Teraz jest 07 wrz 2025, 00:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 07:47

POSTY        20
Post Reorganizacja
Robunio73 zmiany na pewno wejdą, za daleko to zaszło, zebrania ustalenia narady itp, i to teraz więc jakby nie miało wejść to nikt by sobie tym głowy nie zawracał. A wybory nic tu nie maja do rzeczy bo się Nami zareklamuja że dzięki reorganizacji US będą działać lepiej i sprawniej dla podatników. I to wystarczy!

17 wrz 2010, 12:02
Początkujący

REJESTRACJA24 paź 2006, 22:56

POSTY        4
Post Reorganizacja
Nicolae                    

Czy wiadomo wam coś na temat terminu podpisania tegoż 13 zarządzenia?

Wiadomo, wiadomo. Ma być pospisane jeszcze we wrześniu br.Podziały w urzędach są już przygotowane, nowe opisy stanowisk już się robią, tylko szeregowi prcownicy nic "nie wiedzą", bo dopóki nie jest podpisane zarządzenie, jest to tajemnica,  Poliszynela.

17 wrz 2010, 16:29
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Reorganizacja
Teli                    

Wiadomo, wiadomo. Ma być pospisane jeszcze we wrześniu br.Podziały w urzędach są już przygotowane, nowe opisy stanowisk już się robią, tylko szeregowi prcownicy nic "nie wiedzą", bo dopóki nie jest podpisane zarządzenie, jest to tajemnica,  Poliszynela.

Oficjalnym pismem NUS'a - Zakładowa Organizacja Związkowa w Drugim Urzędzie Skarbowym w Radomiu została poinformowana, że w związku z brakiem uregulowań prawnych jeszcze NIC w tej sprawie się nie robi! Pytanie do pracodawcy dotyczyło PLANÓW na nadchodzący czas związanych z zapowiadaną reorganizacją - więc skoro NIC nie jest robione to widocznie nawet żadnych planów nie ma. Co jest w sumie dziwne... bo niektóre osoby już wiedzą, gdzie będą po zmianach! No, ale to pewnie tylko plotki. Przecież NUS wie lepiej!!!

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

17 wrz 2010, 17:23

REJESTRACJA31 maja 2010, 20:56

POSTY        99
Post Reorganizacja
W moim Urzędzie już podano do wiadomości nowy Statut Urzędu z nową strukturą organizacyjną. Generalnie wydaje się po lekturze Nowego Statutu że celem reorganizacji jest zredukowanie liczby kierowników w US-ach.

17 wrz 2010, 17:33
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Post Reorganizacja
Reorganizacja nastąpi albo nie - tak jak to było z planami łączenia Urzędów Skarbowych z Celnymi. A my jak w piosence Młynarskiego - RÓBMY SWOJE. Nie ma się co podniecać w sprawach na które nie mamy wpływu.

17 wrz 2010, 21:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Post Reorganizacja
Z tego co mówił wielkopolski DIS, ostateczna wersja zarządzenia została już przekazana JVR do podpisu. Możliwe, że już w nadchodzącym tygodniu będzie podpisane.

18 wrz 2010, 06:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Post Reorganizacja
OOOO - a dlaczegóż to kolega Bambolo82 został zbanowany ? :lol:

18 wrz 2010, 06:16
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Reorganizacja
Cóż, oprócz statusu USC ma charakter chama i obraża gospodarzy... Zobacz jak chcesz jego ostatnią (mam nadzieję) wypowiedź:
viewtopic.php?f=6&t=2025&p=71753#p71753

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

18 wrz 2010, 08:56
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Reorganizacja
Harakiri                    

Cóż, oprócz statusu USC ma charakter chama i obraża gospodarzy... Zobacz jak chcesz jego ostatnią (mam nadzieję) wypowiedź:
viewtopic.php?f=6&t=2025&p=71753#p71753

pojechał po bandzie chłopak...emocje puściły...

18 wrz 2010, 09:31
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Post Reorganizacja
hubert2260                    

Robunio73 zmiany na pewno wejdą, za daleko to zaszło, zebrania ustalenia narady itp, i to teraz więc jakby nie miało wejść to nikt by sobie tym głowy nie zawracał. A wybory nic tu nie maja do rzeczy bo się Nami zareklamuja że dzięki reorganizacji US będą działać lepiej i sprawniej dla podatników. I to wystarczy!

Co zaszło, bo ja nie nic widzę? Za Kaczorów miał być KAS. Wszystko też już było niby dograne i zapięte na ostatni guzik i co? A no nic. Teraz mam nadzieję, że też się na strachu skończy.
Choć z drugiej strony wolałbym, aby raz na zawsze rozstrzygnąć kwestię OZ i małych US, bo inaczej co roku będą nas straszyć.

20 wrz 2010, 10:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 07:47

POSTY        20
Post Reorganizacja
Ja tam nie wiem ale w kazdym województwie odbywają się spotkania Naczelników w sprawie reorganizacji więc na pewno cos jest na rzeczy. Ale czas pokaże koniec wrzesnia za pasem. Moze ma ktoś jakieś konkretne informacje, to niech się z nami podzieli!

20 wrz 2010, 11:45
Znawca

REJESTRACJA24 sie 2007, 09:05

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Post Reorganizacja
A ja bym chciał poznać dane o relacjach kosztów utrzymania i funkcjonowania oraz zatrudnieniu w poszczególnych urzędach do ich dochodów netto z tytułu poboru PIT, CIT i VAT. Czy gdzieś takie dane bywają publikowane?

20 wrz 2010, 13:28
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Reorganizacja
Słoniu                    

A ja bym chciał poznać dane o relacjach kosztów utrzymania i funkcjonowania oraz zatrudnieniu w poszczególnych urzędach do ich dochodów netto z tytułu poboru PIT, CIT i VAT. Czy gdzieś takie dane bywają publikowane?

W tabelach mierników.

20 wrz 2010, 16:11
Znawca

REJESTRACJA24 sie 2007, 09:05

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Post Reorganizacja
tranqilo                    

W tabelach mierników.

Jestem nie kumaty, bo nie znajduję tam takich danych.
Prócz miernika KP.OBP, czyli ilości podmiotów prowadzących działalność gospodarczą na pracownika urzędu, żaden inny nie daje informacji o "wielkości" urzędu lub poziomie wpływów.

20 wrz 2010, 16:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 77  Następna strona