Teraz jest 10 wrz 2025, 13:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Reorganizacja
drago
Bo od myślenia głowa boli (...)  ;)

12 lis 2010, 14:32
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Post Reorganizacja
bisti                    

kominiarz                    

dobrze, że ja już nie mam nic wspólnego z tym resortem.  :zygi:
Poza płaceniem podatków.

No, no to pochwal się co porabiasz... Na forum kiedyś ostro walczyłeś, potem cisza i teraz jesteś z powrotem.

Wykorzystuję luki w prawie podatkowym.
Których nauczyłem się szukać  :lol:

Ale robię wszystko zgodnie z prawem.
Tak samo jak Palikot :P

12 lis 2010, 16:22
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
Post Reorganizacja
kominiarz                    

Wykorzystuję luki w prawie podatkowym.
Których nauczyłem się szukać  :lol:

Ale robię wszystko zgodnie z prawem.
Tak samo jak Palikot :P

I tak trzymać, tylko dobry przeciwnik wymusi w skarbówce dobry poziom orzecznictwa.
Szkoda że nikt jeszcze nie wpadł, że wartościowych pracowników zatrzyma dobra kasa a nie chore pomysły takie jak reorganizacja - bo to śmierdzi na kilometr totalną ściemą MinFIN świadczącą tylko o braku koncepcji na przyszłość ;)

12 lis 2010, 20:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2009, 15:40

POSTY        25
Post Reorganizacja
A ja myślę, że niskie płace w budżetówce to zaplanowane działanie, zgodnie zresztą z pkt 9 tajnej instrukcji zniewolenia znalezionej w szufladzie u Bieruta: "9. Doprowadzić do tego, aby pracownicy na stanowiskach państwowych (z wyjątkiem służb ścigania i pracowników przemysłu wydobywczego) otrzymywali niskie pobory."

Dzięki temu bardziej rozgarnięci odchodzą z administracji a zostają posłuszne masy  :mur:

12 lis 2010, 23:38
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Reorganizacja
Załącznik:
1289238874_by_leszczur_500.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

12 lis 2010, 23:46
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Reorganizacja
Dzięcioł                    

A ja myślę, że niskie płace w budżetówce to zaplanowane działanie, zgodnie zresztą z pkt 9 tajnej instrukcji zniewolenia znalezionej w szufladzie u Bieruta: "9. Doprowadzić do tego, aby pracownicy na stanowiskach państwowych (z wyjątkiem służb ścigania i pracowników przemysłu wydobywczego) otrzymywali niskie pobory."

Dzięki temu bardziej rozgarnięci odchodzą z administracji a zostają posłuszne masy  :mur:

ha, ha, ha, znakomite :D

13 lis 2010, 10:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2006, 12:41

POSTY        66
Post Reorganizacja
A ja myślałam że ta cała reorganizacja miała na celu zminiejszenie ilości kierowników... ale się chyba myliłam :(

A tu znowu będzie więcej kierowników do rozkazywania, niż pracowników do pracy.  :mur:

13 lis 2010, 13:53
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 lis 2010, 14:27

POSTY        5
Post Reorganizacja
adaneta                    

U nas do PP wybierano takim kluczem: 2 z dochodowego, 4 z VATu i 1 z majątkowych.

no u mnie z majątkowych 4 osoby
pewnie też będą, jak u kogoś tam, wprowadzać akty notarialne do CZM
a swoją drogą, ciekawi mnie, jak to jest w innych urzędach, która komórka będzie zajmowała się wprowadzaniem danych z aktów notarialnych i deklaracji SD ? przetwarzania danych ? czynności sprawdzających ? czy orzecznictwa podatkowego ?

Ostatnio edytowano 14 lis 2010, 17:10 przez benio, łącznie edytowano 1 raz

14 lis 2010, 17:03
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2010, 05:46

POSTY        62
Post Reorganizacja
benio                    

adaneta                    

U nas do PP wybierano takim kluczem: 2 z dochodowego, 4 z VATu i 1 z majątkowych.

no u mnie z majątkowych 4 osoby
pewnie też będą, jak u kogoś tam, wprowadzać akty notarialne do CZM
a swoją drogą, ciekawi mnie, jak to jest w innych urzędach, która komórka będzie zajmowała się wprowadzaniem danych z aktów notarialnych i deklaracji SD ? przetwarzania danych ? czynności sprawdzających ? czy orzecznictwa podatkowego ?

