No własnie 18-sty tuż tuż. Ciekawe czy w jakimś urzędzie dzisiaj dostał ktoś list polecający w ministerstwa o odwołaniu. Wypadałoby, skoro nowi mają być od 18-go. Chyba, że wszyscy p.o. zostaną mianowani???????
12 lut 2010, 14:17
Kiedy zmiany na "górze" po egzaminach?
Czeko: "Wypadałoby, skoro nowi mają być od 18-go. Chyba, że wszyscy p.o. zostaną mianowani???????" Nic by nie wypadało - jeśli bedą uprzejmi to dadzą cynk telefonicznie - ale jeśli nie będą chcieli serii zwolnień lekarskich NUS'ów i wypłacania im w nieskończoność NUS'owych pensji to zrobią jak zwykle - przyjadą z odwołaniem jednego i powołaniem drugiego. I pa. I
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
12 lut 2010, 14:32
Harakiri
Masz rację. Człowiek tropchę naiwny jest . U nas tak było z poprzednim odwołaniem w piątek odwołali a w czwartek w następnym tygodniu przyjechali z nowym.Stąd takie przypuszczenia. Ale wszelkie chwyty dozwolone.
12 lut 2010, 14:36
Polokokta
wiewiórki donoszą że rozdanie oskarów ma być 18 lutego
Ale nie podają którego roku. W zamieszłych czasach pełnić obowiazki można było maksymalnie pół roku - obecnie trwa to znacznie dłużej , ale nigdzie nie znalazłem przepisu mówiącego o tym jak długo można być p.o.
12 lut 2010, 15:07
Ale nie podają którego roku.
Tego roku, o godzinie 13
____________________________________ małe miasteczko powiatowe
12 lut 2010, 17:04
jareczek
Ciekawe których powołają czy swoich fachowców, czy pójdą obiektywnie. ja obserwuję kandydatów w pomorskim i kuj- pom. Ciekawsze jest kuj-pom bo tam jeden obecnie panujący ma 2 prokuratury na karku i cicho siedzi on i jego koledzy z IS z tym faktem, a oficjalnie już nawet się sam ogłosił. W pomorskim zaś też jeden ewenement się trafił. Ale karuzela, się kręci. Ciekawe jak długo Ci nowi zagrzeją miejsce? czy może do wyborów? Jak to życie się zmienia tylko niewielu o tym pamięta.
Możesz sprecyzować o jaki ewenement chodzi
13 lut 2010, 22:02
Mnie również ten ewenement interesuje!!Ciekawe czy o ten sam us chodzi?????
13 lut 2010, 22:15
Jareczek - ty przestań mącić. Mam wrażenie, że jesteś w grupie tych "skrzywdzonych" poprzez odwołanie i w dodatku nie zdałeś egzaminu. Teraz chcesz się odgrywać. Pamiętaj: kto mieczem wojuje od miecza ginie.
14 lut 2010, 10:54
Maksi -5 . Ja nie startowałem podobno za młody jestem tak to szefostwo nazwało, chociaż teraz żałuję. Ale za to wystartowałem na inspektorski i z powodzeniem. Tyle tylko, że to nic nie znaczy tak naprawdę w praktyce bo nawet kasy ci nie dołożą bo ponoć z próżnego i salomon nie naleje. Tylko co mnie to obchodzi, nie ja jestem temu winien , że nie mają. Przecież jest tak dobrze w kraju jako jedyni PKB +1.7. Jak tak dobrze to czemu tak źle??????
14 lut 2010, 11:45
JARECZEK a od kiedy to decyduje o przystąpieniu do konkursu Twoje szefostwo??? nie przystąpiłeś to Twój problem i miej do siebie pretensje, że ktoś inny podszedł i zdał !!! a jak zdałeś egzamin IKS to przenieś się do UKS bo w US ten egzamin jest do niczego nie potrzebny.
jareczek
Maksi -5 . Ja nie startowałem podobno za młody jestem tak to szefostwo nazwało, chociaż teraz żałuję. Ale za to wystartowałem na inspektorski i z powodzeniem. Tyle tylko, że to nic nie znaczy tak naprawdę w praktyce bo nawet kasy ci nie dołożą bo ponoć z próżnego i salomon nie naleje. Tylko co mnie to obchodzi, nie ja jestem temu winien , że nie mają. Przecież jest tak dobrze w kraju jako jedyni PKB +1.7. Jak tak dobrze to czemu tak źle??????
14 lut 2010, 12:52
Mownal
jareczek
Ciekawe których powołają czy swoich fachowców, czy pójdą obiektywnie. ja obserwuję kandydatów w pomorskim i kuj- pom. Ciekawsze jest kuj-pom bo tam jeden obecnie panujący ma 2 prokuratury na karku i cicho siedzi on i jego koledzy z IS z tym faktem, a oficjalnie już nawet się sam ogłosił. W pomorskim zaś też jeden ewenement się trafił. Ale karuzela, się kręci. Ciekawe jak długo Ci nowi zagrzeją miejsce? czy może do wyborów? Jak to życie się zmienia tylko niewielu o tym pamięta.
Możesz sprecyzować o jaki ewenement chodzi
Pamiętam odwołanych po objęciu władzy przez PIS. Tych odwołano po objęciu władzy przez PO i powrócili znowu ci pierwsi, którzy są stale na górze, bez względu na opcje.
14 lut 2010, 13:04
Tak, tak - takich jest sporo co się farbowali często i szybko w zależności co na górze się działo lub mają takie wsparcie co ich zawsze inni przefarbują w zależności od potrzeb. To dlatego, że bardzo wiele zawdzięczają różnym środowiskom. Ameryki tu nie odkryłeś kolego.
15 lut 2010, 13:02
Ktoś napisał że będzie się działo. Co prawda do 18 już bardzo blisko, ale u nas cisza. P.O. tryska spokojem i pełnym zaangażowaniem w pełnionych obowiązkach, choć w konkursie nie startował. Czyżby już, klamka zapadła na podstawie art.5 obowiązującej ustawy?
15 lut 2010, 13:38
Już wszytko wiadomo najprawdopodobniej nowi NUS-owie zaczynają pracę od 19 lutego a oficjalne powołania 18 lutego pozdrawiam wszystkich