Teraz jest 06 wrz 2025, 17:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
"Wojna domowa" w US Wałbrzych? 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
supersaper                    

Niestety ta fraza już nie działa  :(
Znalazłem coś takiego http://www.fotka.pl/albumy/asiunia1231975/1,Ja/37651701,,1273843033#foto. Z "przyjemnością" bym ją "awansował". Czy dobrze trafiłem?

Spóźniłeś się :P
O 17.29 stronka została zlikwidowana.

14 maja 2010, 18:37
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Nadir                    

supersaper                    

Niestety ta fraza już nie działa  :(
Znalazłem coś takiego http://www.fotka.pl/albumy/asiunia1231975/1,Ja/37651701,,1273843033#foto. Z "przyjemnością" bym ją "awansował". Czy dobrze trafiłem?

Widocznie forum www.skarbowcy.pl czytają po "pracy"  :rolleyes:

14 maja 2010, 18:43
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 maja 2010, 16:47

POSTY        4
supersaper                    

Nadir                    

Widocznie forum http://www.skarbowcy.pl czytają po "pracy"  :rolleyes:

Jak widać kontrola wewnętrzna kontroluje (sytuację) nawet popołudniu.
Kali naprawdę być dumny! Oj będzie wynagradzał!

14 maja 2010, 19:04
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2010, 21:12

POSTY        7
karolx                    

Carolinka tak trzymaj  :brawa:

Dodano: Pią Maj 14, 2010 5:41 pm

Słuchajcie słyszałem, że chcą powiadomić media. Czy to prawda ?

KarolX! Dziękuję za wsparcie duchowe!
A Joanę35 pozdrawiam mimo wszystko bo to dobry człowiek.  No cóż w naszym urzędzie zawsze było tak, że kariera dotyczyła wybranych jednostek, ale ten konkretny wybór powalił 99 % załogi na kolana!!
Nie chodzi przecież o to, że wybrano własnie panią  X, tylko o to że Wybierający nie liczy się z nikim i z niczym nawet z konsekwencjami "public relations", a nam próbuje się wmawiać, że jest ok. Że praca i fachowość to jest to co otwiera nam drogę do awansów. Po czym oczekuje się że taka sprawa jak zwykle przejdzie bez echa i jeszcze niektórzy się obrażają, że ktoś śmie się odezwać.
To dopiero tupet !!!!!

16 maja 2010, 21:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 maja 2010, 16:47

POSTY        4
Panie Naczelniku naszego wałbrzyskiego Urzędu Skarbowego !!!
Od kilkunastu dni słucham wypowiedzi naszych pracowników, przeczytałem to forum i chcę podzielić się taką refleksją: kolejny raz Pan się pomylił.
Pomylić się to nic złego. Ważne aby nie trwać w błędzie lub błędu nie powielać. Pan i powiela błędy, i trwa w ostatniej pomyłce. Ponad 200 pracownikom próbuje Pan wmówić, że sekretarka, to nie sekretarka, a Pana zachowanie jest bez skazy. Myli się Pan. Przypomnę Panu fragmenty z Pana ostatniego wystąpienia:
"Pani Małgorzata była planowana na kierownika Ale Pani Ala nie odeszła"
"Wszyscy bardzo dobrze pracujecie i nie chciałem tego burzyć"
"Pani Małgorzata ma odpowiednie wykształcenie jest miła i pracowita"
"Dlaczego pani Małgorzata ma tylu przeciwników".

Te nieprzemyślane słowa znowu obraziły i zbulwersowały wszystkich. Można je zinterpretować tak: Pani Ala pomimo wieku emerytalnego nie odeszła. Wszyscy dobrze pracujcie, a guzik z tego będziecie mieli. Pani Małgorzata jest tak wykształcona, miła i pracowita jak dziesiątki w tym Urzędzie. A ostatnie retoryczne Pana pytanie powinno brzmieć: Dlaczego ja (naczelnik) mam tylu przeciwników. Proszę sobie samemu odpowiedzieć.
Myślę, że chociaż raz warto przyznać się do błędu, przeprosić i spróbować naprawić zaistniałą sytuację (wyjść z twarzą). Ale Pan ponad dwustu pracownikom stara się "wcisnąć", że sekretarka to nie sekretarka, a Pan jest bez winy. Jak się okazało wystawia Pan także joane35.

