Teraz jest 06 wrz 2025, 13:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Zarobki US - początki pracy 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:50

POSTY        56

LOKALIZACJAz końca świata
Post Zarobki US - początki pracy
smyk                    

mmm wrzuć pismo gdzieś gdzie nie jest wymagane logowanie.

Rzeczywiście, już się poprawiam - pismo w załączniku.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

21 mar 2010, 19:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 15:39

POSTY        236
A mnie interesuje ile zarabia Oskarżyciel skarbowy w Jednoosobowym Stanowisku Pracy
(stanowisko samodzielne) rocznie np. przychód z PIT-11( wiadomo różne są wysokości nagród itd). Może napisze ktoś kto zajmuje takie stanowisko. Pozdrawiam.

26 kwi 2010, 13:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 lut 2008, 22:26

POSTY        62
DominikaM                    

A mnie interesuje ile zarabia Oskarżyciel skarbowy w Jednoosobowym Stanowisku Pracy
(stanowisko samodzielne) rocznie np. przychód z PIT-11( wiadomo różne są wysokości nagród itd). Może napisze ktoś kto zajmuje takie stanowisko. Pozdrawiam.

Oskarżycieli skarbowych to już bardziej po macoszemu się chyba nie da traktować - ja mam 2000 brutto - i ..... złożyłem wypowiedzenie. Najbardziej frustrujące jest to, iż jest to jedyne stanowisko na którym wymaga się profilowanego wykształcenia i jedyne (no może poza kontrolą) gdzie czynności wykonuje się często poza zaciszem własnego gabinetu - trzeba poskromić podejrzanego, przegadać jego obrońce, a potem jeszcze w sądzie się nagimnastykować. Do tego obowiązuje człowieka poczwórny nadzór merytoryczny (szef, Izba, Prokurator i finalnie Sąd). Już nie wspomnę że oskarżyciele zazwyczaj robią za nieformalnych radców prawnych i nie raz nie dwa odpowiadają na pytania współpracowników z działki prawnej (no i tak powinno być, bo w końcu powinniśmy sobie pomagać, szkoda tylko że szefostwo tego zazwyczaj nie widzi.. albo nie chce zauważyć). Nie zauważa się też tego, że poza dużymi urzędami są to stanowiska jednoosobowe i człowieka nikt nie jest w stanie w jego robocie zastąpić, bo po prostu nikt się na tym nie zna. Więc nawet na chorobowe nie można za bardzo pójść (nawet jak lekarz niemal na siłę je wciska)  jak już się ludzi wezwało, bo i jak - przyjdą, wezmą urlopy i pocałują klamkę.
Cały problem tego stanowiska wynika chyba z tego, że po pierwsze mało który szef ma chociażby blade pojęcie o tym na czym polega specyfika tej pracy (a niewiedza zazwyczaj zastępowana jest ignorancją), a po drugie - nie jest to dziedzina, na którą kładzie nacisk MF - Urzędy rozlicza się według mierników generowanych przez wymiar i egzekucje, a nasze mierniki są gdzieś obok, na marginesie (nawet nie zauważa się ile zaległości jest wpłacanych przez dłużników tylko dla tego, że chcą się dobrowolnie poddać karze, ilu podatników się sprowadza wtedy gdy wymiar już stracił nadzieję na ich obecność itp.)
Moim zdaniem na dłużą metę taki stan się nie utrzyma tzn specjaliści z tej dziedziny będą z urzędów odchodzić, bo nie po to się człowiek urabiał na studiach prawniczych po łokcie, żeby potem mniej zarabiać jak sekretarka w urzędzie (przy całym szacunku dla ich kwalifikacji i naprawdę dobrej roboty której wykonują). Albo więc zacznie się ich adekwatnie wynagradzać, albo koniecznym będzie pogodzenie się z zatrudnianiem ludzi mniej wykwalifikowanych (ze wszystkimi tego konsekwencjami).

26 kwi 2010, 16:23
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Potwierdzam, w moim urzędzie więcej ode mnie zarabia dziewczyna ze średnim wykształceniem wydająca druki w informacji. Ona zarobila 45 tyś za 2009r.

26 kwi 2010, 21:23
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2010, 04:09

POSTY        9
Jakoś nie mogę uwierzyć w to, że dziewczyna ze średnim wykształceniem ma takie zarobki. Może studuje i nie płacony jest jej ZUS, gdyż pracuje na umowę zlecenie  :blink:

Ostatnio edytowano 28 kwi 2010, 06:31 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

błąd

28 kwi 2010, 05:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2008, 18:11

POSTY        120
pawelek                    

Jakoś nie mogę uwierzyć w to, że dziewczyna ze średnim wykształceniem ma takie zarobki. Może studuje i nie płacony jest jej ZUS, gdyż pracuje na umowę zlecenie  :blink:

Niestety ale tak jest.

28 kwi 2010, 07:29
Nowicjusz

REJESTRACJA13 wrz 2009, 16:56

POSTY        2
Nieprawdą jest jakoby stanowisko oskarżyciela skarbowego było jedynym które wymaga kierunkowego wykształcenia. Ja jestem informatykiem w US, i w moim przypadku również był taki wymóg. A zarobki? No cóż... 2100 brutto  po blisko 17 latach pracy <_<
No i ta odpowiedzialność :excl:

28 kwi 2010, 10:51
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Unrealisto - żebyś się nie zdziwił! Dla niektórych NUS'ów - US to worek, z którego losuje się osoby do wykonywania dowolnych zadań - niezależnie od posiadanych kwalifikacji (lub nieposiadanych...). To, że przyszedłeś jako informatyk to nie znaczy, że nie wyjdziesz jako księgowy... :wysmiewacz:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

28 kwi 2010, 12:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 lut 2008, 22:26

POSTY        62
unrealista                    

Nieprawdą jest jakoby stanowisko oskarżyciela skarbowego było jedynym które wymaga kierunkowego wykształcenia.

miałem na myśli wymogi przewidziane rozporządzeniem w sprawie stanowisk.....

28 kwi 2010, 16:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 51 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4