Liczba kobiet nie potępiajacych wyszła 396 (czyli obojętni i nie widzacy nic złego) łącznie obojętnych mamy 165 w tym męzczyzn 79 to kobiety obojętne są 86 i wtedy odejmyjemy kobiety nie potępiajace czyli nie widzace nic złego i obojętne 396- 86 obojetne wyjdzie nam 310
Zagmatwalam trochę
01 lip 2010, 09:31
Gimnastyka umysłu
Do kobiet nie potępiających podpisów zaliczono kobitki bez zdania i kobitki nie widzące nic złego w procederze. I wtedy wszystko ładnie się zgadza
Ja z tabelkami to mam inny problem - zawsze mi czegoś brakuje, albo jest za dużo- albo wierszy albo kolumn.
01 lip 2010, 09:58
Gimnastyka umysłu
czyli 330 ( łączna liczba - osoby uważające, że to nic złego) +165 (łączna liczba nie mających zdania) =495 z tego 80% =396 i od tego jeszcze odjąc 86? kurna, nie rozwiązałabym tego na egzaminie
a w ogóle to w zyciu bym nie wpadła na to, żeby brać pod uwagę też nie mających zdania
Ostatnio edytowano 01 lip 2010, 10:04 przez asia78, łącznie edytowano 1 raz
01 lip 2010, 09:59
Gimnastyka umysłu
asia78
mi 330 ( łączna liczba - uważające, że to nic złego) +165 (łączna liczba nie mających zdania) =495 z tego 80% 396 ???
a w ogóle to w zyciu bym nie wpadła na to, żeby brać pod uwagę też nie mających zdania
Asia ja tez nie ale jak rozwiązywałam to zadanie bo wielkich trudach doszlam że te nie majace zdania nie potępiają ale to już wyższa filozofia sprobuj jeszce raz od poczatku podejść do tego zadania bo ja przed chwilą też mialam inne wyniki
01 lip 2010, 10:03
Gimnastyka umysłu
Co my będziemy robić od soboty wieczór ?pić!?
01 lip 2010, 10:08
Gimnastyka umysłu
mika05
asia78
mi 330 ( łączna liczba - uważające, że to nic złego) +165 (łączna liczba nie mających zdania) =495 z tego 80% 396 ???
Asia ja tez nie ale jak rozwiązywałam to zadanie bo wielkich trudach doszlam że te nie majace zdania nie potępiają ale to już wyższa filozofia sprobuj jeszce raz od poczatku podejść do tego zadania bo ja przed chwilą też mialam inne wyniki
a ja w ogóle w swojej "inteligencji" policzyłam 50% a nie 55%, świetnie, juą widzę, co będę wyprawiała na egzaminie w pośpiechu ale i tak mi wychodzi 396
01 lip 2010, 10:11
Gimnastyka umysłu
mika05
asia78
a ja w ogóle w swojej "inteligencji" policzyłam 50% a nie 55%, świetnie, juą widzę, co będę wyprawiała na egzaminie w pośpiechu ale i tak bym tego nie zrobiła, wyszło mi 396 bez tłumaczenia łopatologicznego, porażka
01 lip 2010, 10:13
Gimnastyka umysłu
darecki
Co my będziemy robić od soboty wieczór ?pić!?