17 maja 2010, 21:11
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2010, 23:12

POSTY        1
Post "Wojna domowa" w US Wałbrzych?
Przeglądając wątek "Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki" można dostrzec, że w ostatnim czasie został on zdominowany przez zwolenników i przeciwników powołania pewnej Pani na stanowisko zastępcy NUS w Wałbrzychu. Ze względu na fakt, że temat ten nieco różni się od kwestii konkursów, proponuję ewentualne kontynuowanie go w nowym wątku. Z dotychczas zamieszczonych postów wyłania się dosyć ciekawy obraz sprawy (no i samego urzędu). Bohaterami całej intrygi są:
- zastępca NUS (alias sekretarka ? podobno na tym stanowisku figurowała na wykazie telefonów, chociaż niektórzy twierdzą, że była w długoletnim pracownikiem merytorycznym),
- NUS ? zwany przez pracowników pieszczotliwie Kali,
- zwolennicy NUSa i nowo powołanej zastępczyni. Podobno same niezłe sztuki (?Kali tylko takimi się otacza?)
- opozycja ? wg jednego z postów 99% załogi.
Sprawa wydaje się rozwojowa, prosimy zatem o bieżące informacje z US Wałbrzych

17 maja 2010, 22:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2010, 10:24

POSTY        3
Carolinka                    

A czy ktoś słyszał w Polsce o takim przypadku :
Na Zastępcę Naczelnika w Urzędzie Skarbowym w Wałbrzychu powołano sekretarkę !!!!  <_<

Niestety, ale to prawda co piszą moje koleżanki i koledzy !!!
W Wałbrzychu nie dzieje się dobrze !!! Sekretarka na naczelnika to chyba przesada.
Faktycznie wypadałoby naprawić ten ostatni błąd, a ktakże inne anomalia w Urzędzie. Może należałoby tak zwyczajnie ogłosić nabór. Wówczas kandydaci, jeżeli ktoś jeszcze chciałby współpracować z naczelnikiem, mogliby zaprezentować dotychczasowe osiągniecia, doświadczenie i przedstawić propozycje, plany na przyszłość ?  Może należałoby przeprowadzić sondę wsród pracowników ? A na pewno skończyć już z tymi zaskakującymi awansami.

17 maja 2010, 22:23
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
polo                    

Carolinka                    

Na Zastępcę Naczelnika w Urzędzie Skarbowym w Wałbrzychu powołano sekretarkę !!!!  <_<

W Wałbrzychu nie dzieje się dobrze !!! Sekretarka na naczelnika to chyba przesada...
... A na pewno skończyć już z tymi zaskakującymi awansami.

A jest choć jedna osoba w Wałbrzychu, która stwierdzi, że awans sekretarki był w pełni zasadny, bo to osoba wykształcona, kompetentna, poważana. To że pracowała jako sekretarka nie znaczy, że nie miała kwalifikacji na z-ce NUS-a. W USA swego czasu masę doktorków pracowało jako sprzątaczki, co nie znaczy że nie nadawali się do leczenia ludzi, czy ratowania życia ludzkiego.
Nie osądzajmy jak nie znamy wszystkich faktów.

18 maja 2010, 10:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Carolinka                    

Na Zastępcę Naczelnika w Urzędzie Skarbowym w Wałbrzychu powołano sekretarkę !!!! ...... z tegoż Urzędu.

Widać  wśród pracujących tam kierowników i innych pracowników nie znalazł się nikt, kto dorównałby jej doświadczeniem, wiedzą i umiejętnościami .
Swoją drogą, jak widać każdy ma szansę na awans..... Niech żywi nie tracą nadziei....
Będę bardzo wdzięczna jak ktoś wyjaśni mi o co w tym wszystkim chodzi ??????? <_<

Wiedza - rzecz wskazana , doświadczenie jest dobre choć czasami nas ogranicza i krępuje, popadamy w rutynę, umiejętności organizacyjne OK, czy ta Pani spełnia kryteria - tego nie wiem, czy bycie sekretarką jest przeszkodą - z pewnością nie.
To naczelnik będzie współpracował z tą osobą i chyba ma prawo wyboru takiej osoby .

