Robunio73 zmiany na pewno wejdą, za daleko to zaszło, zebrania ustalenia narady itp, i to teraz więc jakby nie miało wejść to nikt by sobie tym głowy nie zawracał. A wybory nic tu nie maja do rzeczy bo się Nami zareklamuja że dzięki reorganizacji US będą działać lepiej i sprawniej dla podatników. I to wystarczy!
17 wrz 2010, 12:02
Reorganizacja
Nicolae
Czy wiadomo wam coś na temat terminu podpisania tegoż 13 zarządzenia?
Wiadomo, wiadomo. Ma być pospisane jeszcze we wrześniu br.Podziały w urzędach są już przygotowane, nowe opisy stanowisk już się robią, tylko szeregowi prcownicy nic "nie wiedzą", bo dopóki nie jest podpisane zarządzenie, jest to tajemnica, Poliszynela.
17 wrz 2010, 16:29
Reorganizacja
Teli
Wiadomo, wiadomo. Ma być pospisane jeszcze we wrześniu br.Podziały w urzędach są już przygotowane, nowe opisy stanowisk już się robią, tylko szeregowi prcownicy nic "nie wiedzą", bo dopóki nie jest podpisane zarządzenie, jest to tajemnica, Poliszynela.
Oficjalnym pismem NUS'a - Zakładowa Organizacja Związkowa w Drugim Urzędzie Skarbowym w Radomiu została poinformowana, że w związku z brakiem uregulowań prawnych jeszcze NIC w tej sprawie się nie robi! Pytanie do pracodawcy dotyczyło PLANÓW na nadchodzący czas związanych z zapowiadaną reorganizacją - więc skoro NIC nie jest robione to widocznie nawet żadnych planów nie ma. Co jest w sumie dziwne... bo niektóre osoby już wiedzą, gdzie będą po zmianach! No, ale to pewnie tylko plotki. Przecież NUS wie lepiej!!!
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
17 wrz 2010, 17:23
Reorganizacja
W moim Urzędzie już podano do wiadomości nowy Statut Urzędu z nową strukturą organizacyjną. Generalnie wydaje się po lekturze Nowego Statutu że celem reorganizacji jest zredukowanie liczby kierowników w US-ach.
17 wrz 2010, 17:33
Reorganizacja
Reorganizacja nastąpi albo nie - tak jak to było z planami łączenia Urzędów Skarbowych z Celnymi. A my jak w piosence Młynarskiego - RÓBMY SWOJE. Nie ma się co podniecać w sprawach na które nie mamy wpływu.
17 wrz 2010, 21:37
Reorganizacja
Z tego co mówił wielkopolski DIS, ostateczna wersja zarządzenia została już przekazana JVR do podpisu. Możliwe, że już w nadchodzącym tygodniu będzie podpisane.
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
18 wrz 2010, 06:07
Reorganizacja
OOOO - a dlaczegóż to kolega Bambolo82 został zbanowany ?
18 wrz 2010, 06:16
Reorganizacja
Cóż, oprócz statusu USC ma charakter chama i obraża gospodarzy... Zobacz jak chcesz jego ostatnią (mam nadzieję) wypowiedź: viewtopic.php?f=6&t=2025&p=71753#p71753
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
18 wrz 2010, 08:56
Reorganizacja
Harakiri
Cóż, oprócz statusu USC ma charakter chama i obraża gospodarzy... Zobacz jak chcesz jego ostatnią (mam nadzieję) wypowiedź: viewtopic.php?f=6&t=2025&p=71753#p71753
pojechał po bandzie chłopak...emocje puściły...
18 wrz 2010, 09:31
Reorganizacja
hubert2260
Robunio73 zmiany na pewno wejdą, za daleko to zaszło, zebrania ustalenia narady itp, i to teraz więc jakby nie miało wejść to nikt by sobie tym głowy nie zawracał. A wybory nic tu nie maja do rzeczy bo się Nami zareklamuja że dzięki reorganizacji US będą działać lepiej i sprawniej dla podatników. I to wystarczy!
Co zaszło, bo ja nie nic widzę? Za Kaczorów miał być KAS. Wszystko też już było niby dograne i zapięte na ostatni guzik i co? A no nic. Teraz mam nadzieję, że też się na strachu skończy. Choć z drugiej strony wolałbym, aby raz na zawsze rozstrzygnąć kwestię OZ i małych US, bo inaczej co roku będą nas straszyć.
____________________________________ "Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy" - J. D. Rockefeller
20 wrz 2010, 10:43
Reorganizacja
Ja tam nie wiem ale w kazdym województwie odbywają się spotkania Naczelników w sprawie reorganizacji więc na pewno cos jest na rzeczy. Ale czas pokaże koniec wrzesnia za pasem. Moze ma ktoś jakieś konkretne informacje, to niech się z nami podzieli!
20 wrz 2010, 11:45
Reorganizacja
A ja bym chciał poznać dane o relacjach kosztów utrzymania i funkcjonowania oraz zatrudnieniu w poszczególnych urzędach do ich dochodów netto z tytułu poboru PIT, CIT i VAT. Czy gdzieś takie dane bywają publikowane?
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
20 wrz 2010, 13:28
Reorganizacja
Słoniu
A ja bym chciał poznać dane o relacjach kosztów utrzymania i funkcjonowania oraz zatrudnieniu w poszczególnych urzędach do ich dochodów netto z tytułu poboru PIT, CIT i VAT. Czy gdzieś takie dane bywają publikowane?
W tabelach mierników.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
20 wrz 2010, 16:11
Reorganizacja
tranqilo
W tabelach mierników.
Jestem nie kumaty, bo nie znajduję tam takich danych. Prócz miernika KP.OBP, czyli ilości podmiotów prowadzących działalność gospodarczą na pracownika urzędu, żaden inny nie daje informacji o "wielkości" urzędu lub poziomie wpływów.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.