nie wiem, co Ty, ale ja na pewno
01 lip 2010, 10:14
Gimnastyka umysłu
A ja mam teraz kilka pytań z innej beczki, tj. z Kpa może ktoś pomoże, bo już nie mogę patrzeć na ustawy? 1. Organy administracji publicznej obowiązane są umożliwić stronom przeglądanie akt sprawy objętych tajemnicą państwową: a) w każdym stadium postępowania; b) odmawiają stronom przeglądania akt sprawy; c) umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych; d) umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych; udostępnienie odbywa się w kancelarii tajnej. 2. Pracownik organu administracji publicznej podlega wyłączeniu od udziału w postępowaniu w sprawie: a) swego małżonka oraz krewnych i powinowatych do trzeciego stopnia; b) w której brał udział w wyższej instancji w wydaniu zaskarżonej decyzji; c) w której jedną ze stron jest osoba pozostająca wobec niego w stosunku podrzędności służbowej; d) w której jedną ze stron jest osoba pozostająca wobec niego w stosunku nadrzędności służbowej. 3. Sprzeciw prokuratora powinien być rozpatrzony i załatwiony w terminie: a) dwudziestu jeden dni od daty jego wniesienia; b) siedmiu dni od daty jego wniesienia; c) czternastu dni od daty jego wniesienia; d) trzydziestu dni od daty jego wniesienia 4. Organami wyższego stopnia w stosunku do organów jednostek samorządu terytorialnego są; a) samorządowe kolegia odwoławcze, chyba że ustawy szczególne stanowią inaczej; b) właściwi w sprawie ministrowie; c) odpowiednie organy nadrzędne lub właściwi ministrowie, a w razie ich braku ? organy państwowe sprawujące nadzór nad ich działalnością; d) odpowiednie organy wyższego stopnia tych organizacji, a w razie ich braku ? organ państwowy sprawujący nadzór nad ich działalnością.
01 lip 2010, 10:18
Gimnastyka umysłu
a ja w ogóle w swojej "inteligencji" policzyłam 50% a nie 55%, świetnie, juą widzę, co będę wyprawiała na egzaminie w pośpiechu ale i tak bym tego nie zrobiła, wyszło mi 396 bez tłumaczenia łopatologicznego, porażka [/quote] Ja podobnie jak Adaneta - 50% i już. I co najważniesze obliczyłam to w myśli
01 lip 2010, 10:18
Gimnastyka umysłu
madzianna1
A ja mam teraz kilka pytań z innej beczki, tj. z Kpa może ktoś pomoże, bo już nie mogę patrzeć na ustawy? 1. Organy administracji publicznej obowiązane są umożliwić stronom przeglądanie akt sprawy objętych tajemnicą państwową: a) w każdym stadium postępowania; b) odmawiają stronom przeglądania akt sprawy; c) umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych; d) umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych; udostępnienie odbywa się w kancelarii tajnej. 2. Pracownik organu administracji publicznej podlega wyłączeniu od udziału w postępowaniu w sprawie: a) swego małżonka oraz krewnych i powinowatych do trzeciego stopnia; b) w której brał udział w wyższej instancji w wydaniu zaskarżonej decyzji; c) w której jedną ze stron jest osoba pozostająca wobec niego w stosunku podrzędności służbowej; d) w której jedną ze stron jest osoba pozostająca wobec niego w stosunku nadrzędności służbowej. 3. Sprzeciw prokuratora powinien być rozpatrzony i załatwiony w terminie: a) dwudziestu jeden dni od daty jego wniesienia; b) siedmiu dni od daty jego wniesienia; c) czternastu dni od daty jego wniesienia; d) trzydziestu dni od daty jego wniesienia 4. Organami wyższego stopnia w stosunku do organów jednostek samorządu terytorialnego są; a) samorządowe kolegia odwoławcze, chyba że ustawy szczególne stanowią inaczej; b) właściwi w sprawie ministrowie; c) odpowiednie organy nadrzędne lub właściwi ministrowie, a w razie ich braku ? organy państwowe sprawujące nadzór nad ich działalnością; d) odpowiednie organy wyższego stopnia tych organizacji, a w razie ich braku ? organ państwowy sprawujący nadzór nad ich działalnością.
1.a 2.d 3.d 4a
01 lip 2010, 10:25
Gimnastyka umysłu
krioterapia
madzianna1
1.a 2.d 3.d 4a
też mi tak wychodzi...dzisiaj
01 lip 2010, 10:27
Gimnastyka umysłu
zastanawiam się nad 1 - może jednak d? w sumie to tajemnica państwowa