18 maja 2010, 11:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
"Na Zastępcę Naczelnika w Urzędzie Skarbowym w Wałbrzychu powołano sekretarkę !!!! ...... z tegoż Urzędu. Widać wśród pracujących tam kierowników i innych pracowników nie znalazł się nikt, kto dorównałby jej doświadczeniem, wiedzą i umiejętnościami .
Swoją drogą, jak widać każdy ma szansę na awans..... Niech żywi nie tracą nadziei....
Będę bardzo wdzięczna jak ktoś wyjaśni mi o co w tym wszystkim chodzi ??????? "

To o czym piszesz nie można nazwać normalnym zawodowym awansem. Podejrzewam, że szef dobrał się sekretarce do tyłka. Teraz kolej, aby przełożony szefa sekretarki dobrał się do tyłka szefa. To kolejny dowód na to, że nie żyjemy w normalnym kraju. To smutne  :mur:

18 maja 2010, 13:39
Własny awatar
Niestety życie pokazało że nie żyjemy w normalnym kraju .
Jeśli w państwowej firmie ktoś robi z załogi " idiotów " to chyba najwyższy czas aby sprawą zajęli się przełożeni z wyższej instancji.
Jak pisano wcześniej tłumaczenia akurat tego wyboru na Z-cę Naczelnika są co najmniej nie stosowne. Innymi słowy również tłumaczenia pewnej pani że to było stanowisko merytoryczne to też tragiczna pomyłka, bowiem  casting do podatku dochodowego na poprzednio zajmowane stanowisko przez obecną szefową tego pionu i pytanie czy ludzie wiedzą że będą pracować w sekretariacie - odsłonił naga prawdę.
Wystarczy sprawdzić w Bibliotece Akt jakie sprawy prowadzone były lub są przez kompetentnych i merytorycznych pracowników tegoż urzędu - nie tylko wprowadzanie danych do tejże biblioteki i wszystko staje się jasne.
W danym urzędzie jest wiele osób merytorycznie bardzo dobrych, dbających o dobre wyniki pracy , pomocnych dla podwładnych i przede wszystkim zasługujących na taki awans - ale cóż przegrali sromotnie. :stop:
Na tak wysokim stanowisku winny znajdować się osoby które są wzorem do naśladowanie dla innych , służą fachową i merytoryczną pomocą i przede wszystkim posiadają umiejętność zarządzania zespołem ludzi - praca w sekretariacie tej umiejętności nie kształtuje, nie jest się  pracownikiem merytorycznym prowadzącym skomplikowane postępowania - a tak tylko można być DOBRYM I ODPOWIEDZIALNYM  szefem, na którym można polegać i który potrafi służyć pomocą pracownikom - to jest jego rola - bo bez dobrej pracy załogi nie będzie wyników.

Ostatnio edytowano 18 maja 2010, 17:14 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

drobna errata...

18 maja 2010, 16:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2009, 13:18

POSTY        18
Ciekawy wątek   :wysmiewacz:

Czy ta "sekretarka", to Pani z linka podanego przez Supersapera na poprzedniej stronie tego tematu, czy też któraś z tych Pań z oficjalnej strony US Wałbrzych ?

http://www.uswalbrzych.pl/US_kadra.htm

18 maja 2010, 16:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
marnow                    

Czy ta "sekretarka", to Pani z linka podanego przez Supersapera na poprzedniej stronie tego tematu, czy też któraś z tych Pań z oficjalnej strony US Wałbrzych ?

Nowa pani zastępczyni naczelnika to pani z linka Supersapera (ta o obfitych kształtach)
:rotfl:  :dokuczacz:  :dupa:
Ciekawy jestem czy taki numer przejdzie naczelnikowi i nadal będzie  :wysmiewacz:
czy też poleci ze swego stołka  <_<
A Wy jak sądzicie  :excl:  :excl:  :excl:

19 maja 2010, 10:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Maxer2007                    

marnow                    

Nowa pani zastępczyni naczelnika to pani z linka Supersapera (ta o obfitych kształtach)
:rotfl:  :dokuczacz:  :dupa:
Ciekawy jestem czy taki numer przejdzie naczelnikowi i nadal będzie  :wysmiewacz:
czy też poleci ze swego stołka  <_<
A Wy jak sądzicie  :excl:  :excl:  :excl:

Sądzę, że powinienieś dostać w mordę za docinki nt fizjonomii tej Pani.

19 maja 2010, 11:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona