A powiedzcie mi czy warto zdawać na IKSa pracując w Urzędzie Skarbowym w nie w UKSie??
Jeśli masz zamiar przejść do UKS (tylko centrale - zapomnij o OZ-tach) - to zdecydowanie tak. W przeciwnym wypadku - zdecydowanie nie.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
23 lut 2010, 16:46
Egzamin na iks-a
supersaper
Jeśli masz zamiar przejść do UKS (tylko centrale - zapomnij o OZ-tach) - to zdecydowanie tak. W przeciwnym wypadku - zdecydowanie nie.
Chyba, że mieszkasz w lubuskiem.
23 lut 2010, 19:19
Egzamin na iks-a
care31
supersaper
Chyba, że mieszkasz w lubuskiem.
Czy w lubuskiem jest inaczej?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
23 lut 2010, 19:21
Egzamin na iks-a
Hmm, coś mi tutaj nie pasuje. Przyznam, że nie widziałem pisma ale jak to jest - jest już wyznaczony termin (powiedzmy planowany termin) a nie wiadomo jeszcze ilu kandydatów będzie. Czy może coś przeoczyłem i termin do zgłaszania kandydatów do egzaminu na iks'a już minął? O ile dobrze pamiętam najpierw zbierali kandydatów, a później wyznaczali termin.
23 lut 2010, 20:39
Egzamin na iks-a
Ziuta
fiskusnik
No chiba musieliby rozporządzić Rozporządzeniem
Reguły egzaminu ustala ZARZĄDZENIE a nie rozporządzenie
Zgadza się... Kajam się pokornie...
24 lut 2010, 19:13
Egzamin na iks-a
Czy ktoś z IS/US dostał już te pismo, czy poszło tylko do UKS?
25 lut 2010, 11:06
Egzamin na iks-a
komis
Hmm, coś mi tutaj nie pasuje. Przyznam, że nie widziałem pisma ale jak to jest - jest już wyznaczony termin (powiedzmy planowany termin) a nie wiadomo jeszcze ilu kandydatów będzie. Czy może coś przeoczyłem i termin do zgłaszania kandydatów do egzaminu na iks'a już minął? O ile dobrze pamiętam najpierw zbierali kandydatów, a później wyznaczali termin.
Zawsze najpierw zostaje wyznaczony termin egzaminu, a następnie wyznacza się czas dla chętnych kandydatów na zgłoszenie się do egzaminu. Następnie kandydatury są "weryfikowane" pod względem formalnym, np. czy mają wymagany staż, czy od ich ostatniego egzaminu minęło 12 m-cy. itp.
25 lut 2010, 19:19
Egzamin na iks-a
jeneral_p
komis
Zawsze najpierw zostaje wyznaczony termin egzaminu, a następnie wyznacza się czas dla chętnych kandydatów na zgłoszenie się do egzaminu. Następnie kandydatury są "weryfikowane" pod względem formalnym, np. czy mają wymagany staż, czy od ich ostatniego egzaminu minęło 12 m-cy. itp.
Więc skąd ta informacja, że odbędzie się 30 kwietnia, skoro jeszcze kandydatów nie zebrali?
25 lut 2010, 22:17
Egzamin na iks-a
komis
Więc skąd ta informacja, że odbędzie się 30 kwietnia, skoro jeszcze kandydatów nie zebrali?
Egzamin się odbędzie niezaleznie czy będa chętni
26 lut 2010, 13:33
Egzamin na iks-a
jeneral_p
komis
Egzamin się odbędzie niezależnie czy będą chętni
a ci co mają zdać już o tym wiedzą
26 lut 2010, 14:17
Egzamin na iks-a
Egzamin się odbędzie niezależnie czy będą chętni
a ci co mają zdać już o tym widzą
I jeszcze członkowie komisji PObiorą wynagrodzenie
26 lut 2010, 18:50
Egzamin na iks-a
... a niektórzy kandydaci przejadą się po raz 2, 3, 4, 5 ,6 lub 7 na koszt Skarbu Państwa do stolicy i z powrotem. O nauce w czasie pracy nie wspominam.
A w niektórych UKS-ach osoby, które pozytywnie przeszły postepowanie kwalifikacyjne w Służbie Cywilnej, po odbiór mianowania jechały na własny koszt w ramach urlopu wypoczynkowego. Egzamin i przygotowanie do niego też nie było w żaden sposób wspierane.
26 lut 2010, 23:20
Egzamin na iks-a
Wodnik
a ci co mają zdać już o tym widzą
Dokładnie. Nie ważne kto ile punktów zdobędzie- ważne kto zda egzamin.
28 lut 2010, 06:56
Egzamin na iks-a
30 kwietnia zbliża się wielkimi krokami i pora zintensyfikować działania naukowe . Wielka prośba do zdających w sesji jesiennej. Pamiętacie może jakieś pytania???