Teraz jest 07 wrz 2025, 23:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 101  Następna strona
3% nagrody kwartalne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 lis 2009, 19:55

POSTY        200
Post 3% nagrody kwartalne
makob123                    

Duży US w wlkp 600 brutto średnio na głowę

W DUP-ach macie nawet nieźle (też zależy w których, bo raczej nie we wszystkich). W większości US-ów NUS-y mają pracowników w...  :dupa:

04 sie 2010, 14:00
Zaawansowany

REJESTRACJA14 lip 2009, 15:46

POSTY        79
Duży US w łódzkim, 900 brutto.

04 sie 2010, 14:09
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 08:42

POSTY        13
Mały w Lubuskim - ciszaaaaaaaa :angry2:

05 sie 2010, 06:37
Znawca

POSTY        200
Płaca w US-ach ledwo ludziom na życie wystarcza. Bez nagród i premii nie będzie motywacji.

05 sie 2010, 19:09
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 22:27

POSTY        4
Nasz ministr  Vincent juz zapowiedział ,że oszczedzamy - właściwie na pracownikach US a nie MF. Niech sobie wezmie te podwyżki i da min. Boniemu - agentowi służb. Zapisuje się do  takich służb!!! To jest  opłacalne.

05 sie 2010, 23:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 08:42

POSTY        13
AUSTEEN- popieram Cię w 100%.... Im więcej takich zagrań tym większe spowolnienie pracy i mniejsza motywacja by się wykazywać "czymś szczególnym"....

06 sie 2010, 06:27
Zaawansowany

REJESTRACJA05 cze 2009, 11:58

POSTY        51
Tak, motywacja, coś o tym słyszałem... Gdzie ona jest. Powinna być w naszych wynagrodzeniach.
Przeczytałem coś z dwumiesięcznika korpusu służby cywilnej [Nr 4 (7) lipiec - sierpień] o przeglądzie służby cywilnej.
Spro tego było, ale najbardzej ciekawy jest "dział" w sprawie badania wynagrodzeń w służbie cywilnej planowany w okresie lipiec - listopad tego roku celem porównania do wynagrodzeń w pozostałych urzędach administracji publicznej i innych sektorach gospodarki.
Badanie ma być realizowane w ramach projektu "Wartościowanie stanowisk pracy oraz zminay w systemie wynagrodzeń administracji rządowej".
Czyżby zamiast podwyżek (które były z tytułu wartościowania) planowano obnizki naszych wynagrodzeń???
Ciekawostka.

06 sie 2010, 07:02
Znawca

POSTY        200
rasta                    

Czyżby zamiast podwyżek (które były z tytułu wartościowania) planowano obnizki naszych wynagrodzeń???
Ciekawostka.

Wartościowanie, to niestety tylko hasło. Ludzie wiązali wielkie nadzieje na jakieś podwyżki. Wartościowanie miało wyrównać różnice płacowe i wyeliminować tzw. "kominy". Okazało się, że podwyżki dostały osoby, które są bliskie sercu NUS-a ( :sex:  i  :dupa: ). Co za gest! A już zaczynałem wątpić w to, że NUS-y mają serce, bo od dawna wszystkim wiadomo, że nasz NUS ma pracowników w "duszy"   :rotfl:
Obniżki wynagrodzeń NUS-ów na dobry początek... niech dadzą przykład, bo ponoć dobry przykład idzie z góry  :wysmiewacz:
Najpierw dają, a potem zabierają... wyczuwam brak konsekwencji w działaniu.
"Kto daje i odbiera, ten się..." na NUS-a nie nadaje  :excl:

07 sie 2010, 21:16
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 lip 2010, 10:22

POSTY        5
byłem troche na urolp :offtopic: .
ale nie bujta sie wróciłem.
nagrody sa cool.
po ostatnich 75% działu chciało mi/mnie  <_<

ale mam to w nosie :wsciekly:

07 sie 2010, 23:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2010, 19:00

POSTY        27
austeen                    

austeen                    

U nas też cisza... Nagród pewnie nie będzie, bo nasz p.o. NUS musi się jakoś podlizać "górze"  <_<

Tak jak można się było spodziewać po naszym poNUS... oddał kasę na nagrody i premie do budżetu. Hmmm a podobno nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Przydałyby się zmiany w naszym US-ie... i to dużeeeee !  :D

Twoja znajomość zasad wynagradzania jest zdumiewająca, premie w Urzędzie - dostaliście jakiś ekstra fundusz - odsyłam do lektury ustawy o służbie cywilnej a także ustawy o finansach publicznych, szczególnie w kwestii "oddawania  środków do budżetu" hihihi... :rotfl:

