Teraz jest 06 wrz 2025, 17:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Kiedy zmiany na "górze" po egzaminach? 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA24 sie 2007, 09:05

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Post Kiedy zmiany na "górze" po egzaminach?
RobertIII                    

Rozumiem z prywatnego komputera nie znajdę - może ktoś ma dostęp lub skopiował komunikat ?

Też jestem bardzo ciekaw.

19 lut 2010, 18:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2008, 22:22

POSTY        27
Słoniu                    

RobertIII                    

Rozumiem z prywatnego komputera nie znajdę - może ktoś ma dostęp lub skopiował komunikat ?

Też jestem bardzo ciekaw.

Trzeba poczekać do poniedziałku. Może Dyrektor IS będzie osobiście wprowadzał następnych powołanych naczelników.

19 lut 2010, 22:19
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
W Krakowie powołali dziś czyli w piątek..był nawet z tej okazji sam "warzywny" dyrektor IS pełniący swoje obowiązki znowu od niedawna..nie obyło się jednak bez cierpkich uwag w stosunku do odwołanych no ale było minęło, teraz ocenimy czy warto było czekać ;)

20 lut 2010, 00:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2008, 22:22

POSTY        27
Polokokta                    

W Krakowie powołali dziś czyli w piątek..był nawet z tej okazji sam "warzywny" dyrektor IS pełniący swoje obowiązki znowu od niedawna..nie obyło się jednak bez cierpkich uwag w stosunku do odwołanych no ale było minęło, teraz ocenimy czy warto było czekać ;)

15.03.2010 kończy się odelegowanie poprzedniego dyrektora IS do Warszawy i jego powrót do Krakowa jest raczej pewny.

20 lut 2010, 13:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2009, 14:24

POSTY        50
Nie wiem czemu Minister wstydzi się tych co powołał i nie zamieścił komunikatu na stronach MF. Kim są, że tak się ich wstydzi?

20 lut 2010, 23:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2009, 07:58

POSTY        69
jareczek                    

Nie wiem czemu Minister wstydzi się tych co powołał i nie zamieścił komunikatu na stronach MF. Kim są, że tak się ich wstydzi?

spokojnie, strona MF może nie rychliwa, ale i na te informacje przyjdzie czas
tam pracują w zupełnie innej czasoprzestrzeni :dokuczacz:

21 lut 2010, 11:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2008, 10:25

POSTY        44
*Nie wiem czemu Minister wstydzi się tych co powołał i nie zamieścił komunikatu na stronach MF. Kim są, że tak się ich wstydzi*
Szczególnie Ty Jareczek miałeś zastrzeżenia do prawdopodobnych mianowań w woj. kujawsko - pomorskim. I co mimo wszystko twój konkurent został powołany! Dalej będziesz "marudził"?

21 lut 2010, 12:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 18:17

POSTY        80
Wydaje mi się, że najwięcej mają do powiedzenia na forum ci co nie przeszli pozytywnie konkursu i teraz szukają dziury w całym. Jeżeli zdałeś/łaś pozytywnie konkurs i Cię nie powołano, i nie znasz przyczyn dlaczego nie gwarantujesz należytego sprawowania funkcji NU, to o tym napisz, ale nie podważaj wyników konkursu, mianowań, jak nie masz na ten temat żadnych informacji. Nie wszystko co się świeci jest złotem.

21 lut 2010, 14:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
Marta, mam wrażenie, że nie uczestniczyłaś w konkursach. gdyby było inaczej nie wypowiadałabyś się w tym tonie. Ustne zdali wyłącznie ci którzy mieli zdać innej opcji nie było. Gdybyś znała wyniki po pisemnym zobaczyłabyś jak punkty na ustnym wpływały na końcowy wynik. Jak zawsze pewnie były  wyjątki, które uprawdopodobnić miały wysoką wiedzę z "zarządzania" na ustnym egzaminie :D .

21 lut 2010, 18:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2009, 14:24

POSTY        50
Dziwne jest tylko to, że byli tacy co przed pisemnymi lub po juz się ogłosili, a ich przełożeni nawet nie prostowali tego. I jak tu nie podważać wyników konkursów. Myślę, że najlepszy jest czas i on zweryfikuje jakość i zasadność powołań. I myślę, że to będzie niedługi czas.

21 lut 2010, 20:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
gryzli                    

Marta, mam wrażenie, że nie uczestniczyłaś w konkursach. gdyby było inaczej nie wypowiadałabyś się w tym tonie. Ustne zdali wyłącznie ci którzy mieli zdać innej opcji nie było. Gdybyś znała wyniki po pisemnym zobaczyłabyś jak punkty na ustnym wpływały na końcowy wynik. Jak zawsze pewnie były  wyjątki, które uprawdopodobnić miały wysoką wiedzę z "zarządzania" na ustnym egzaminie :D .

Mylisz się, nie wiem jak było we wszystkich konkursach, ale w niektórych ustne zdali Ci, co zdali i już.

Nie uwierzę, gdy ktoś mi powie, że się na zwykłych pracowników się uwzięli, ale byłym pisowskim naczelnikom i wicedyrektorom, to bali się krzywdę zrobić i ich przepuścili, by później dopiero blokować im mianowanie.

Nie jest to idealny konkurs, dużo mi brakuje, ale coraz bardziej podoba mi się sposób wyłaniania naczelników.

21 lut 2010, 20:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
nie kwestionuję pisemnych konkursów, jak najbardziej słuszne. Ustne przeprowadzane bez udziału zewnętrznych osób to fikcja i nie zmienię tego zdania niezależnie od opinii innych. Albo wprowadzić również testowe sprawdzanie wiedzy zarządczej, wtedy nie ma zależności od innych osób. Kto był na ustnych to wie jak przebiegała rozmowa :D

21 lut 2010, 21:13
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
A ja mam jeszcze kilka pytań i opinię na temat powołań - dlaczego powoływane są te same osoby, rządzące danym urzędem przez xXx lat? Dlaczego nie bierze się pod uwagę możliwości powierzenia obowiązków w innym US niż ten, w którym było się NUS'em czy z-cą przez ostatnie 13-15 lat? Dlaczego nie próbuje się likwidować w zarodku plotek o powiązaniach biznesowych z NUS'ami kółeczka okolicznych przedsiębiorców? Zaznaczam, że nie oskarżam nikogo - i tak jeśli byłyby dowody - to są całe sztaby ludzi w każdym urzędzie, które im pomogą usunąć wszelkie ślady... Nie jesteśmy w stanie wprowadzić kadencyjności NUS'ów? Zatem przenośmy ich między urzędami. Zdali egzaminy - są fachowcami - dadzą sobie radę! Proste, tanie i łatwe w realizacji. I nikt się nie czepi karawany. Tylko nikt nic w tym temacie nie che zrobić...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

22 lut 2010, 11:10
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
boja                    

Izby Skarbowej w Warszawie. Tam można tylko wejść z sieci mofnet. Brak kilku nominacji w małych US, gdzie ludzie zdali egzaminy np. Zwoleń, Białobrzegi.

od rana nie mogę otworzyć tej informacji o powołaniach na lokalnej stronie, mógłby KTOś to skopiowac???? :)

22 lut 2010, 11:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 139 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona