W DUP-ach macie nawet nieźle (też zależy w których, bo raczej nie we wszystkich). W większości US-ów NUS-y mają pracowników w...
04 sie 2010, 14:00
3% nagrody kwartalne
Duży US w łódzkim, 900 brutto.
04 sie 2010, 14:09
3% nagrody kwartalne
Mały w Lubuskim - ciszaaaaaaaa
05 sie 2010, 06:37
3% nagrody kwartalne
Płaca w US-ach ledwo ludziom na życie wystarcza. Bez nagród i premii nie będzie motywacji.
05 sie 2010, 19:09
3% nagrody kwartalne
Nasz ministr Vincent juz zapowiedział ,że oszczedzamy - właściwie na pracownikach US a nie MF. Niech sobie wezmie te podwyżki i da min. Boniemu - agentowi służb. Zapisuje się do takich służb!!! To jest opłacalne.
05 sie 2010, 23:28
3% nagrody kwartalne
AUSTEEN- popieram Cię w 100%.... Im więcej takich zagrań tym większe spowolnienie pracy i mniejsza motywacja by się wykazywać "czymś szczególnym"....
06 sie 2010, 06:27
3% nagrody kwartalne
Tak, motywacja, coś o tym słyszałem... Gdzie ona jest. Powinna być w naszych wynagrodzeniach. Przeczytałem coś z dwumiesięcznika korpusu służby cywilnej [Nr 4 (7) lipiec - sierpień] o przeglądzie służby cywilnej. Spro tego było, ale najbardzej ciekawy jest "dział" w sprawie badania wynagrodzeń w służbie cywilnej planowany w okresie lipiec - listopad tego roku celem porównania do wynagrodzeń w pozostałych urzędach administracji publicznej i innych sektorach gospodarki. Badanie ma być realizowane w ramach projektu "Wartościowanie stanowisk pracy oraz zminay w systemie wynagrodzeń administracji rządowej". Czyżby zamiast podwyżek (które były z tytułu wartościowania) planowano obnizki naszych wynagrodzeń??? Ciekawostka.
06 sie 2010, 07:02
3% nagrody kwartalne
rasta
Czyżby zamiast podwyżek (które były z tytułu wartościowania) planowano obnizki naszych wynagrodzeń??? Ciekawostka.
Wartościowanie, to niestety tylko hasło. Ludzie wiązali wielkie nadzieje na jakieś podwyżki. Wartościowanie miało wyrównać różnice płacowe i wyeliminować tzw. "kominy". Okazało się, że podwyżki dostały osoby, które są bliskie sercu NUS-a ( i ). Co za gest! A już zaczynałem wątpić w to, że NUS-y mają serce, bo od dawna wszystkim wiadomo, że nasz NUS ma pracowników w "duszy" Obniżki wynagrodzeń NUS-ów na dobry początek... niech dadzą przykład, bo ponoć dobry przykład idzie z góry Najpierw dają, a potem zabierają... wyczuwam brak konsekwencji w działaniu. "Kto daje i odbiera, ten się..." na NUS-a nie nadaje
07 sie 2010, 21:16
3% nagrody kwartalne
byłem troche na urolp . ale nie bujta sie wróciłem. nagrody sa cool. po ostatnich 75% działu chciało mi/mnie
ale mam to w nosie
07 sie 2010, 23:34
3% nagrody kwartalne
austeen
austeen
U nas też cisza... Nagród pewnie nie będzie, bo nasz p.o. NUS musi się jakoś podlizać "górze"
Tak jak można się było spodziewać po naszym poNUS... oddał kasę na nagrody i premie do budżetu. Hmmm a podobno nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Przydałyby się zmiany w naszym US-ie... i to dużeeeee !
Twoja znajomość zasad wynagradzania jest zdumiewająca, premie w Urzędzie - dostaliście jakiś ekstra fundusz - odsyłam do lektury ustawy o służbie cywilnej a także ustawy o finansach publicznych, szczególnie w kwestii "oddawania środków do budżetu" hihihi...
Ostatnio edytowano 08 sie 2010, 14:17 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
usunałem url
08 sie 2010, 11:05
3% nagrody kwartalne
dominiq
Twoja znajomość zasad wynagradzania jest zdumiewająca, premie w Urzędzie - dostaliście jakiś ekstra fundusz - odsyłam do lektury ustawy o służbie cywilnej a także ustawy o finansach publicznych, szczególnie w kwestii "oddawania środków do budżetu" hihihi...
Wynagrodzenia wypłacane pracownikom biorą się oczywiście z budżetu państwa, a nie z kieszeni NUS-a. Ktoś, kto zna zasady wynagradzania oczywiście wie, że premie są wypłacane z funduszu premiowego, który jest tworzony w US-ie i niewypłacone środki pozostają w tym funduszu. Dominiq, a skąd NUS-y biorą środki na nagrody jak nie z budżetu? I co się potem dzieje z tymi środkami jeżeli NUS-y nie wypłacą nagród? Niewykorzystane środki przepadają. Może zbyt ogólnie napisałem, ale chodziło mi o zaprezentowanie postawy naszego szefa, który na każdym kroku stara się zaoszczędzić i nie dba o pracowników. Nasz NUS jest jeszcze p.o., więc te 2 małe literki mają duży wpływ na jego decyzje, bo chciałby zachować swoje stanowisko jak najdłużej. Czepiasz się szczegółów... pewnie jesteś NUS-em albo ka(dr)owcem Daj na luz
Ostatnio edytowano 08 sie 2010, 14:18 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy
usunałem url
08 sie 2010, 14:14
3% nagrody kwartalne
A co z rewaloryzacją,kiedy będzie nam wypłacana, zawsze była płacona w maju, wtym roku nic nie widać na razie, ciekawe czy w ogóle to zobaczymy.
08 sie 2010, 17:27
3% nagrody kwartalne
gosienka82
A co z rewaloryzacją,kiedy będzie nam wypłacana, zawsze była płacona w maju, wtym roku nic nie widać na razie, ciekawe czy w ogóle to zobaczymy.
Ani widu, ani słychu... nawet okulary czy aparaty słuchowe nie pomogą
09 sie 2010, 13:36
3% nagrody kwartalne
austeen
dominiq
Wynagrodzenia wypłacane pracownikom biorą się oczywiście z budżetu państwa, a nie z kieszeni NUS-a. Ktoś, kto zna zasady wynagradzania oczywiście wie, że premie są wypłacane z funduszu premiowego, który jest tworzony w US-ie i niewypłacone środki pozostają w tym funduszu. Dominiq, a skąd NUS-y biorą środki na nagrody jak nie z budżetu? I co się potem dzieje z tymi środkami jeżeli NUS-y nie wypłacą nagród? Niewykorzystane środki przepadają. Może zbyt ogólnie napisałem, ale chodziło mi o zaprezentowanie postawy naszego szefa, który na każdym kroku stara się zaoszczędzić i nie dba o pracowników. Nasz NUS jest jeszcze p.o., więc te 2 małe literki mają duży wpływ na jego decyzje, bo chciałby zachować swoje stanowisko jak najdłużej. Czepiasz się szczegółów... pewnie jesteś NUS-em albo ka(dr)owcem Daj na luz
Widzę,że definiujesz prawidłowo a zatem nagrody - brawo- w naszym Urzędzie nie tylko kadrowiec czy naczelnik ma wgląd do ustawy o służbie cywilnej - jeśli chodzi o fundusz nagród to składa się na niego 3% fundusz nagród, który może być powiększony o fundusz oszczędności - z tych funduszy oszczędności się nie oddaje i na tym funduszu nie daje się oszczędzać kolego. W twoim Urzędzie zasady podziału funduszu nagród reguluje zarządzenie NUS-A - więc poczytaj. A poza tym dysponentem, od którego pochodzą plany finansowe na wynagrodzenia osobowe jest Izba Skarbowa - odsyłam do lekturki wymienionych aktów prawa. Najprościej zwalić na literki p.o. - no i taki kreuje suie obraz skarbowca -chciałoby się powiedzieć merytoryka poszła w las....