Teraz jest 06 wrz 2025, 10:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2007, 12:22

POSTY        103
Post Reorganizacja
tylko dla  wyspecjalizowanych ,bo przecież oni maja tysiące podmiotów gospodarczych zarejestrowanych do VAT, a inne US tylko setki :wysmiewacz: , tylko i...ta mógł to wymyślić :stop:

30 lip 2010, 10:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 lut 2008, 21:24

POSTY        13
Post Reorganizacja
Zapewne w tym szaleństwie tkwi metoda. Tylko pytanie jaki jest jej cel, bo napewno nie polepszenie warunków pracy ani obsługi podatników. Może ktoś ma jakiś pomysł do czego ma to doprowadzić i jakie dać rezultaty w przyszłości?

30 lip 2010, 11:04
Znawca

REJESTRACJA24 sie 2007, 09:05

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Post Reorganizacja
Ewcia76                    

Może ktoś ma jakiś pomysł do czego ma to doprowadzić i jakie dać rezultaty w przyszłości?

Może do ujednolicenia struktury organów aparatu skarbowego a w efekcie tego do połączenia urzędów w jeden urząd na wzór brytyjskiego HMRC lub amerykańskiego IRS? :piwo:

Tylko jak by się ten twór miał nazywać:
Polski Urząd Skarbowy - PUS,
Narodowy Urząd Skarbowy - NUS,
Urząd Skarbowy Rzeczypospolitej Polskiej - USRP.

30 lip 2010, 11:45
Znawca

REJESTRACJA01 lip 2010, 12:31

POSTY        118
Post Reorganizacja
Skoro zamiary wprowadzenia zmian zostały upublicznione przez Ministerstwo, to trzeba szykować się do tego co już nieuniknione. Niektóre komórki pozostają w dotychczasowej formie więc może jakoś damy radę (zaorają tylko część a nie całość urzędu, trzeba będzie cierpliwie czekać aż coś z tego ładnego "wyrośnie").
Tylko jak człowiek pomyśli o tych kolejnych zakresach obowiązków, opisach stanowisk, wartościowaniu, zmianach w zarządzeniach i instrukcjach, procedurach szj, zapomniałem że przecież szybciutko musi powstać też regulamin organizacyjny (oj w izbach skarbowych chyba im nocek zabraknie jak w jednym czasie będą musieli zaopiniować i pewnie poprawić regulaminy otrzymane od urzędów z całego województwa), trzeba wypowiedzieć warunki umowy wielu osobowm żeby im ewentualnie zaproponować nowe... :o Oczywiście tempo i jakość pracy nie może ulec pogorszeniu bo przecież "mierniki cierpliwe ale sprawiedliwe" <_<
Zabawne, bo przypomniało mi się też, że teraz powinny być wewnętrzne audyty stystemu zarządzania jakością a na początku przyszłego, urzędy powinny być zgłaszane do certyfikacji... a tu dopiero zasiane i nie ma co jeszcze z pola zbierać :dupa:
Jak się nic nie dzieje to długo nic ale jak już dostaną powera w tym Ministerstwie to wszyscy razem w jednej chwili.
Co oni biorą?  :wacko:

30 lip 2010, 12:45
Znawca

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Post Reorganizacja
Ewcia76                    

Może ktoś ma jakiś pomysł do czego ma to doprowadzić i jakie dać rezultaty w przyszłości?

Ujednoliceie struktury i zakresu obowiązków komórek w urzędach może w przyszłosci być podstawą do połączenia urzedów skarbowych w jeden ogólnokrajowy urząd na wzór brytyjskiego HMRC lub amerykańskiego IRS.  :zeby:

30 lip 2010, 13:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Post Reorganizacja
umiejscawiając kasy rejestrujące w obsłudze bieżącej autor wykazał się znajomością problemu,tym bardziej, że odczyty z mocy prawa odbywają się przeważnie poza US, kwestie zwrotów ulgi w jedną i drugą stronę to wynik czynności sprawdzających.
Mozna wyliczać dalej, ale przecież ci z MF wiedzą lepiej.

30 lip 2010, 14:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 lut 2008, 21:24

POSTY        13
Post Reorganizacja

Ujednoliceie struktury i zakresu obowiązków komórek w urzędach może w przyszłosci być podstawą do połączenia urzedów skarbowych w jeden ogólnokrajowy urząd na wzór brytyjskiego HMRC lub amerykańskiego IRS.

