Teraz jest 12 wrz 2025, 06:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2009, 21:14

POSTY        38
Post Gimnastyka umysłu
Tosa już totalne "jaja" mi wychodzi

Liczba kobiet nie potępiajacych wyszła 396 (czyli obojętni i nie widzacy nic złego)
łącznie obojętnych mamy 165 w tym męzczyzn 79 to kobiety obojętne są 86
i wtedy odejmyjemy kobiety nie potępiajace czyli nie widzace nic złego i obojętne 396- 86 obojetne wyjdzie nam 310

Zagmatwalam trochę

01 lip 2010, 09:31
Znawca

REJESTRACJA09 kwi 2010, 14:05

POSTY        232
Post Gimnastyka umysłu
Do kobiet nie potępiających podpisów zaliczono kobitki bez zdania i kobitki nie widzące nic złego w procederze. I wtedy wszystko ładnie się zgadza :D

Ja z tabelkami to mam inny problem - zawsze mi czegoś brakuje, albo jest za dużo- albo wierszy albo kolumn. <_<

01 lip 2010, 09:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
Post Gimnastyka umysłu
czyli 330 ( łączna liczba - osoby uważające, że to nic złego) +165 (łączna liczba nie mających zdania) =495 z tego 80% =396  i od tego jeszcze odjąc 86?
kurna, nie rozwiązałabym tego na egzaminie :angry2:

a w ogóle to w zyciu bym nie wpadła na to, żeby brać pod uwagę też nie mających zdania :zly1:

Ostatnio edytowano 01 lip 2010, 10:04 przez asia78, łącznie edytowano 1 raz

01 lip 2010, 09:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2009, 21:14

POSTY        38
Post Gimnastyka umysłu
asia78                    

mi 330 ( łączna liczba - uważające, że to nic złego) +165 (łączna liczba nie mających zdania) =495 z tego 80% 396 ???

a w ogóle to w zyciu bym nie wpadła na to, żeby brać pod uwagę też nie mających zdania :zly1:

Asia ja tez nie ale jak rozwiązywałam to zadanie bo wielkich trudach doszlam że te nie majace zdania nie potępiają
ale to już wyższa filozofia  <_<  sprobuj jeszce raz od poczatku podejść do tego zadania bo ja przed chwilą też mialam inne wyniki

01 lip 2010, 10:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2009, 17:22

POSTY        37
Post Gimnastyka umysłu
Co my będziemy robić od soboty wieczór ?pić!?

01 lip 2010, 10:08
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Gimnastyka umysłu
mika05                    

asia78                    

mi 330 ( łączna liczba - uważające, że to nic złego) +165 (łączna liczba nie mających zdania) =495 z tego 80% 396 ???

Asia ja tez nie ale jak rozwiązywałam to zadanie bo wielkich trudach doszlam że te nie majace zdania nie potępiają
ale to już wyższa filozofia  <_<  sprobuj jeszce raz od poczatku podejść do tego zadania bo ja przed chwilą też mialam inne wyniki

a ja w ogóle w swojej "inteligencji" policzyłam 50% a nie 55%, świetnie, juą widzę, co będę wyprawiała na egzaminie w pośpiechu <_<
ale i tak mi wychodzi 396 :(

01 lip 2010, 10:11
Specjalista
Własny awatar

POSTY        576
Post Gimnastyka umysłu
mika05                    

asia78                    

a ja w ogóle w swojej "inteligencji" policzyłam 50% a nie 55%, świetnie, juą widzę, co będę wyprawiała na egzaminie w pośpiechu <_<
ale i tak bym tego nie zrobiła, wyszło  mi 396 bez tłumaczenia łopatologicznego, porażka :(

01 lip 2010, 10:13
Specjalista
Własny awatar

POSTY        576
Post Gimnastyka umysłu
darecki                    

Co my będziemy robić od soboty wieczór ?pić!?

nie wiem, co Ty, ale ja na pewno :piwo:

