dobrze, że ja już nie mam nic wspólnego z tym resortem. Poza płaceniem podatków.
No, no to pochwal się co porabiasz... Na forum kiedyś ostro walczyłeś, potem cisza i teraz jesteś z powrotem.
Wykorzystuję luki w prawie podatkowym. Których nauczyłem się szukać
Ale robię wszystko zgodnie z prawem. Tak samo jak Palikot
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
12 lis 2010, 16:22
Reorganizacja
kominiarz
Wykorzystuję luki w prawie podatkowym. Których nauczyłem się szukać
Ale robię wszystko zgodnie z prawem. Tak samo jak Palikot
I tak trzymać, tylko dobry przeciwnik wymusi w skarbówce dobry poziom orzecznictwa. Szkoda że nikt jeszcze nie wpadł, że wartościowych pracowników zatrzyma dobra kasa a nie chore pomysły takie jak reorganizacja - bo to śmierdzi na kilometr totalną ściemą MinFIN świadczącą tylko o braku koncepcji na przyszłość
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
12 lis 2010, 20:52
Reorganizacja
A ja myślę, że niskie płace w budżetówce to zaplanowane działanie, zgodnie zresztą z pkt 9 tajnej instrukcji zniewolenia znalezionej w szufladzie u Bieruta: "9. Doprowadzić do tego, aby pracownicy na stanowiskach państwowych (z wyjątkiem służb ścigania i pracowników przemysłu wydobywczego) otrzymywali niskie pobory."
Dzięki temu bardziej rozgarnięci odchodzą z administracji a zostają posłuszne masy
12 lis 2010, 23:38
Reorganizacja
Załącznik:
1289238874_by_leszczur_500.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
12 lis 2010, 23:46
Reorganizacja
Dzięcioł
A ja myślę, że niskie płace w budżetówce to zaplanowane działanie, zgodnie zresztą z pkt 9 tajnej instrukcji zniewolenia znalezionej w szufladzie u Bieruta: "9. Doprowadzić do tego, aby pracownicy na stanowiskach państwowych (z wyjątkiem służb ścigania i pracowników przemysłu wydobywczego) otrzymywali niskie pobory."
Dzięki temu bardziej rozgarnięci odchodzą z administracji a zostają posłuszne masy
ha, ha, ha, znakomite
13 lis 2010, 10:22
Reorganizacja
A ja myślałam że ta cała reorganizacja miała na celu zminiejszenie ilości kierowników... ale się chyba myliłam
A tu znowu będzie więcej kierowników do rozkazywania, niż pracowników do pracy.
13 lis 2010, 13:53
Reorganizacja
adaneta
U nas do PP wybierano takim kluczem: 2 z dochodowego, 4 z VATu i 1 z majątkowych.
no u mnie z majątkowych 4 osoby pewnie też będą, jak u kogoś tam, wprowadzać akty notarialne do CZM a swoją drogą, ciekawi mnie, jak to jest w innych urzędach, która komórka będzie zajmowała się wprowadzaniem danych z aktów notarialnych i deklaracji SD ? przetwarzania danych ? czynności sprawdzających ? czy orzecznictwa podatkowego ?
Ostatnio edytowano 14 lis 2010, 17:10 przez benio, łącznie edytowano 1 raz
14 lis 2010, 17:03
Reorganizacja
benio
adaneta
U nas do PP wybierano takim kluczem: 2 z dochodowego, 4 z VATu i 1 z majątkowych.
no u mnie z majątkowych 4 osoby pewnie też będą, jak u kogoś tam, wprowadzać akty notarialne do CZM a swoją drogą, ciekawi mnie, jak to jest w innych urzędach, która komórka będzie zajmowała się wprowadzaniem danych z aktów notarialnych i deklaracji SD ? przetwarzania danych ? czynności sprawdzających ? czy orzecznictwa podatkowego ?
Jak to która? Wprowadzanie danych pewnie.W niektórych średnich czy małych urzędach już teraz (czytaj od dawna) wprowadza się deklaracje spadkowe, PCC oraz... atencion atencion - decyzje z orzecznictwa i czynności sprawdzających.
14 lis 2010, 17:50
Reorganizacja
miało być dobrze ( reorganizacja = usprawnienie, racjonalizacja itp????) a wyszło jak zawsze, pociotki, dupowłazy i nieroby- awans a reszta do roboty i cicho siedzieć, może ktoś by się zainteresował kluczem ruchów kadrowych? czy MF, IS nie powinny byc zainteresowane kondycją podległych jednostek? ok, szef powinien mieć możliwość doboru i awansu swoich pracowników tylko dlaczego podstawowe kryterium to więzy krwi i mega lizusostwo, gdzie normy i zasady zarządzania, US to nie powinien być prywaty folwark a niestety jest. Coraz częściej przeglądam ogłoszenia pt. praca czy w większych us też tak jest?
14 lis 2010, 22:09
Reorganizacja
insekt
miało być dobrze ( reorganizacja = usprawnienie, racjonalizacja itp????) a wyszło jak zawsze, pociotki, dupowłazy i nieroby- awans a reszta do roboty i cicho siedzieć, może ktoś by się zainteresował kluczem ruchów kadrowych? czy MF, IS nie powinny byc zainteresowane kondycją podległych jednostek? ok, szef powinien mieć możliwość doboru i awansu swoich pracowników tylko dlaczego podstawowe kryterium to więzy krwi i mega lizusostwo, gdzie normy i zasady zarządzania, US to nie powinien być prywaty folwark a niestety jest. Coraz częściej przeglądam ogłoszenia pt. praca czy w większych us też tak jest?
I w "większych", i w "mniejszych", a także w IS, UKS i samym MF
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
14 lis 2010, 22:34
Reorganizacja
insekt
Tak. U nas w urzędzie kierownictwo jak mantrę powtarza że nic nie wie o reorganizacji. Cicho sza...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
15 lis 2010, 08:06
Reorganizacja
Co tu mówić o reorganizacji, skoro ustawa o racjonalizacji nie chroni nawet USC, a to właśnie ONI mieli być podstawą apolityczności (czytaj: dupowładztwa) administracji rządowej. Teraz pozostaje tylko zwolnić myślących i puzzle spasują i tak do następnych wyborów...
15 lis 2010, 08:35
Reorganizacja
insekt
czy MF, IS nie powinny byc zainteresowane kondycją podległych jednostek? ok, szef powinien mieć możliwość doboru i awansu swoich pracowników tylko dlaczego podstawowe kryterium to więzy krwi i mega lizusostwo, gdzie normy i zasady zarządzania, US to nie powinien być prywaty folwark a niestety jest.
MF i IS pozwalają NUS'om robić co im się podoba. Dopóki nie będzie poważnej afery (wyroków - grubszych...) będą przymykać oczy na "błędy". Cudzysłów celowy. Racjonalizacja - nie ma na celu poprawy jakości pracy administracji tylko minimalną poprawę słupków sondażowych - kosztem atmosfery i warunków pracy urzędników. No, ale kto by się tam "służbą" przejmował. W dawniejszych czasach panicz życie poznawał ze służbą... Teraz do władzy dorwali się niedawni panicze (no, z wyjątkiem jednego jaśnie pana, ale za to z wielkopańskimi potrzebami) i trenują na nas.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."