Teraz jest 11 wrz 2025, 21:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2010, 19:06

POSTY        11
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Walnij sobie 2 browce i będzie dobrze... :piwo:

05 lip 2010, 19:07
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:27

POSTY        25
skarbenka                    

Mój sektor to K, w którym miałam szczęście siedzieć obok Adanety i Robaczka :) To się nazywa traf! :)

ja też siedziałem w sektorze K Pozdrawiam

05 lip 2010, 20:06
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
Rozkoszna, ale Tobą targają emocje. Niepotrzebnie!
Świat Ci się zawalił czy co ??? Spokoo damy radę za rok :piwo:

Ja na egzaminie miałam ołówek. Został mi zabrany. Na innych stolikach spokojnie ołówki sobie leżały.
Czuje, że to był dobry znak:) Bo jakbym zaczęła się bawić ołówkiem i gumką to w efekcie nic bym nie zrobiła.

05 lip 2010, 20:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 20:11

POSTY        37
Ale jaja :blink:  dlaczego?? ja na egzaminie korzystałam z ołówka i gumki. I nikt mi nie zwrócił uwagi, a łaziły koło mnie dwie osoby na zmianę..

05 lip 2010, 20:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 kwi 2010, 14:05

POSTY        232
gregepi                    

skarbenka                    

Mój sektor to K, w którym miałam szczęście siedzieć obok Adanety i Robaczka :) To się nazywa traf! :)

ja też siedziałem w sektorze K Pozdrawiam

a ja z Madzianną w H :)

05 lip 2010, 20:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Fiona42 - nie nie zawaił...Ale wkur..mnie jak jakieś podstawione dup.. wszem i wobec głoszą, że szambo było perfumerią...

05 lip 2010, 20:42
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
kasiak                    

Ja też jestem załamana. Na 100% nie zdałam. Uczyłam się tego wszystkiego, zaniedbałam dom, dziecko a dałam plamę. (...)
Nie dość, że człowiek tak się strasznie poświęcił żeby zdobyć te dodatkowe pieniądze, to oni zrobią wszystko żebyśmy tego nie zdali. Super perspektywy mamy w tych naszych Urzędach. (...)
Ile razy człowiek jest w stanie to zdawać? Jak wytrzymać to psychicznie?(...)
W jakiej książce można zobaczyć te matryce co były na teście, bo dla mnie one są zupełnie inne od tych które widziałam. Chyba, że faktycznie jestem taka ciemna, że nie dane jest mi to zdać.....

Podejdź do tego spokojnie. Zacznij się przygotowywać powoli za 2-3 miesiące. Może zimą będziesz miała więcej czasu. Już wiesz teraz namacalnie na czym to polega.
Dokładnie takich samych matryc pewnie nigdzie nie znajdziesz, ale ważna jest wiedza jak należy je rozwiązywać. Trzeba więc poćwiczyć sobie choćby na tych przykładach, które są tutaj na forum.

MarcinCz                    

Fiona42                    

Urzędnik powinien mieć słownik wyrazów obcych w jednym paluszku. O!

Jak większość osób z forum nie rozumiesz istoty egzaminu i w ogóle zdobywania wiedzy. Wiedza to nie jest coś co zdobywasz, bo jest ci akurat potrzebne. To jest pragmatyzm życiowy. Wiedza to nie coś z konkretnej dziedziny. Mądrość to umiejętność wypowiedzenia sie na każdy temat. Ten egzamin nie był egzaminem wewnętrznym Twojego Urzędu - był egzaminem, który ma poświadczyć osobę wszechstronną np. WGPW. Nie wyobrażam sobie elity - jak to wyraził Pan Brodziński - która nie umie posługiwać się podstawowymi elementami gospodarki wolnorynkowej.

Można z Marcinem się nie zgadzać, a nawet nie zgadzać z KSAP czy P. Brodzińskim, ale nie można obrażać się na rzeczywistość. Takie (a nie inne) wymagania stawiają i albo się je spełnia albo nie. Mogliby dać test np. na ortografię....