Jak to która? Wprowadzanie danych pewnie.W niektórych średnich czy małych urzędach już teraz (czytaj od dawna) wprowadza się deklaracje spadkowe, PCC oraz... atencion atencion - decyzje z orzecznictwa i czynności sprawdzających.

14 lis 2010, 17:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 21:04

POSTY        8
Post Reorganizacja
miało być dobrze ( reorganizacja = usprawnienie, racjonalizacja itp????) a wyszło jak zawsze, pociotki, dupowłazy i nieroby- awans a reszta do roboty i cicho siedzieć, może ktoś by się zainteresował kluczem ruchów kadrowych? czy MF, IS nie powinny byc zainteresowane kondycją podległych jednostek? ok, szef powinien mieć możliwość doboru i awansu swoich pracowników tylko dlaczego podstawowe kryterium to więzy krwi i mega lizusostwo, gdzie normy i zasady zarządzania, US to nie powinien być prywaty folwark a niestety jest. Coraz częściej przeglądam ogłoszenia pt. praca :(
czy w większych us też tak jest?   :zly1:  :zly1:  :zly1:

14 lis 2010, 22:09
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Reorganizacja
insekt                    

miało być dobrze ( reorganizacja = usprawnienie, racjonalizacja itp????) a wyszło jak zawsze, pociotki, dupowłazy i nieroby- awans a reszta do roboty i cicho siedzieć, może ktoś by się zainteresował kluczem ruchów kadrowych? czy MF, IS nie powinny byc zainteresowane kondycją podległych jednostek? ok, szef powinien mieć możliwość doboru i awansu swoich pracowników tylko dlaczego podstawowe kryterium to więzy krwi i mega lizusostwo, gdzie normy i zasady zarządzania, US to nie powinien być prywaty folwark a niestety jest. Coraz częściej przeglądam ogłoszenia pt. praca :(

I w "większych", i w "mniejszych", a także w IS, UKS i samym MF  :za2:

14 lis 2010, 22:34
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Post Reorganizacja
insekt                    

Tak. U nas w urzędzie kierownictwo jak mantrę powtarza że nic nie wie o reorganizacji. Cicho sza...

15 lis 2010, 08:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 lip 2009, 13:02

POSTY        28
Post Reorganizacja
Co tu mówić o reorganizacji, skoro ustawa o racjonalizacji nie chroni nawet USC, a to właśnie ONI mieli być podstawą apolityczności (czytaj: dupowładztwa) administracji rządowej.
Teraz pozostaje tylko zwolnić myślących i puzzle spasują i tak do następnych wyborów... :mur:

15 lis 2010, 08:35
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Reorganizacja
insekt                    

czy MF, IS nie powinny byc zainteresowane kondycją podległych jednostek? ok, szef powinien mieć możliwość doboru i awansu swoich pracowników tylko dlaczego podstawowe kryterium to więzy krwi i mega lizusostwo, gdzie normy i zasady zarządzania, US to nie powinien być prywaty folwark a niestety jest.

MF i IS pozwalają NUS'om robić co im się podoba. Dopóki nie będzie poważnej afery (wyroków - grubszych...) będą przymykać oczy na "błędy". Cudzysłów celowy. Racjonalizacja - nie ma na celu poprawy jakości pracy administracji tylko minimalną poprawę słupków sondażowych - kosztem atmosfery i warunków pracy urzędników.
No, ale kto by się tam "służbą" przejmował. W dawniejszych czasach panicz życie poznawał ze służbą... Teraz do władzy dorwali się niedawni panicze (no, z wyjątkiem jednego jaśnie pana, ale za to z wielkopańskimi potrzebami) i trenują na nas.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

15 lis 2010, 14:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 77  Następna strona