Jakoś nie chce mie się wierzyć, że  ktoś kiedyś w tym kraju doprowadzi do ujednolicenia struktur urzędów skarbowych. A co gdy trzeba będzie kogoś "swojego" zrobić kierownikiem? A tu miejsc brak....
Szczerze gdy zaczynałam pracę w skarbówce byłam przekonana, że wszystkie urzędy mają tą samą strukturę i wszędzie są te same zarobki na tych samych stanowiskach. Taka  głupiutka byłam :lol: ale wyrosłam.

30 lip 2010, 14:53
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Post Reorganizacja

TUTTI - Co oni biorą ?
Też jestem ciekawy ? To wszystko jest na głowie postawione - wymiana serwerów i POLTAXU na podobno "ulepszoną" wersję , wdrożenie SZJ , i do tego reorganizacja  :brawa:

30 lip 2010, 20:00
Znawca

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Post Reorganizacja
Ewcia76                    

A co gdy trzeba będzie kogoś "swojego" zrobić kierownikiem? A tu miejsc brak....

Zamiast samodzielnych urzędów będą oddziały (jak w ZUSie) z kierownikami lub dyrektorami (dotychczasowymi naczelnikami) których nie trzeba będzie wyłaniać w konkursach, więc "stołkologia stosowana" będzie jeszcze prostsza i łatwiejsza niż teraz. Obecnie naczelnik jest z założenia przynajmniej częściowo niezależny a jak zostanie kierownikiem oddziału to będzie musiał grzecznie wszystkie polecenia "góry" wykonywać. :mur:

30 lip 2010, 20:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
Post Reorganizacja
Takiego bajzlu to nie widziałem przez lata. Ktoś kto robi reorganizację albo nie wie co robi bo nie ma pojęcia co chce zrobić :lol:
albo jest Konradem Wallenrodem :piwo:

30 lip 2010, 20:09
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Post Reorganizacja
Bitnova - REORGANIZACJĘ robią młodzi , kreatywni z Min.Fin. którzy nie mają zielonego pojęcia o pracy a tym bardziej o pracy w urzędach i ich zadaniach oraz działaniu.

30 lip 2010, 20:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
Post Reorganizacja
To muszą mieć rozum 1,5 rocznego dziecka. Bo cała ta reorganizacja i zmiany polegają na tym, że wezmę kamyk wrzucę do rosołu na stole i zobaczę co się stanie. Przepraszam, ale za te grosze co zarabiam sram na reformy w skarbowości - niech dołożą do jałmużny na 8000 zeta netto to będę za reformą. :piwo:

30 lip 2010, 20:24
Zaawansowany

REJESTRACJA25 lis 2006, 01:10

POSTY        76
Post Reorganizacja
zgodnie z § 1 pkt 4 Naczelnik urzędu skarbowego, w zależności od zakresu i rozmiaru realizowanych zadań, tworzy niezbędną liczbę komórek organizacyjnych, o których mowa w ust. 1 i 3, oznaczając je odpowiednimi symbolami, dodając do symbolu literowego kolejną cyfrę rzymską

zatem w praktyce nic się nie zmieni

30 lip 2010, 21:04
Znawca

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Post Reorganizacja
Weksel                    

Bitnova - REORGANIZACJĘ robią młodzi , kreatywni z Min.Fin. którzy nie mają zielonego pojęcia o pracy a tym bardziej o pracy w urzędach i ich zadaniach oraz działaniu.

Wielu z tych młodych, kreatywnych z Min.Fin. którzy nie mają zielonego pojęcia o pracy, a tym bardziej o pracy w urzędach i ich zadaniach oraz działaniu. Tak jak wielu użytkowników tego forum pracowało w urzędach na szeregowych stanowiskach i uważało, że w ich urzędach trzeba wprowadzić zmiany, bo "to, tamto i owamto" źle funkcjonowało. Teraz wielu z nich ma szansę zrealizować swoje pomysły i tak samo jak pomysły i postulaty "młodych i gniewnych" użytkowników tego forum mogą się nie podobać pozostałym, tak i ich pomysły mogą mieć zwolenników i przeciwników.
A to że wiele osób uważa, że reorganizacja u nich w urzędach nie będzie obędzie się bez ofiar, to już inna bajka.

30 lip 2010, 21:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 77  Następna strona