W trakcie rozmowy telefonicznej (przeprowadzonej w ostatni piątek) Pani w sekretariacie poinformołała mnie, że wyniku postępowania będą dostępne w internecie najpóźniej do tej środy (11 sierpnia br).
Ira, Ty umiesz mówić...
10 sie 2010, 20:43
Postępowanie kwalifikacyjne
Pan w Kancelarii PRM kulturalnie i grzecznie poinformował mnie, że wyniki będą być może w tym tygodniu ale gwarancji nie daje oraz przeprosił, że wyników jeszcze nie ma bo ...wynika to z procedur. Hmm a może najzwyklej w świecie Szef sc i osoba zastępująca SSC są... na urlopie i nie ma kto zatwierdzić wyników, podać do wiadomości?! Któż to wie;-), musimy uzbroić się w cierpliwość, wyjścia nie ma.
10 sie 2010, 21:46
Obecnie w Departamencie Służby Cywilnej KPRM sprawdzana jest przekazana przez KSAP dokumentacja postępowania kwalifikacyjnego z punktu widzenia jej kompletności oraz zgodności z obowiązującymi przepisami. Obowiązek dokładnego jej sprawdzenia wynika z art. 44 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej, który stanowi, że Szef Służby Cywilnej sprawuje nadzór nad zgodnym z przepisami prawa przebiegiem postępowania kwalifikacyjnego, a w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości nakazuje usunięcie naruszenia prawa.
Ręce opadają. To co oni właściwie zatwierdzili skoro w momencie zatwierdzania nawet nie wiedzieli czy KSAP przesłał im komplet dokumentacji. Jak coś takiego czytam to coraz dobitniej do mnie dociera w jakiej "firmie" pracuję...
11 sie 2010, 06:46
fotom
No to pełni wyrozumiałości siadamy wygodnie w cieniu pod palmą, sączymy drinka z palemką i cierpliwie czekamy na wyniki.....
Takiemu to dobrze. Ja zasiadłem za biurkiem, zamiast palmy mam cień (cały rok, ale wątpliwy to plus), o drinku zapomniec musze, a palemke mogę wstawić do herbaty.
11 sie 2010, 07:10
a co z urlopem???? herbata i palemka nie jest to ciekawe zestawienie
11 sie 2010, 09:48
Nikea
a co z urlopem???? herbata i palemka nie jest to ciekawe zestawienie
Dałem niedawno ogłoszenie (wciąż aktualne) i urlop zamrożony, poczekam na rozwój wypadków.
11 sie 2010, 12:27
acdc
Obecnie w Departamencie Służby Cywilnej KPRM sprawdzana jest przekazana przez KSAP dokumentacja postępowania kwalifikacyjnego z punktu widzenia jej kompletności oraz zgodności z obowiązującymi przepisami. Obowiązek dokładnego jej sprawdzenia wynika z art. 44 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej, który stanowi, że Szef Służby Cywilnej sprawuje nadzór nad zgodnym z przepisami prawa przebiegiem postępowania kwalifikacyjnego, a w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości nakazuje usunięcie naruszenia prawa.
Ręce opadają. To co oni właściwie zatwierdzili skoro w momencie zatwierdzania nawet nie wiedzieli czy KSAP przesłał im komplet dokumentacji. Jak coś takiego czytam to coraz dobitniej do mnie dociera w jakiej "firmie" pracuję...
Teraz się okaże, że potrzeba więcej czasu do zatwierdzenia niż do sprawdzenia testów...no cóż tu nie ma kultury tu są procedury
11 sie 2010, 13:35
czy posty piszą tutaj zatrudnieni w korpusie służby cywilnej ?
11 sie 2010, 13:57
Według mnie nie wie lewica, co czyni prawica. Pani w KSAP-ie właśnie mi powiedziała, że nie wie kiedy będą wyniki ale wie, że w sierpniu (ha, to już wiemy). Natomiast jej koleżanka minutę wcześniej (pod innym numerem telefonu) powiedziała, że musi się zebrać Rada (o której znowu wiemy, że się już zebrała?). Sami nie wiedzą, więc nie mogą udzielić żadnych kompetentnych odpowiedzi. Pozostaje czekać cierpliwie
11 sie 2010, 14:05
ira
W trakcie rozmowy telefonicznej (przeprowadzonej w ostatni piątek) Pani w sekretariacie poinformołała mnie, że wyniku postępowania będą dostępne w internecie najpóźniej do tej środy (11 sierpnia br).
godziny pracy w środę nieuchronnie zbliżają sie do końca
11 sie 2010, 14:16
Nikea
herbata i palemka nie jest to ciekawe zestawienie
Hmm, nigdy nie próbowałem jeszcze takiego zestawienia... My tu sobie miło gadu gadu, aż nie zauważymy jak nagle pojawią się upragnione wyniki... Rozmarzyłem się... Typuję, że wyniki będą we wtorek, 17.08.2010 r. o godz. 12.37.
11 sie 2010, 18:14
MarcinCz
czyli dalej poszukujesz
11 sie 2010, 18:15
ależ cisza! moze to cisza przed burzą?!
12 sie 2010, 09:22
Nikea
MarcinCz
czyli dalej poszukujesz
Czytam z niedowierzaniem, jaka firma tacy pracownicy