Niech się w końcu wezmą za redukcję stanowisk kierowniczych i naczelniczych, bo uważam, ze jest ich za nadto! tak naprawdę to wiekszą robotę odwala zwykly szary pracownik.
29 wrz 2010, 03:52
Reorganizacja
hanna5
Niech się w końcu wezmą za redukcję stanowisk kierowniczych i naczelniczych, bo uważam, ze jest ich za nadto! tak naprawdę to wiekszą robotę odwala zwykly szary pracownik.
Z pewnego punktu widzenia masz rację. Z punktu widzenia podatnika winno się uprościć podatki i zlikwidować większość Urzędów Skarbowych - i tu też jest racja (z pewnego punktu widzenia). Lecz czy także my skarbowcy tak uważamy?
Lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie kadencyjności np. 5 lat, po tym okresie konkurs i wybór przez NUSa. Każdy miałby równe szanse. Ps. sam jestem kierownikiem
29 wrz 2010, 06:51
Reorganizacja
hanna5
Jest pewne ryzyko, że po reorganizacji będzie jeszcze więcej kierowników
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
29 wrz 2010, 07:30
Reorganizacja
Czy komuś udało się przeforsować powstanie komórki handlu wewnątrzwspólnotowego w swoim us?
29 wrz 2010, 15:46
Reorganizacja
teide
Czy komuś udało się przeforsować powstanie komórki handlu wewnątrzwspólnotowego w swoim us?
pomysł bez szans tym bardziej, że w większości US sprawy są prowadzone "przy okazji" i to przez jedną osobę choć w praktyce tak być nie powinno.
29 wrz 2010, 15:52
Reorganizacja
teide
Tego nie trzeba forsować to bedzie narzucone i koniec.
29 wrz 2010, 16:14
Reorganizacja
Ronin123
hanna5
Z pewnego punktu widzenia masz rację. Z punktu widzenia podatnika winno się uprościć podatki i zlikwidować większość Urzędów Skarbowych - i tu też jest racja (z pewnego punktu widzenia). Lecz czy także my skarbowcy tak uważamy?
Lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie kadencyjności np. 5 lat, po tym okresie konkurs i wybór przez NUSa. Każdy miałby równe szanse. Ps. sam jestem kierownikiem
Jestem ciekawa gdzie jesteś kierownikiem, bo - jestem zdania- że inny jest "status" kierownika w US, a inny w IS. Jestem bowiem zdania, że 7 kierowników i 4 naczelników w samych podatkach bezpośrednich w IS to zbytnia przesada. I mimo oszczędności nie będzie żadnych w tym zakresie zmian. Mało tego, Naszej Pani Dyr. w IS wszystko co podsuną to podpisuje, nawet nie zastanawia się nad reorganizacją i oszczędnościami. Wolą zamrozić pensje szarych pracowników, niż zlikwodować trochę zarządzających!
29 wrz 2010, 16:23
Reorganizacja
hanna5
teide
Tego nie trzeba forsować to będzie narzucone i koniec.
no nie za bardzo, to nus podejmuje w tym zakresie decyzje, kierując się rozmiarami zadań, ble, ble, ble
29 wrz 2010, 16:29
Reorganizacja
hanna5
Jestem ciekawa gdzie jesteś kierownikiem, bo - jestem zdania- że inny jest "status" kierownika w US, a inny w IS. Jestem bowiem zdania, że 7 kierowników i 4 naczelników w samych podatkach bezpośrednich w IS to zbytnia przesada. I mimo oszczędności nie będzie żadnych w tym zakresie zmian. Mało tego, Naszej Pani Dyr. w IS wszystko co podsuną to podpisuje, nawet nie zastanawia się nad reorganizacją i oszczędnościami. Wolą zamrozić pensje szarych pracowników, niż zlikwodować trochę zarządzających!
I masz całkowitą rację. W każdym US średnim i dużym wiele jest do zrobienia w tej materii a wynik to przecież wzrost wynagrodzeń dla wszystkich pracowników . Np PD: zadań trochę ubyło a jednak nie znam US, gdzie doszłoby do przesunięć kadrowych czy likwidacji ilości stanowisk kierowniczych. W każdym US ilość orzeczeń wymiarowych po wprowadzeniu możliwości złożenia korekty deklaracji pikuje i co? Pracownicy udają, że pracują, kierownicy udają, że tego nie widzą bo przecież nie będą robić "pod siebie". Obserwuję natomiast podatek pośredni - tam zadań przybywa sukcesywnie a ilość pracujących - constans. Na miejscu każdego NUSa w obecnej sytuacji (przy danym funduszu płac) dążyłbym do podwyżek wynagrodzeń w ramach posiadanych środków np ograniczanie ilości zbędnych stanowisk kierowniczych, likwidacja zbędnych stanowisk poprzez nie zatrudnianie nowych pracowników w miejsce odchodzących a uzupełnianie poprzez przesunięcia.
29 wrz 2010, 16:34
Reorganizacja
hanna5
Tego nie trzeba forsować to będzie narzucone i koniec.
Chyba, że chodzi o wyspecjalizowany US
Ostatnio edytowano 29 wrz 2010, 19:44 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
poprawiłem cytat
29 wrz 2010, 16:39
Reorganizacja
Ronin123
To fajna propozycja każdy pobyłby sobie gdzieś naczelnikiem czy tam kierownikiem w/g woli.Ale naczelnicy się na to nie zgodzą
hanna5
O to chyba KATOWICKA IZBA ?
Ostatnio edytowano 29 wrz 2010, 19:48 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy
zamknąłem oba cytaty
29 wrz 2010, 17:26
Reorganizacja
Ronin123
Na miejscu każdego NUSa w obecnej sytuacji (przy danym funduszu płac) dążyłbym do podwyżek wynagrodzeń w ramach posiadanych środków np ograniczanie ilości zbędnych stanowisk kierowniczych, likwidacja zbędnych stanowisk poprzez nie zatrudnianie nowych pracowników w miejsce odchodzących a uzupełnianie poprzez przesunięcia.
Rozbawiłeś mnie bardzo, skarbówka i racjonalność zatrudnienia, dobre
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
29 wrz 2010, 19:17
Reorganizacja
Nic nie wiadomo (tzn. szarzy pracownicy nic nie wiedzą;-))), nikt nie konsultuje żadnych zmian..to tylko pokazuje gdzie kierownictwo ma pracowników
teide
29 wrz 2010, 20:22
Reorganizacja
Polokokta
Ronin123
Na miejscu każdego NUSa w obecnej sytuacji (przy danym funduszu płac) dążyłbym do podwyżek wynagrodzeń w ramach posiadanych środków np ograniczanie ilości zbędnych stanowisk kierowniczych, likwidacja zbędnych stanowisk poprzez nie zatrudnianie nowych pracowników w miejsce odchodzących a uzupełnianie poprzez przesunięcia.
Rozbawiłeś mnie bardzo, skarbówka i racjonalność zatrudnienia, dobre