Teraz jest 06 wrz 2025, 14:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Współpraca organów podatkowych pierwszej i drugiej instancji 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Post Współpraca organów podatkowych pierwszej i drugiej instancji
A kto ma więcej korzyści z tej współpracy? :P

03 sie 2010, 17:22

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
renia                    

A kto ma więcej korzyści z tej współpracy? :P

Każdy "organ" czerpie korzyści nieporównywalne, bo innego rodzaju.  :wysmiewacz:

03 sie 2010, 21:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2009, 19:05

POSTY        54
Ivka                    

W tej chwili to naprawdę jest tragedia-nasza IS uchyla decyzje pod byle pretekstem, bo się boi, że jak nie ona uchyli, to uchyli sąd i wtedy to dopiero dostaną po miernikach. Przy czym wszystko jest z powrotem odsyłane do ponownego rozpatrzenia, nawet mając gotowy materiał nie wymagający dodatkowego gromadzenia dowodów i tak można przeczytać, że "wydanie decyzji wymaga przeprowadzenia postępowania dowodowego w znacznym zakresie itd. itd..."  :mur:

I taka sytuacja mnie dziwi, bo z tego co mi wiadomo, to is jest oceniania również przez pryzmat pracy podległych jej us. Czyli jak is uchyli decyzję us to taka sytuacja bije również w is.

04 sie 2010, 17:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266

I taka sytuacja mnie dziwi, bo z tego co mi wiadomo, to is jest oceniania również przez pryzmat pracy podległych jej us. Czyli jak is uchyli decyzję us to taka sytuacja bije również w is.

A ja się dziwię, że Ty się jeszcze czemuś dziwisz... :blink:  :D

04 sie 2010, 18:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2009, 19:05

POSTY        54
Ivka                    

A ja się dziwię, że Ty się jeszcze czemuś dziwisz... :blink:  :D

Hmmm ... pewnie masz rację. Jednak ludzka głupota nie przestanie mnie dziwić, szokować ...

04 sie 2010, 19:29
Zaawansowany

REJESTRACJA06 wrz 2009, 10:14

POSTY        87

z perspektywy is mnie to nie dziwi ale co zadań jakie nałożono na organy podatkowe to tak :unsure:  wystarczy, że is uchyla decyzje gdzie nawet istnieje tylko 1% na uznanie argumentów podatnika to wtedy gdy taka szanowna izba pouchyla non stop z uporem maniaka wszystkim swoim podległym urzędom takie decyzje to za jakiś czas znika w prosty sposób pewny obszar ryzyka, które us-y będą unikały albo omijały w ustaleniach bo po co się na darmo produkować jak izba i tak uchyli :brawa:  
Wtedy niektórzy podatnicy już wyćwiczeni w bojach wiedzą że akurat w tym obszarze maja totalna samowolke a us i tak nic nie zrobi bo wiemy dlaczego. Poźniej są pytania dlaczego kontroluje się takich a takich a innych nie, że skarbówka jest ślepa. I kto tworzy tutaj patologię, gdzie się podziała prawdziwa misja i zadania organów podatkowych?
Mimo tego w perspektywie interesu izby nie mam racji :dupa: - mierniki ponad wszystko :lol: proszę wprowadzić do ustawy :excl:

05 sie 2010, 00:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2007, 12:22

POSTY        103
zgodnie z nowym projektem zarządzenia(stara 13), tylko w izby zachowają podział na wyspecjalizowane komórki, natomiast w US. bedzie jedno bagno, to dopiero rozkwitnie owocna wspolpraca :stop:

05 sie 2010, 09:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2