01 lip 2010, 10:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
Post Gimnastyka umysłu
A ja mam teraz kilka pytań z innej beczki, tj. z Kpa
może ktoś pomoże, bo już nie mogę patrzeć na ustawy?
1. Organy administracji publicznej obowiązane są umożliwić stronom przeglądanie akt sprawy objętych tajemnicą państwową:
a)        w każdym stadium postępowania;
b)        odmawiają stronom przeglądania akt sprawy;
c)        umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych;
d)        umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych; udostępnienie odbywa się w kancelarii tajnej.
2. Pracownik organu administracji publicznej podlega wyłączeniu od udziału w postępowaniu w sprawie:
a)        swego małżonka oraz krewnych i powinowatych do trzeciego stopnia;
b)        w której brał udział w wyższej instancji w wydaniu zaskarżonej decyzji;
c)        w której jedną ze stron jest osoba pozostająca wobec niego w stosunku podrzędności służbowej;
d)        w której jedną ze stron jest osoba pozostająca wobec niego w stosunku nadrzędności służbowej.
3. Sprzeciw prokuratora powinien być rozpatrzony i załatwiony w terminie:
a)        dwudziestu jeden dni od daty jego wniesienia;
b)        siedmiu dni od daty jego wniesienia;
c)        czternastu dni od daty jego wniesienia;
d)        trzydziestu dni od daty jego wniesienia
4. Organami wyższego stopnia w stosunku do organów jednostek samorządu terytorialnego są;
a)        samorządowe kolegia odwoławcze, chyba że ustawy szczególne stanowią inaczej;
b)        właściwi w sprawie ministrowie;
c)        odpowiednie organy nadrzędne lub właściwi ministrowie, a w razie ich braku ? organy państwowe sprawujące nadzór nad ich działalnością;
d)        odpowiednie organy wyższego stopnia tych organizacji, a w razie ich braku ? organ państwowy sprawujący nadzór nad ich działalnością.

01 lip 2010, 10:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 13:53

POSTY        60
Post Gimnastyka umysłu
ale i tak bym tego nie zrobiła, wyszło  mi 396 bez tłumaczenia łopatologicznego, porażka :([/quote]
Ja podobnie jak Adaneta - 50% i już. I co najważniesze obliczyłam to w myśli :huh:

01 lip 2010, 10:18
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        60
Post Gimnastyka umysłu
madzianna1                    

1. Organy administracji publicznej obowiązane są umożliwić stronom przeglądanie akt sprawy objętych tajemnicą państwową:
c)        umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych;
d)        umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych; udostępnienie odbywa się w kancelarii tajnej.
2. Pracownik organu administracji publicznej podlega wyłączeniu od udziału w postępowaniu w sprawie:
b)        w której brał udział w wyższej instancji w wydaniu zaskarżonej decyzji;
c)        w której jedną ze stron jest osoba pozostająca wobec niego w stosunku podrzędności służbowej;
d)        w której jedną ze stron jest osoba pozostająca wobec niego w stosunku nadrzędności służbowej.
4. Organami wyższego stopnia w stosunku do organów jednostek samorządu terytorialnego są;
a)        samorządowe kolegia odwoławcze, chyba że ustawy szczególne stanowią inaczej;
c)        odpowiednie organy nadrzędne lub właściwi ministrowie, a w razie ich braku ? organy państwowe sprawujące nadzór nad ich działalnością;
d)        odpowiednie organy wyższego stopnia tych organizacji, a w razie ich braku ? organ państwowy sprawujący nadzór nad ich działalnością.

1.a
2.d
3.d
4a

01 lip 2010, 10:25
Specjalista
Własny awatar

POSTY        576
Post Gimnastyka umysłu
krioterapia                    

madzianna1                    

1.a
2.d
3.d
4a

też mi tak wychodzi...dzisiaj

01 lip 2010, 10:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
Post Gimnastyka umysłu
zastanawiam się nad 1 - może jednak d? w sumie to tajemnica państwowa <_<

01 lip 2010, 10:34
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        60
Post Gimnastyka umysłu
Na bank 1.a

01 lip 2010, 10:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 793  Następna strona