Słownik wyrazów obcych w paluszku.... Pisałem o tym 16 maja tutaj:
viewtopic.php?p=62519#p62519
Nadir                    

Jeśli ktoś już opanował wszystkie ustawy i wiedzę o Unii Europejskiej, ma przyswojone podstawowe wskaźniki ekonomiczne-gospodarcze i być może się nudzi (bo już rozwiązał wszystkie testy Butler-Pirie) to proponuję powertować słownik wyrazów obcych i encyklopedię.
Przyda się do rozwiązywania takich zadań:

Takie słówka jak przykładowo IMMANENTNY, ADEKWATNY, INTROWERTYCZNY, KONCYLIACYJNY, REMEDIUM, INKRYMINACJA, NEUROZA, HIPODROM, DERBY, KALIOPE, MELPOMENA, KELVIN, NEWTON, KONWERSJA, PARAFRAZA, PARALELA, etc...  po prostu warto znać.

lukasto90                    

Hm a tak na marginesie (bo wiem że była na ten temat dyskusja duuuzo wcześniej na forum):
Żubr do jelenia ma się jak bizon i karibu (zwierzęta występujące a Ameryce Północnej
szpital do lazaretu tak jak ksiądz do kapelana (lazaret i kapelan to pojęcia z armią związane)
Chyba:-)

Tutaj:
viewtopic.php?p=62519#p62519

05 lip 2010, 20:44
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
Panie NADIR - skoro tak Pan piszesz, to przyjmij Pan do wiadomości moją argumentację... Dlaczego stopień trudności tego egzaminu zależy od liczby chętnych na jedno miejsce ???
Dlaczego pytania w 2009 roku "były jakie były", a w 2010 "były jakie były" ???
Dlaczego w 2009 r. zdać mogła osoba o inteligencji równej inteligencji żula ze stacji PKP, a na 2010 rok śrubujemy wymagania na conajmniej  doktora nauk politycznych na UW ???

I jeszcze jedno - nie można porównywać samych pytań - porównajmy również odpowiedzi. W 2009 r. BEZ NAUKI na "samą inteligencję" z każdego pytania można było od razu wykluczyć min. dwie DEBILNE odpowiedzi... A teraz jeśli ktoś nie znał od razu odpowiedzi pozostawało mu strzelać jedną z 4...

Ostatnio edytowano 05 lip 2010, 20:57 przez Rozkoszna, łącznie edytowano 1 raz

05 lip 2010, 20:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
rzepka                    

Polokokta                    

Nie mogli sobie poradzić z którymś sektorem, poprosili o nie wychodzenie z sali, ale drzwi boczne były otwarte i część ludzi i tak tamtędy wyszła, część czekała grzecznie i potem było mało czasu..

No właśnie z sali, w której siedziałam część (znaczna) ludzi wyszła przed czasem. Potem ja również chciałam wyjść z 10 minut przed końcem i mi nie pozwolili. i gdzie tu sprawiedliwość?  :(

takie były zasady: zakaz opuszczania sali 15 minut przed końcem egzaminu, sama jestem rozczarowana, ale to akurat podali w instrukcji przed egzaminem

05 lip 2010, 20:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2010, 22:09

POSTY        55
Podali też żeby nie wnosić telefonów ale i tak ludzie wnieśli a później reszta musiała czekać aż zapakują telefonu w koperty, szkoda słów...

05 lip 2010, 21:01
Amator

REJESTRACJA08 sty 2010, 09:39

POSTY        29
asia78                    

no właśnie, nagle full userów się ujawniło, a na gimnastyce umysłu tylko garstka dała coś od siebie, reszta tylko przeglądała- i korzystała.

