Teraz jest 06 wrz 2025, 14:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Stażyści w urzędzie 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2009, 17:22

POSTY        21
Post Stażyści w urzędzie
Właśnie dzisiaj żegnaliśmy stażystkę... Pracowała w naszym dziale pół roku - ktoś powie tylko pół roku, ktoś aż pół roku... Te pół roku w zupełności wystarczy żeby przyzwyczaic się do człowieka a ona była wyjątkowa - taki nasz mały promyczek radosny uśmiechnięty - prześliczna mądra inteligentna - super się z nią pracowało i napewno bardzo będzie jej nam brakowac. Pod tym wzgledem staże są okropnie bezlitosne - ciężko było jej odejsc a nam pracowac tego dnia ze świadomością, że już ostatni raz jest z nami... :(  A nie sposób było jej nie lubic - taka słodka, bystra, doskonale zorientowana w naszych "działowych" sprawach...
Życzymy jej sukcesów w życiu zawodowym i uczelnianym, może jeszcze do nas wróci. Oby więcej takich stażystów, chociaż tym razem chyba się zdystansuję żeby nie przyzwyczaic się do nowej osoby bo potem ciężkie są te rozstania...

14 kwi 2010, 16:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 15:59

POSTY        13
Post Stażyści w urzędzie
Może wróci już jako pracownik :)

14 kwi 2010, 19:08
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Stażyści w urzędzie
malgos                    

Może wróci już jako pracownik :)

Wielu się udało ...

14 kwi 2010, 19:22
Znawca

REJESTRACJA17 paź 2009, 15:25

POSTY        136
Post Stażyści w urzędzie
nonac                    

Ja nic nie mam do stażystów ale są też różni, jedni mniej pracowici inni bardziej, a w naszym US to kierownictwo i szef o niebo ładniej się " odzywają" i lepiej ich traktują niż pracowników. Pracownik to za dużo wie - to trzeba z dystansem i ostro nawet w mowie,że żyć się nie da.

Wiadomo stażysta człowiek jak każdy inny czyli albo leniwy albo pracowity itd. Chociaż nie wiem czy od osoby, która pracuje (jest na stażu) za 600 zł można oczekiwać super zaangażowania. Z niewolnika (stażysty) nie będzie pracownika  :)

14 kwi 2010, 20:56
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Stażyści w urzędzie
Ludzik123                    

nonac                    

Ja nic nie mam do stażystów ale są też różni, jedni mniej pracowici inni bardziej, a w naszym US to kierownictwo i szef o niebo ładniej się " odzywają" i lepiej ich traktują niż pracowników. Pracownik to za dużo wie - to trzeba z dystansem i ostro nawet w mowie,że żyć się nie da.

Wiadomo stażysta człowiek jak każdy inny czyli albo leniwy albo pracowity itd. Chociaż nie wiem czy od osoby, która pracuje (jest na stażu) za 600 zł można oczekiwać super zaangażowania. Z niewolnika (stażysty) nie będzie pracownika  :)

To dużo zależy od atmosfery w pracy...

14 kwi 2010, 22:15
Amator
Własny awatar

POSTY        21
Post Stażyści w urzędzie
Największe szanse na zatrudnienie gdy zwolni się etat mają byli bądź obecni stażyści z kierunkowym czyli wyższym ekonomicznym wykształceniem, mogą byc oni również w trakcie tych studiów.

15 kwi 2010, 17:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 sie 2008, 11:44

POSTY        10
Post Stażyści w urzędzie
Ja mam pytanie troszkę na inny temat. czy pracownik zatrudniony na umowę zastępstwo może brać udział w naborze wewnętrznym ogłoszonym przez NUS???

11 maja 2010, 09:06
Amator
Własny awatar

POSTY        21
Post Stażyści w urzędzie
Oczywiście, jeśli spełnia wymagane kryteria (a jakieś na pewno spełnia jeśli została zatrudniona na zastępstwo) to jak najbardziej, a fakt iż już pracuje w US tylko takiej osobie pomoże.

13 maja 2010, 21:42
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Post Stażyści w urzędzie
A tutaj filmik jednej ze stażystek w III US......, który obrazuje jej podejście do US.
http://www.youtube.com/watch?v=e4B5gWr1 ... re=related

19 cze 2010, 14:44
Amator
Własny awatar

POSTY        21
Post Stażyści w urzędzie
To nie jest stażystka tylko praktykantka a to jednak różnica... Nie mylcie tych dwóch pojęc

19 cze 2010, 15:30
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Stażyści w urzędzie
Us_nip                    

A tutaj filmik jednej ze stażystek w III US......, który obrazuje jej podejście do US.
http://www.youtube.com/watch?v=e4B5gWr1 ... re=related

To pierwszy taki film jaki widziałem o urzędzie. Można oczekiwać , że przy współczesnej technice wkrótce pojawią się następne. Ten miał mało ciekawy scenariusz a muzyka sprawiała, że oczekiwanie jakiegoś dramatu wzrastało. A na koniec nic.

19 cze 2010, 21:15
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Stażyści w urzędzie
ale laska fajna - szczególnie na zdjęciach spoza urzędu...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

20 cze 2010, 14:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2010, 12:26

POSTY        13
Post Stażyści w urzędzie
1. Powyższy filmik świadczy nie o US ale o osóbce, która go zrobiła - i tyle komentarza.

2. Od 6 lat opiekuję się stażystami, poborowymi (teraz niestety już ich nie ma) i praktykantami w moim US. Trafiali się ludzie bardzo różni, ale obiektywnie przyznać muszę, że duża większość była i jest rewelacyjna. W którymś z poprzednich postów pisał ktoś, że w jego US wielu pracowników to byli stażyści. Policzyłam i okazuje się, że w moim US to już ponad połowa (fakt, że 3 lata temu mieliśmy gremialny odpływ emerytów i można było "młodych" przyjąć).

3. Jest też taka prawda o stażystach, a przede wszystkim praktykantach, że jeśli komuś z nich ta robota "nie leży" (mówiąc oględnie), to nie ma sensu go mobilizować - ja wolę, żeby taka osoba się przespała w archiwum aniżeli miałaby "z roztargnienia" coś sp... Inna sprawa, że za takie podejście do pracy nie może liczyć na żadne, nawet czasowe zatrudnienie, ocenę czy opinię dostaje baaardzo chłodną i nikt nie będzie trwonił czasu na nauczenie jej czegokolwiek.

Na koniec jednak pozwolę sobie wznieść okrzyk: Chwała Wam Stażyści! - to dzięki Wam nie zatonęliśmy jeszcze w PIT-ach, VAT-ach, CIT-tach, NIP-ach i Bóg wie w czym jeszcze  :)

30 cze 2010, 18:09
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą
Post Stażyści w urzędzie
Wojtek1953                    

To co kolega napisał to nie zostało wyssane z palca. W moim US. podobne przypadki miały miejsce. Młode osoby zatrudnione na stałe, również podjęły decyzję o zmianie pracy. Jako powód podawały niskie zarobki i zbyt duże obciążenie pracą.

dokładnie. W urzędzie starzysta jest od tego aby go wykorzystać i  :za2:[/quote]
Na przykład do kopertowania i kompletowania dokumentów w dziale egzekucyjnym by PANI Inspektoraka mogła pobrać prowizję za "osobiste dokonanie czynności egzekucyjnej np.zajęcia poborów podatnika "

16 sie 2010, 21:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 70 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5