Ostatnio edytowano 08 sie 2010, 14:17 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

usunałem url

08 sie 2010, 11:05
Znawca

POSTY        200
dominiq                    

Twoja znajomość zasad wynagradzania jest zdumiewająca, premie w Urzędzie - dostaliście jakiś ekstra fundusz - odsyłam do lektury ustawy o służbie cywilnej a także ustawy o finansach publicznych, szczególnie w kwestii "oddawania  środków do budżetu" hihihi... :rotfl:

Wynagrodzenia wypłacane pracownikom biorą się oczywiście z budżetu państwa, a nie z kieszeni NUS-a. Ktoś, kto zna zasady wynagradzania oczywiście wie, że premie są wypłacane z funduszu premiowego, który jest tworzony w US-ie i niewypłacone środki pozostają w tym funduszu. Dominiq, a skąd NUS-y biorą środki na nagrody jak nie z budżetu? I co się potem dzieje z tymi środkami jeżeli NUS-y nie wypłacą nagród? Niewykorzystane środki przepadają.
Może zbyt ogólnie napisałem, ale chodziło mi o zaprezentowanie postawy naszego szefa, który na każdym kroku stara się zaoszczędzić i nie dba o pracowników. Nasz NUS jest jeszcze p.o., więc te 2 małe literki mają duży wpływ na jego decyzje, bo chciałby zachować swoje stanowisko jak najdłużej.
Czepiasz się szczegółów... pewnie jesteś NUS-em albo ka(dr)owcem  :rotfl:  Daj na luz  :excl:

Ostatnio edytowano 08 sie 2010, 14:18 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy

usunałem url

08 sie 2010, 14:14
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2009, 14:09

POSTY        1
A co z rewaloryzacją,kiedy będzie nam wypłacana, zawsze była płacona w maju,  wtym roku nic nie widać na razie, ciekawe czy w ogóle to zobaczymy.

08 sie 2010, 17:27
Znawca

POSTY        200
gosienka82                    

A co z rewaloryzacją,kiedy będzie nam wypłacana, zawsze była płacona w maju,  wtym roku nic nie widać na razie, ciekawe czy w ogóle to zobaczymy.

Ani widu, ani słychu... nawet okulary czy aparaty słuchowe nie pomogą  :zly1:

09 sie 2010, 13:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2010, 19:00

POSTY        27
austeen                    

dominiq                    

Wynagrodzenia wypłacane pracownikom biorą się oczywiście z budżetu państwa, a nie z kieszeni NUS-a. Ktoś, kto zna zasady wynagradzania oczywiście wie, że premie są wypłacane z funduszu premiowego, który jest tworzony w US-ie i niewypłacone środki pozostają w tym funduszu. Dominiq, a skąd NUS-y biorą środki na nagrody jak nie z budżetu? I co się potem dzieje z tymi środkami jeżeli NUS-y nie wypłacą nagród? Niewykorzystane środki przepadają.
Może zbyt ogólnie napisałem, ale chodziło mi o zaprezentowanie postawy naszego szefa, który na każdym kroku stara się zaoszczędzić i nie dba o pracowników. Nasz NUS jest jeszcze p.o., więc te 2 małe literki mają duży wpływ na jego decyzje, bo chciałby zachować swoje stanowisko jak najdłużej.
Czepiasz się szczegółów... pewnie jesteś NUS-em albo ka(dr)owcem  :rotfl:  Daj na luz  :excl:

Widzę,że definiujesz prawidłowo a zatem nagrody - brawo- w naszym Urzędzie nie tylko kadrowiec czy naczelnik ma wgląd do ustawy o służbie cywilnej - jeśli chodzi o fundusz nagród to składa się na niego 3% fundusz nagród, który może być powiększony o fundusz oszczędności - z tych funduszy oszczędności się nie oddaje i na tym funduszu nie daje się oszczędzać kolego. W twoim Urzędzie zasady podziału funduszu nagród reguluje zarządzenie NUS-A - więc poczytaj. A poza tym dysponentem, od którego pochodzą plany finansowe na wynagrodzenia osobowe jest Izba Skarbowa - odsyłam do lekturki wymienionych  aktów prawa.  :czytaj:
Najprościej zwalić na literki p.o. - no i taki kreuje suie obraz skarbowca -chciałoby się powiedzieć merytoryka poszła w las.... :)

09 sie 2010, 18:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 101  Następna strona