Zgłoszenia o materiały do postępowania kwalifikacyjnego
Ciekaw jestem, czy choć jedna z tych wszystkich osób proszących tu o materiały poświęciła chwilę na ściągnięcie i przejrzenie materiałów, do których linki zamieszczone są tu: viewtopic.php?f=6&t=1999&start=45 ???
Nie sądzę, byście na maila otrzymali coś diametralnie innego, niż to, co jest tam zamieszczone. A przecież - Drodzy Proszący O Materiały - ktoś poświęcił czas, żeby zamieścić do ogólnego dostępu wszystko SPECJALNIE dla WAS, by WAM pomóc i WAM ułatwić naukę. Może więc najpierw ściągnijcie to, przejrzyjcie, a potem ewentualnie zwracajcie się z prośbą. Macie podane na tacy to, co inni zbierali jakiś czas z różnych miejsc. Nie rozumiem więc, skąd ciągle tyle próśb o materiały.
14 wrz 2010, 15:58
jaask
Ciekaw jestem, czy choć jedna z tych wszystkich osób proszących tu o materiały poświęciła chwilę na ściągnięcie i przejrzenie materiałów, do których linki zamieszczone są tu: viewtopic.php?f=6&t=1999&start=45 ???
Nie sądzę, byście na maila otrzymali coś diametralnie innego, niż to, co jest tam zamieszczone. A przecież - Drodzy Proszący O Materiały - ktoś poświęcił czas, żeby zamieścić do ogólnego dostępu wszystko SPECJALNIE dla WAS, by WAM pomóc i WAM ułatwić naukę. Może więc najpierw ściągnijcie to, przejrzyjcie, a potem ewentualnie zwracajcie się z prośbą. Macie podane na tacy to, co inni zbierali jakiś czas z różnych miejsc. Nie rozumiem więc, skąd ciągle tyle próśb o materiały.
...ja ciągle przesyłam chętnym wszystko to co dostałem od NADIRA, ale dorzucam też sporo od siebie - sam nie wiem czy to tam jest, ale sukcesywnie i wytrwale ślę kolejnym zgłaszającym prośbę...
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
14 wrz 2010, 19:27
misiekp
...ja ciągle przesyłam chętnym wszystko to co dostałem od NADIRA, ale dorzucam też sporo od siebie - sam nie wiem czy to tam jest, ale sukcesywnie i wytrwale ślę kolejnym zgłaszającym prośbę...
I ładnie z Twojej strony, że to robisz. Chodziło mi tylko o to, że mimo, iz bezinteresownie podzililiśmy sie posiadanymi materiałami, to wiele osób nawet nie zadaje sobie trudu, by je ściągnąć. Ale to już nie moja sprawa - napisałem to, co napisałem, bo zdziwiłem się, ile jest próśb o przesyłanie materiałów pomimo, iż tak dużo jest dostepnych do samodzielnego ściągnięcia.
14 wrz 2010, 19:37
jaask
misiekp
I ładnie z Twojej strony, że to robisz. Chodziło mi tylko o to, że mimo, iz bezinteresownie podzililiśmy sie posiadanymi materiałami, to wiele osób nawet nie zadaje sobie trudu, by je ściągnąć. Ale to już nie moja sprawa - napisałem to, co napisałem, bo zdziwiłem się, ile jest próśb o przesyłanie materiałów pomimo, iż tak dużo jest dostepnych do samodzielnego ściągnięcia.
A ja jestem konsekwentna, przesyłam tylko tym, którzy się do mnie zgłaszają na priv, na dzisiaj 64 A jest dopiero wrzesień
14 wrz 2010, 20:19
Adaneta, to będzie ciepła jesień i gorąca zima.Aż się boję jakie będzie lato. Oby nie lodowate. Oj, wiosna gdzieś mi zginęła. Jaask, Ty jak zwylke, podchodzisz do sprawy bardzo spokojnie i rozsądnie.Masz rację, nie można gromadzić materiałów "jak leci" tylko wybrać te, które będą, naszym zdaniem przydatne.Góra materiałów przed egzaminem to koszmarek.
14 wrz 2010, 21:15
krioterapia
... nie można gromadzić materiałów "jak leci" tylko wybrać te, które będą, naszym zdaniem przydatne.Góra materiałów przed egzaminem to koszmarek.
Bardzo dobrze to ujęłaś - wydaje mi się, iz wiele osób zbiera teraz materiały "jak leci" ciesząc się, że już teraz mają dużo (mam na myśli osoby, dla których przyszły rok będzie pierwszym podejściem). I chyba nie do końca biorą sobie do serca rady osób, które podchodziły już do egzaminu. Nie ilość - a jakość. Dlatego raz jeszcze proponuję, by przed napisaniem kolejnej prosby o przesłanie materiałów ściągnąć najpierw to, co jest zamieszczone. Przejrzeć, posegregować po swojemu, usunąć co zbędne etc. A dopiero potem poprosić o coś wiecej. Zbieranie teraz na ilość nic Wam nie da - gwarantuję, że potem z co najmniej połową tych materiałów w ogóle sie nie zapoznacie.
Ja proponowałbym Wam (czyli osobom, które nie podchodziły jeszcze ani razu), by na razie skupić się na gromadzeniu materiałów pomocnych przede wszystkim do testu umiejętności. Natomiast z zakresu testu wiedzy, to mozna gromadzić sobie testy z poprzednich egzaminów, wszelkie informacje dot. UE, NATO i różnych istotnych wydarzeń w Polsce i na świecie. Nie ma raczej sensu zbierac teraz przepisów (ustawy, rozporządzenia itp), gdyż część z nich na pewno sie zmieni - np. pewne zmiany do ustawy o finansach publicznych sa aktualnie procedowane, zmiany do ustawy Prawo zamówień publicznych też zapewne jakieś będą (ta ustawa jest wyjatkowo często nowelizowana). Przepisy proponuję zbierać po nowym roku dopiero - z jednym wyjątkiem: Konstytucja RP - ten akt prawny możecie przyswajać od dzisiaj.
Na tym forum jest wystarczająco dużo informacji i materiałów, byście sami zorietowali się, co może być przydatne, a co będzie tylko zbędnie zwiększać Wam ilość gromadzonych pomocy naukowych. I ostatnia rada (powtarzana zresztą wiele razy w różnych miejscach na forum) - przejrzyjcie dokładnie to forum tj. wątki "Postępowanie kwalifikacyjne" i "Gimnastyka umysłu". Potrzeba na to co prawda sporo czasu, ale tego akurat macie wystarczająco dużo do egzaminu - przejrzyjcie dokładnie, bo NAPRAWDĘ warto.