Teraz jest 08 wrz 2025, 18:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA27 sie 2010, 06:49

POSTY        16
Post Reorganizacja
Niech się w końcu wezmą za redukcję stanowisk kierowniczych i naczelniczych, bo uważam, ze jest ich za nadto! tak naprawdę to wiekszą robotę odwala zwykly szary pracownik.

29 wrz 2010, 03:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Post Reorganizacja
hanna5                    

Niech się w końcu wezmą za redukcję stanowisk kierowniczych i naczelniczych, bo uważam, ze jest ich za nadto! tak naprawdę to wiekszą robotę odwala zwykly szary pracownik.

Z pewnego punktu widzenia masz rację.
Z punktu widzenia podatnika winno się uprościć podatki i zlikwidować większość Urzędów Skarbowych - i tu też jest racja (z pewnego punktu widzenia).
Lecz czy także my skarbowcy tak uważamy?

Lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie kadencyjności np. 5 lat, po tym okresie konkurs i wybór przez NUSa.
Każdy miałby równe szanse.
Ps. sam jestem kierownikiem  :rolleyes:

29 wrz 2010, 06:51
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
Post Reorganizacja
hanna5                    

Jest pewne ryzyko, że po reorganizacji będzie jeszcze więcej kierowników  ;)

29 wrz 2010, 07:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 lut 2009, 22:47

POSTY        15
Post Reorganizacja
Czy komuś udało się przeforsować powstanie komórki handlu wewnątrzwspólnotowego w swoim us?

29 wrz 2010, 15:46
Znawca
Własny awatar

POSTY        148
Post Reorganizacja
teide                    

Czy komuś udało się przeforsować powstanie komórki handlu wewnątrzwspólnotowego w swoim us?

pomysł bez szans tym bardziej, że w większości US sprawy są prowadzone "przy okazji" i to przez  jedną osobę choć w praktyce tak być nie powinno.

29 wrz 2010, 15:52
Amator

POSTY        16
Post Reorganizacja
teide                    

Tego nie trzeba forsować to bedzie narzucone i koniec.

29 wrz 2010, 16:14
Amator

POSTY        16
Post Reorganizacja
Ronin123                    

hanna5                    

Z pewnego punktu widzenia masz rację.
Z punktu widzenia podatnika winno się uprościć podatki i zlikwidować większość Urzędów Skarbowych - i tu też jest racja (z pewnego punktu widzenia).
Lecz czy także my skarbowcy tak uważamy?

Lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie kadencyjności np. 5 lat, po tym okresie konkurs i wybór przez NUSa.

Jestem ciekawa gdzie jesteś kierownikiem, bo - jestem zdania- że inny jest "status" kierownika w US, a inny w IS.
Jestem bowiem zdania, że 7 kierowników i 4 naczelników w samych podatkach bezpośrednich w IS to zbytnia przesada.
I mimo oszczędności nie będzie żadnych w tym zakresie zmian.
Mało tego, Naszej Pani Dyr. w IS wszystko co podsuną to podpisuje, nawet nie zastanawia się nad reorganizacją i oszczędnościami. Wolą zamrozić pensje szarych pracowników, niż zlikwodować trochę zarządzających!

29 wrz 2010, 16:23
Specjalista

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Reorganizacja
hanna5                    

teide                    

Tego nie trzeba forsować to będzie narzucone i koniec.

no nie za bardzo, to nus podejmuje w tym zakresie decyzje, kierując się rozmiarami zadań, ble, ble, ble

29 wrz 2010, 16:29
Znawca
Własny awatar

POSTY        148
Post Reorganizacja
hanna5                    

Jestem ciekawa gdzie jesteś kierownikiem, bo - jestem zdania- że inny jest "status" kierownika w US, a inny w IS.
Jestem bowiem zdania, że 7 kierowników i 4 naczelników w samych podatkach bezpośrednich w IS to zbytnia przesada.
Mało tego, Naszej Pani Dyr. w IS wszystko co podsuną to podpisuje, nawet nie zastanawia się nad reorganizacją i oszczędnościami. Wolą zamrozić pensje szarych pracowników, niż zlikwodować trochę zarządzających!

I masz całkowitą rację. W każdym US średnim i dużym wiele jest do zrobienia w tej materii a wynik to przecież wzrost wynagrodzeń dla wszystkich pracowników . Np PD: zadań trochę ubyło a jednak nie znam US, gdzie doszłoby do przesunięć kadrowych czy likwidacji ilości stanowisk kierowniczych.
W każdym US ilość orzeczeń wymiarowych po wprowadzeniu możliwości złożenia korekty deklaracji pikuje i co?
Pracownicy udają, że pracują, kierownicy udają, że tego nie widzą bo przecież nie będą robić "pod siebie".
Obserwuję natomiast podatek pośredni - tam zadań przybywa sukcesywnie  a ilość pracujących - constans.
Na miejscu każdego NUSa w obecnej sytuacji (przy danym funduszu płac) dążyłbym do podwyżek wynagrodzeń w ramach posiadanych środków np ograniczanie ilości zbędnych stanowisk kierowniczych, likwidacja zbędnych stanowisk poprzez nie zatrudnianie nowych pracowników w miejsce odchodzących a uzupełnianie poprzez przesunięcia.

29 wrz 2010, 16:34
Znawca
Własny awatar

POSTY        148
Post Reorganizacja
hanna5                    

Tego nie trzeba forsować to będzie narzucone i koniec.

Chyba, że chodzi o wyspecjalizowany US

Ostatnio edytowano 29 wrz 2010, 19:44 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

poprawiłem cytat

29 wrz 2010, 16:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
Post Reorganizacja
Ronin123                    

To fajna propozycja każdy pobyłby sobie gdzieś naczelnikiem czy tam kierownikiem w/g woli.Ale naczelnicy się :(  na to nie zgodzą

hanna5                    

O to chyba KATOWICKA IZBA ;) ?

Ostatnio edytowano 29 wrz 2010, 19:48 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy

zamknąłem oba cytaty

29 wrz 2010, 17:26
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
Post Reorganizacja
Ronin123                    

Na miejscu każdego NUSa w obecnej sytuacji (przy danym funduszu płac) dążyłbym do podwyżek wynagrodzeń w ramach posiadanych środków np ograniczanie ilości zbędnych stanowisk kierowniczych, likwidacja zbędnych stanowisk poprzez nie zatrudnianie nowych pracowników w miejsce odchodzących a uzupełnianie poprzez przesunięcia.

Rozbawiłeś mnie bardzo, skarbówka i racjonalność zatrudnienia, dobre :D

29 wrz 2010, 19:17
Amator

REJESTRACJA20 maja 2009, 16:42

POSTY        11
Post Reorganizacja
Nic nie wiadomo (tzn. szarzy pracownicy nic nie wiedzą;-))), nikt nie konsultuje żadnych zmian..to tylko pokazuje  gdzie kierownictwo ma pracowników

teide                    

29 wrz 2010, 20:22
Znawca
Własny awatar

POSTY        148
Post Reorganizacja
Polokokta                    

Ronin123                    

Rozbawiłeś mnie bardzo, skarbówka i racjonalność zatrudnienia, dobre :D

Ale to jedyna realna droga do podwyżek płac.

29 wrz 2010, 21:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 77  Następna strona