Nie wszyscy tylko przeglądali i korzystali :(
Ja może niezbyt wiele dałam od siebie, ale to, co "dałam" to całkiem bezinteresownie - nie zdawałam egzaminu, a czytam to forum od jakiegoś czasu i z racji tego, że lubię łamigłówki matematyczne starałam się je rozwiązywać razem z Wami...
Szacunek dla wszystkich zdających - ja nie miałam i nie mam odwagi :blush:

05 lip 2010, 21:05
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Rozkoszna                    

Panie NADIR - skoro tak Pan piszesz, to przyjmij Pan do wiadomości moją argumentację...
Dlaczego.... ???
Dlaczego....???
Kurde, nie wiem. Ja nie układałem pytań.  :unsure:

Rozkoszna                    

Dlaczego w 2009 r. zdać mogła osoba o inteligencji równej inteligencji żula ze stacji PKP, a na 2010 rok śrubujemy wymagania na conajmniej  doktora nauk politycznych na UW ???

Niewiele brakowało, a mógłbym być zaliczony przez Ciebie do "grupy o inteligencji niższej od żula ze stacji PKP", bo z testu umiejętności liczyłem na powyżej 90%, a miałem poniżej 70%.
Z czego wnioskujesz, że test w 2009 roku był łatwiutki?
Na 1059 osób zdało 529, a 530 nie zdało. Czyli dokładnie fifty-fifty.
wnui                    

Podali też żeby nie wnosić telefonów ale i tak ludzie wnieśli a później reszta musiała czekać aż zapakują telefonu w koperty, szkoda słów...

A wystarczyło tylko wyłączyć, aby nie zadzwonił niespodziewanie. Rewizji osobistej nie robili ani rentgenem nie prześwietlali :D

05 lip 2010, 21:10
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
I jeszcze jedno - Bardzo cenię Pana panie NADIR za bezinteresowną pomoc jaką świadczył Pan na forum...Powiem wprost - podziwiam !!! Ja miałybym to w d...Zdałam i żegnam...Więc podziwiam !!! Uważam, że jest Pan cholernie inteligentnym facetem i jako taki powinien Pan wiedzieć, że trudność pytania nie zależy wyłącznie od pytania, a również od możliwych odpowiedzi. Bo pytanie np/ Ile ma jedna mila morska można dać w dwu wariantach :
Wariant I:
a/ ok. 1, 82 km;
b/ 10000000000 km;
c/ 100000000000000000000000000 km;
d/ 1000000000000000000000000000000000000000 km
Wariant II:
a/ 1, 7989;
b/ 1, 7990;
c/ 1, 7991;
d/1, 7922

I na tym polegała rożnica pomiedzy testem w 2009 i 2010...Nie chodzi o pytania !!! Chodzi o odpowiedzi !!!

05 lip 2010, 21:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 sty 2010, 21:27

POSTY        96
Rozkoszna                    

Panie NADIR - skoro tak Pan piszesz, to przyjmij Pan do wiadomości moją argumentację... Dlaczego stopień trudności tego egzaminu zależy od liczby chętnych na jedno miejsce ???
Dlaczego pytania w 2009 roku "były jakie były", a w 2010 "były jakie były" ???

I jeszcze jedno - nie można porównywać samych pytań - porównajmy również odpowiedzi. W 2009 r. BEZ NAUKI na "samą inteligencję" z każdego pytania można było od razu wykluczyć min. dwie DEBILNE odpowiedzi... A teraz jeśli ktoś nie znał od razu odpowiedzi pozostawało mu strzelać jedną z 4...

Rozkoszna. Wiem, że przemawia przez Ciebie złość, która jest w większości z nas, ale po co obrzucać ludzi błotem? Porównanie do żuli jest "troszkę" niepotrzebne i niemiłe. W ubiegłym roku zdało ten egzamin ponad 500 osób z około 1000. Czy uważasz, że aż tylu żuli dostało mianowanie? A całej reszcie nawet do żuli daleko? Egzamin w tym roku był inny, wielu twierdzi, że trudniejszy, ja nie mam porównania do ubiegłego roku, ale z pokorą czekam na wyniki. Złość nic w nich nie zmieni...

05 lip 2010, 21:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 840  Następna strona