomarzyć
14 sty 2011, 12:42
Reorganizacja
Vatwomen
co rozumiesz przez pojęcie obniżył wynagrodzenie? czy obciął kominy i zrównał wszystkich czy ujednolicił mnożniki wg przedstawionego przez ciebie schematu, bo to zmienia postać sprawy i nie jest tym samym, W sumie kontrola powinna mieć troche niższe mnożniki niż wymiar bo nie orzeka ;-) no ale każdy rządzi po swojemu więc trudno mówić że coś powinno być tak a tak, bo logiki w skarbowości nie ma co szukać... Tak z innej beczki to ciekawą masz koncepcje co do kierowników, zapewne każdy to wie, że to stado nierobów które nic nie robi, a przecież każdemu sprawiedliwie wg żołądka po socjalistycznemu sie należy a zarządzać się będzie wszystko samo i sprawdzać też...
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
14 sty 2011, 16:22
Reorganizacja
Nie wiem, ale ja znam kilku kierowników, których praca nie polega tylko na piciu kawy. I oprócz rozdzielania poczty, robią normalną żmudną robotę, taką jak ich podwładni.
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
14 sty 2011, 18:24
Reorganizacja
U nas nastąpił taki podział, że jedni mają mnóstwo pracy i siedzą po godzinach a inni (znajomi Naczelnika) się obijają. I to ma być ta reorganizacja? Nierówny podział zadań wg tego, kto bardziej włazi kier. po palcu?